ΣΤΑΘΕΡΗ θεωρείται η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος νοσηλεύεται στο «Γ. Γεννηματάς» διανύοντας την 21η ημέρα απεργίας πείνας.
ΣΤΑΘΕΡΗ θεωρείται η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος νοσηλεύεται στο «Γ. Γεννηματάς» διανύοντας την 21η ημέρα απεργίας πείνας. Ο Ρωμανός, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών και 11 μηνών για τη διπλή ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και στα ΕΛ.ΤΑ. στον Βελβεντό Κοζάνης, διαμαρτύρεται, επειδή δεν του χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες ώστε να παρακολουθήσει μαθήματα στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τομέας Υγείας) του ΤΕΙ Αθήνας, όπου εισήχθη λίγο προτού εκδοθεί η καταδικαστική απόφαση. Μάλιστα, είχε αρνηθεί να παραλάβει τον έπαινο και το χρηματικό βραβείο 500 ευρώ που του απέμεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Μετά την επιτυχία του στις πανελλήνιες ο Ρωμανός αιτήθηκε μεταφορά από τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα στις φυλακές Κορυδαλλού, κάτι που έγινε δεκτό.
Το αίτημά του
Ωστόσο, το συμβούλιο των φυλακών δεν έκανε δεκτό το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, με αποτέλεσμα να αρχίσει απεργία πείνας. Ανακοινώσεις υπέρ της χορήγησης άδειας στον κρατούμενο εξέδωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ., που αλληλέγγυοι οργανώνουν πορείες συμπαράστασης. Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος (φωτό) τάχθηκε υπέρ της χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. «Αφού η πολιτεία επέτρεψε στον Ρωμανό να δώσει εξετάσεις για την εισαγωγή του σε ΑΕΙ, θα πρέπει να του δώσει άδεια για να παρακολουθεί τα μαθήματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
