Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Οι γιοι του Ψηλορείτη σε ντοκιμαντέρ

Η ιστορία της οικογένειας Ξυλούρη μέσα από την ταινία «A Family Affair».

9f8h4j51Τρεις γενιές μουσικών της οικογένειας Ξυλούρη, δύο χώρες και ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Μία Οικογενειακή Υπόθεση» (A Family Affair). Η ιστορία της πιο διάσημης οικογένειας της Κρήτης, που ξεκινά από τον παππού Ψαραντώνη και συνεχίζεται με τον γιο του Ψαρογιώργη και τα παιδιά του, ξεδιπλώνεται μέσα από ένα ντοκιμαντέρ, τη σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει η βραβευμένη σκηνοθέτιδα Αγγελική Αριστομενοπούλου.

Πρωταγωνιστές του είναι τα μέλη της θρυλικής για την κρητική μουσική παράδοση οικογένειας, τα οποία αποτελούνται από το πατριάρχη της, τον 72χρονο Ψαραντώνη, δηλαδή τον Αντώνη Ξυλούρη, ο οποίος είναι αδελφός του Νίκου που με τα τραγούδια του έγινε σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα. Ο ιδιαίτερος καλλιτέχνης έφυγε από τα Ανώγεια στα σαράντα του χρόνια, ενώ με το πολύ προσωπικό ύφος που είχε η κρητική του μουσική κατάφερε να αποκτήσει σταδιακά φανατικούς θαυμαστές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει στο Ηράκλειο και δίνει συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Συμμετοχή έχει φυσικά και ο πρωτότοκος γιος του, ο Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), καθώς και η Αυστραλέζα σύζυγός του.

Γνωστός λαουτιέρης και τραγουδιστής, ο Ψαρογιώργης ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του και των θείων του, μεταξύ των οποίων ο μοναδικός Νίκος Ξυλούρης που χάθηκε πρόωρα. Μάνατζέρ του είναι η γυναίκα του Σίλα, από αυστραλιανή οικογένεια μουσικών με ιρλανδικές καταβολές. Δίπλα τους στα γυρίσματα βρίσκονται τα εγγόνια του Ψαραντώνη, που ακολουθούν επίσης τα μουσικά χνάρια της οικογένειας.

Η «Οικογενειακή υπόθεση» είναι μια παραγωγή της ελληνικής εταιρείας Αnemon, που έχει στο ενεργητικό της διεθνείς συμπαραγωγές με εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο και σημαντικά διεθνή βραβεία. Συμπαραγωγός είναι η αυστραλιανή εταιρεία παραγωγής Unicorn Films και η ανάπτυξη της ταινίας γίνεται με την υποστήριξη του προγράμματος Media της Ε.Ε. 

9f8h4j52ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Με το σύνθημα «Βοήθησέ μας να ολοκληρώσουμε την ταινία» οι εμπνευστές προσπαθούν να βρουν τα χρήματα ώστε να καλυφθούν τα έξοδα κινηματογράφησης, που θα περιλαμβάνουν τα μεταφορικά και τη διαμονή στην Αυστραλία για τρεις εβδομάδες, με γυρίσματα στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και την Αδελαΐδα, αλλά και στις βουνοπλαγιές του Ψηλορείτη για το θρυλικό «πανηγύρι των Ξυλούρηδων». Το ντοκιμαντέρ, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014, είναι ένα από τα σπάνια ελληνικά projects που στηρίζονται οικονομικά από τη βοήθεια του κοινού και μέσα από τη διεθνή πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter. Μέσω της ιστοσελίδας που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την οικογένεια και την ταινία οι δημιουργοί καλούν τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά τόσο στη χρηματοδότηση του ντοκιμαντέρ όσο και στην αναζήτηση σπάνιου αρχειακού υλικού.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια αγοράζοντας μαντινάδες, σπάνιες φωτογραφίες, εισιτήρια για την πρεμιέρα της ταινίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το DVD της, με τις προσφορές να κυμαίνονται από 5 έως 600 ευρώ. Ως τώρα έχουν ήδη ανταποκριθεί περίπου εβδομήντα άτομα.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...