Είκοσι εννέα άντρες βίασαν δεκατριάχρονη στην Τουρκία

Η μαθήτρια αποκάλυψε τη φρίκη που βίωσε στη δασκάλα της.

Πρόσφατες μνήμες αλλά και συμβάντα άλλων εποχών ξυπνά ο ομαδικός βιασμός 13χρονου κοριτσιού στην Τουρκία το οποίο έπεσε θύμα των ανώμαλων ορέξεων όχι ενός ή δυο αντρών, αλλά είκοσι εννέα ατόμων, ανάμεσα στα οποία κι ένα που θα έπρεπε κανονικά να το προστατεύσει, καθώς είναι αστυνομικός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Taraf», το φριχτό γεγονός συνέβη στην πόλη Γκολκούκ στα δυτικά της χώρας και το αποκάλυψε δασκάλα στην οποία το άτυχο κορίτσι βρήκε το θάρρος να μιλήσει και να εκμυστηρευτεί το οδυνηρό μυστικό της, το οποίο δεν είχε αποκαλύψει ούτε στους ίδιους τους γονείς του. Η δασκάλα αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές που κινητοποιήθηκαν για να εντοπίσουν και να συλλάβουν όλους τους δράστες. Την ίδια στιγμή η 13χρονη προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της ψυχής της από τη φριχτή εμπειρία που έζησε στα χέρια των αδίστακτων αντρών.

Η υπόθεση της δεκατριάχρονης φέρνει στη μνήμη ανάλογο περιστατικό που συνέβη μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, όταν δωδεκάχρονη βιάστηκε από είκοσι έξι άντρες στην πόλη Μαρντίν. Μετά την καταγγελία οι είκοσι τρεις από τους είκοσι έξι κατηγορουμένους συνελήφθησαν. Αλλά όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την πρώτη ακρόαση μέχρι να γίνει η πρώτη δίκη. Το 12χρονο κοριτσάκι τότε είχε γράψει στον υπουργό Δικαιοσύνης ρωτώντας τον: «Εσείς δεν έχετε ένα κοριτσάκι; Τι θα κάνατε αν η κόρη σας είχε υποστεί όλα αυτά; Ολοι οι κατηγορούμενοι είναι τώρα έξω. Τι θα απογίνω;»

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Μαρντίν καταδίκασε τους είκοσι τρεις κατηγορουμένους σε ποινές φυλάκισης από ένα έως έξι χρόνια, λαμβάνοντας εν μέρει υπόψη του το επιχείρημα των εναγομένων, σύμφωνα με το οποίο το κοριτσάκι είχε «συναινέσει». Ομως, η απόφαση ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο Προσφυγών το οποίο διέταξε την επανάληψη της δίκης.

Η βία κατά των γυναικών και τα σεξουαλικά εγκλημάτα παραμένουν μάστιγα στην Τουρκία. Μάλιστα, τα σεξουαλικά εγκλήματα αυξήθηκαν κατά 400% τα τελευταία δέκα χρόνια. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας: το 2011 είχαν καταχωρηθεί 33.000 καταγγελίες έναντι 8.000 το 2002.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξέσπασε η ξαδέλφη του Γιώργου Μαρίνου: «Εμπιστεύτηκε κάποια οικογένεια να τον προσέχουν αλλά δυστυχώς…»

«Εμείς θέλαμε πολύ να τον φροντίσουμε και δυστυχώς εκείνος επέλεξε αυτό. Δεν βγήκε ευτυχής, δυστυχώς»

Νάρκη στον γάμο της Ελένης – Το τελεσίγραφο από την πεθερά της

Τι συνέβη και μαύρα σύννεφα γέμισαν το σπιτικό της Ελένης και του Ματέο στα βόρεια προάστια;

Έπεσε περονόσπορος! Νέος χωρισμός στην ελληνική σόουμπιζ!

Τον Ιούλιο το ζευγάρι είχε απολαύσει ρομαντικές διακοπές στην Κίμωλο

Η ανακοίνωση της Ελένης Μενεγάκη για τις φήμες χωρισμού της

Η Ελένη Μενεγάκη μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν περί χωρισμού της με τον Μάκη Παντζόπουλου έκανε μία ανακοίνωση.

Ο Αρναούτογλου junior ποζάρει χαμογελαστός στο πλάι της μητέρας του

Ο γιος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, Αναστάσης είναι στην εφηβεία και ζει με τη μητέρα του, Κατερίνα Κόκλα.