Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. σε σκάνδαλο «μαμούθ!»

Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε...

Κρινιώ Νικολάου: Γιορτάζει με μοναδικό τρόπο τα 30 χρόνια της μουσικής πορείας...

Εχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της...

Λουκία Πιστιόλα: Tα καρφιά για «σταρλετίτσες του Instagram με followers» και η...

Τη σημαντική ηθοποιό του θεάτρου μας Λουκία Πιστιόλα τη...

Alert για την «πέμπτη νόσο»

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές σε ολόκληρη τη...

Αντιδράσεις για τον Σκορπιό

Τι λένε κάτοικοι και παράγοντες σε Λευκάδα και Μεγανήσι μετά την είδηση της μακροχρόνιας ενοικίασης του νησιού του Ωνάση.

8f6574hΤην είδηση ότι ο Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση πέρασε στα χέρια Ρώσου μεγιστάνα δέχτηκαν με ανάμεικτα συναισθήματα οι κάτοικοι και οι τοπικοί παράγοντες της Λευκάδας και του γειτονικού Μεγανησίου. Προβληματισμός, συγκρατημένη αισιοδοξία, αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι και φυσικά πικρία για την κατάληξη του θρυλικού νησιού συνοδεύουν τις αντιδράσεις των νησιωτών. Ο Σκορπιός έγινε… δωράκι στις θυγατέρες του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, με τη μέθοδο της μακροχρόνιας ενοικίασης, αντί του ποσού των 130 εκατομμυρίων δολαρίων. «Οπως και να ‘χει, ζητούμε από τους νέους ιδιοκτήτες να σεβαστούν την περιοχή μας, αφού ο Σκορπιός και το νησιωτικό σύμπλεγμα είναι περιοχές φυσικού κάλλους όπου υπάρχει ηρεμία» επισημαίνει ο δήμαρχος Μεγανησίου Στάθης Ζαβιτσάνος που είναι διοικητικά υπεύθυνος για τον Σκορπιό κι ευελπιστεί ότι το νησί που αγάπησε τόσο πολύ ο Ωνάσης δεν θα μετατραπεί σε… Σεν Τροπέ.

Μιλώντας στην «Espresso», ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού Λευκάδας Τάσος Γαζής μετέφερε την πικρία των νησιωτών για την «απαξίωση» του Σκορπιού από την Αθηνά: «Οσα έκανε η τελευταία Ωνάση έχουν πικράνει τον κόσμο, παρ’ όλα αυτά βλέπει με θετικό μάτι το να λειτουργήσει το νησί ξανά, να αποκτήσει ζωή, γιατί αυτή τη στιγμή απλώς συντηρείται. Αυτό βεβαίως θα μπορούσε να γίνει με την Αθηνά, αλλά εκείνη προφανώς δεν θέλει. Εχουμε να τη δούμε δέκα χρόνια, έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της. Στο Νυδρί οι άνθρωποι ως θεατές και ακροατές έχουν ζήσει άλλες καταστάσεις στο παρελθόν, με τον Ωνάση, την Τζάκι και τη Χριστίνα, τότε που ο Σκορπιός δεν “κοιμόταν” ποτέ. Αυτό θέλει ο κόσμος πάλι, να αποκτήσει την παλιά του αίγλη, γι’ αυτό και βλέπουμε με θετικό μάτι την πώληση ή την ενοικίαση» τόνισε, δίχως να παραλείψει να ξεκαθαρίσει: «Οι δεσμοί με την οικογένεια είναι κάτι άλλο. Αυτοί υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα».

Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θεόδωρος Βερύκιος: «Θεωρώ πως δεν υπάρχει μεταβίβαση του νησιού, αλλά ενοικίαση, ίσως για σαράντα χρόνια. Νομίζω πως είναι κάτι θετικό για την περιοχή, αφού ο Σκορπιός θα ξαναζωντανέψει. Εξάλλου, το νησί κουβαλάει μια ιστορία, έχει φήμη και υποδομές. Αυτό βέβαια δεν το εκμεταλλεύτηκε ποτέ η κληρονόμος, η οποία έχει δείξει απίστευτη αδιαφορία όλα αυτά τα χρόνια, ούσα αποκομμένη από οτιδήποτε έχει σχέση με την Ελλάδα. Οπως και να ‘χει όμως, ο Σκορπιός θα είναι πάντα του Ωνάση».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Μεγιστάνες και διασημότητες που δεν διστάζουν να πληρώσουν εκατομμύρια για ένα ιδιόκτητο νησί!

Η λίστα με τους διάσημους σταρ αλλά και τους μεγιστάνες του πλούτου που κάθε χρόνο βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσουν το δικό τους ιδιόκτητο νησί όλο και μεγαλώνει. Πρώτος στη λίστα και «βασιλιάς των νησιών» είναι ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, με τα ιδιόκτητα νησιά στην Καραϊβική, στην Αυστραλία αλλά και στο Ντουμπάι. Το νησί Necker, που αναδύεται από τα τιρκουάζ νερά της Καραϊβικής, διαθέτει απέραντες παραλίες και υφάλους από κοράλλια, ενώ συχνά το νοικιάζει ολόκληρο σε προνομιακές τιμές. Το Moskito βρίσκεται πολύ κοντά στο πρώτο και αγοράστηκε πιο πρόσφατα αντί δέκα εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, ο Mr Virgin Αtlantic Αirways έχει στην κατοχή του το νησί Makepeace στα ανοιχτά των ακτών του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία και το Island of England στη θάλασσα του Ντουμπάι.

Ο Μάρλον Μπράντο στα γυρίσματα της ταινίας του «Mutiny of the Bounty» ερωτεύτηκε το νησί Tetiaroa και το έκανε δικό του. Το αγόρασε το 1965 κι έμεινε εκεί μέχρι το 1990, οπότε η υγεία του άρχισε να χειροτερεύει. Στην ουσία δεν πρόκειται για νησί, αλλά για ένα σύμπλεγμα από δεκατρείς πολύ μικρές βραχονησίδες. Το νησί ανήκει πλέον σε έναν ιδιοκτήτη ξενοδοχείων, ο οποίος σκοπεύει να το μεταμορφώσει σε ένα οικολογικό θέρετρο με την ονομασία «The Brando».

Ο Τζόνι Ντεπ μετά τους «Πειρατές της Καραϊβικής» άρχισε να ψάχνει τον δικό του μικρό παράδεισο προκειμένου να εγκατασταθεί. Ετσι το 2004 αγόρασε το νησί Little Hall’s Pond Cay, αντί 3,6 εκατ. δολαρίων. Πριν από λίγο καιρό ο ηθοποιός ανακοίνωσε ότι το νησί του θα είναι οικολογικό, μια και αποφάσισε τα πάντα να δουλεύουν με ηλιακή ενέργεια. Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο προέβη το 2005 στην αγορά του Blackadore Caye. Το αγόρασε αντί 1,75 εκατ. δολαρίων και σύμφωνα με τις δηλώσεις του, σκοπός του είναι να κρατήσει το νησί του ανοιχτό για το κοινό μετατρέποντάς το σε ένα παράδειγμα σταθερής ανάπτυξης με οικολογικά θέρετρα για τους επισκέπτες. Ο Μελ Γκίμπσον που είναι λάτρης των νησιών Fiji, όπως και αρκετοί διάσημοι άλλωστε, κατάφερε να αγοράσει το 2005 το νησί Mago, αντί 9 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί του νότιου Ειρηνικού, καθώς έχει το μέγεθος μιας μικρής πόλης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...