Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Κινέζος που για 28 ολόκληρα χρόνια ζούσε διπλωμένος στη μέση είδε τον…...

«Είμαι χαρούμενος, έχω ελπίδα» δήλωσε Κινέζος που πέρασε 28...

Πένθος για την Μπιζόγλη, «έχασε» τον πατέρα της

Πολύ στενόχωρο και δύσκολο θα είναι για την αγαπητή...

Η Σκορδά δεν βλέπει… μέλλον στον Σκάι

Η Σκορδά είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο...

Γαλακτοκομικά «ασπίδα» για τον διαβήτη!

Τα προϊόντα με πλήρη λιπαρά προστατεύουν τον οργανισμό

Μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από διαβήτη έχουν όσοι καταναλώνουν πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα. Αντίθετα, ο κίνδυνος αυξάνεται όταν τα προϊόντα που καταναλώνονται περισσότερο περιέχουν χαμηλά λιπαρά. Τα προαναφερθέντα είναι τα συμπεράσματα νέας μελέτης που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Λουντ, στη Σουηδία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός μεταβολίζει τη γλυκόζη, αλλά και την ευαισθησία του στην ινσουλίνη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, προστατεύουν τον οργανισμό από τον διαβήτη τύπου 2, σε αντίθεση με τη μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, η οποία σύμφωνα με τη νέα μελέτη αλλά και με πολλές παλαιότερες, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 26.930 ατόμων ηλικίας από 45 ως 74 ετών, εκ των οποίων το 60% ήταν γυναίκες, ενώ η διάρκειά της έφτασε τα 14 χρόνια. Εκτός από τις διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων, οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους και άλλους παράγοντες, όπως είναι η ηλικία, το φύλο, η φυσική κατάσταση, το κάπνισμα κτλ., ενώ κατά τη διάρκεια της μελέτης προέκυψαν 2.860 κρούσματα διαβήτη τύπου 2.

Οπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, χάρη στην κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων που είναι πλήρη σε λιπαρά ο κίνδυνος διαβήτη μειώνεται κατά 23%, σε αντίθεση με την κατανάλωση τυριού και γιαουρτιού με χαμηλά λιπαρά, τα οποία μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εν λόγω ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική, καθώς τα κρούσματα διαβήτη αυξάνονται διαρκώς. Βρετανοί ερευνητές εκτιμούν ότι μέχρι το 2030 μόνο στη χώρα τους θα έχουν φτάσει τα 4,6 εκατομμύρια.

Ο στόχος της μελέτης ήταν να διαπιστωθεί ο αντίκτυπος που υπάρχει στην υγεία από την κατανάλωση διαφορετικών τύπων λιπαρών, όπως είναι εκείνα που υπάρχουν στα γαλακτοκομικά και εκείνα που περιέχει το κρέας.

Τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας για τη Μελέτη του Διαβήτη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...