Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Οι γιοι του Ψηλορείτη σε ντοκιμαντέρ

Η ιστορία της οικογένειας Ξυλούρη μέσα από την ταινία «A Family Affair».

Τρεις γενιές μουσικών της οικογένειας Ξυλούρη, δύο χώρες και ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Μία Οικογενειακή Υπόθεση» (A Family Affair). Η ιστορία της πιο διάσημης οικογένειας της Κρήτης, που ξεκινά από τον παππού Ψαραντώνη και συνεχίζεται με τον γιο του Ψαρογιώργη και τα παιδιά του, ξεδιπλώνεται μέσα από ένα ντοκιμαντέρ, τη σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει η βραβευμένη σκηνοθέτιδα Αγγελική Αριστομενοπούλου.

Πρωταγωνιστές του είναι τα μέλη της θρυλικής για την κρητική μουσική παράδοση οικογένειας, τα οποία αποτελούνται από το πατριάρχη της, τον 72χρονο Ψαραντώνη, δηλαδή τον Αντώνη Ξυλούρη, ο οποίος είναι αδελφός του Νίκου που με τα τραγούδια του έγινε σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα. Ο ιδιαίτερος καλλιτέχνης έφυγε από τα Ανώγεια στα σαράντα του χρόνια, ενώ με το πολύ προσωπικό ύφος που είχε η κρητική του μουσική κατάφερε να αποκτήσει σταδιακά φανατικούς θαυμαστές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει στο Ηράκλειο και δίνει συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Συμμετοχή έχει φυσικά και ο πρωτότοκος γιος του, ο Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), καθώς και η Αυστραλέζα σύζυγός του.

Γνωστός λαουτιέρης και τραγουδιστής, ο Ψαρογιώργης ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του και των θείων του, μεταξύ των οποίων ο μοναδικός Νίκος Ξυλούρης που χάθηκε πρόωρα. Μάνατζέρ του είναι η γυναίκα του Σίλα, από αυστραλιανή οικογένεια μουσικών με ιρλανδικές καταβολές. Δίπλα τους στα γυρίσματα βρίσκονται τα εγγόνια του Ψαραντώνη, που ακολουθούν επίσης τα μουσικά χνάρια της οικογένειας.

Η «Οικογενειακή υπόθεση» είναι μια παραγωγή της ελληνικής εταιρείας Αnemon, που έχει στο ενεργητικό της διεθνείς συμπαραγωγές με εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο και σημαντικά διεθνή βραβεία. Συμπαραγωγός είναι η αυστραλιανή εταιρεία παραγωγής Unicorn Films και η ανάπτυξη της ταινίας γίνεται με την υποστήριξη του προγράμματος Media της Ε.Ε. 

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Με το σύνθημα «Βοήθησέ μας να ολοκληρώσουμε την ταινία» οι εμπνευστές προσπαθούν να βρουν τα χρήματα ώστε να καλυφθούν τα έξοδα κινηματογράφησης, που θα περιλαμβάνουν τα μεταφορικά και τη διαμονή στην Αυστραλία για τρεις εβδομάδες, με γυρίσματα στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και την Αδελαΐδα, αλλά και στις βουνοπλαγιές του Ψηλορείτη για το θρυλικό «πανηγύρι των Ξυλούρηδων». Το ντοκιμαντέρ, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014, είναι ένα από τα σπάνια ελληνικά projects που στηρίζονται οικονομικά από τη βοήθεια του κοινού και μέσα από τη διεθνή πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter. Μέσω της ιστοσελίδας που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την οικογένεια και την ταινία οι δημιουργοί καλούν τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά τόσο στη χρηματοδότηση του ντοκιμαντέρ όσο και στην αναζήτηση σπάνιου αρχειακού υλικού.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια αγοράζοντας μαντινάδες, σπάνιες φωτογραφίες, εισιτήρια για την πρεμιέρα της ταινίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το DVD της, με τις προσφορές να κυμαίνονται από 5 έως 600 ευρώ. Ως τώρα έχουν ήδη ανταποκριθεί περίπου εβδομήντα άτομα.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα