Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το… image του Kασσελάκη στα χέρια του Σπηλιωτόπουλου

O πολιτικός αρραβώνας που κρατά από το 2019 έγινε...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 30 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι συνθήκες είναι αρκετά καλές για να προχωρήσετε...

Νεκρός σε σπηλιά ο Γιώργος που έψαχνε (μανιωδώς) η Νικολούλη

«Αν ποτέ με χάσετε, θα είμαι στο βουνό του Υμηττού» είχε πει σε μια φίλη του.

8d44d77Τις απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του 26χρονου αριστούχου φοιτητή της Ανωτέρας Σχολής Καλών Τεχνών, που βρέθηκε νεκρός σε σπήλαιο στην περιοχή του Υμηττού, αναζητούν ακόμη οι Αρχές. Ενα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται σοβαρά από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση είναι ο πολυβραβευμένος νεαρός άντρας να έβαλε τέλος στη ζωή του, απογοητευμένος από την επαγγελματική του πορεία και απελπισμένος από το γεγονός ότι δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τις αναγνωρισμένες δυνατότητές του.

Σχεδόν πενήντα μέρες μετά την εξαφάνισή του, την οποία είχε αποπειραθεί να εξιχνιάσει (μανιωδώς) και η Αγγελική Νικολούλη σε εκπομπές της, ο Γιώργος Πολίτης βρέθηκε νεκρός από ομάδα σπηλαιολόγων σε σπήλαιο βάθους 27 μέτρων στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στον Υμηττό. Ερασιτέχνης σπηλαιολόγος ο ίδιος, συχνά απομονωνόταν σε διάφορα σπήλαια της Αττικής προκειμένου να σκεφτεί και να εμπνευστεί. «Αν κάποτε με χάσετε, να ξέρεις πως θα είμαι στο βουνό του Υμηττού» είχε πει σε καλή του φίλη, συμφοιτήτριά του από την Τήνο, όπως η ίδια εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του, όταν πλέον τα ίχνη του φοιτητή είχαν χαθεί και οι έρευνες για την ανεύρεσή του είχαν ξεκινήσει.

«Το απόγευμα της 3ης Μαρτίου ο Γιώργος με αγκάλιασε και με φίλησε. “Σ’ αγαπώ μάνα, μην το ξεχάσεις ποτέ” μου είπε πριν φύγει και από τότε δεν τον ξαναείδα» τόνισε η μητέρα του Ειρήνη Κοραμπάτου στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Από τότε δεν έδωσε ξανά σημεία ζωής, ώσπου προχθές ομάδα σπηλαιολόγων που έκανε κατάβαση στο πηγάδι του Προφήτη Ηλία βρέθηκε μπροστά στο μακάβριο εύρημα, στο πτώμα του άτυχου αριστούχου της Ανωτέρας Σχολής Καλών Τεχνών. Οι σπηλαιολόγοι βρήκαν δίπλα στο πτώμα του νεαρού άνδρα το πορτοφόλι του με την ταυτότητά του, τα κλειδιά του και το κινητό του τηλέφωνο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, αλλά και οι γονείς του άτυχου νεαρού, που ακόμη δεν μπορούν να συνέλθουν από το σοκ. Η σορός του 26χρονου μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο στου Γουδή, προκειμένου να διεξαχθεί νεκροτομή, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του ταλαντούχου νέου από τη Γλυφάδα. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για ατύχημα ή για βουτιά θανάτου…

Επαινοι, διακρίσεις αλλά και ανεργία

Παιδί μεγαλωμένο σε μια οικογένεια που του έδωσε όλα τα εφόδια για το μέλλον, ο Γιώργος Πολίτης είχε από νωρίς δείξει το ταλέντο του στη ζωγραφική και τη γλυπτική. Παρά το γεγονός πως οι γονείς του ήταν διαζευγμένοι, μεγάλωνε σε περιβάλλον ασφάλειας και θαλπωρής και από τον καιρό ακόμη που φοιτούσε σε γυμνάσιο της Γλυφάδας -όπου και μεγάλωσε- είχε βάλει σκοπό της ζωής του, όπως θυμούνται παλιοί συμμαθητές του, να μπει στη Σχολή Καλών Τεχνών. Με πολύ διάβασμα κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και μάλιστα εισήχθη από τους πρώτους στη σχολή το 2005, στην οποία πολύ γρήγορα ξεχώρισε. Την πρώτη κιόλας χρονιά της φοίτησής του άρχισε να αποσπά βραβεία, με αποτέλεσμα να κάνει «συγκομιδή» επαίνων, με συνολικά τρεις διακρίσεις σε τρεις διαφορετικές τέχνες, τη γλυπτική, τη ζωγραφική και την ξυλογλυπτική, ενώ πρώτευσε και στις γραφιστικές τέχνες που ήταν και η μεγάλη του αδυναμία. Σε όλα αριστούχος…

Η ζωή ωστόσο επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις στον νέο που είχε βάλει ψηλά τον πήχη της επαγγελματικής του αποκατάστασης σε μια χώρα που μαστίζεται από βαθιά οικονομική ύφεση. Ανθρωπος των τεχνών, κλειστός χαρακτήρας, που συχνά πυκνά αναζητούσε την απομόνωση τόσο για να ζωγραφίζει όσο και για να σκεφτεί, ένας πραγματικός καλλιτέχνης, όπως λένε όσοι τον γνώριζαν, που προσγειώθηκε ανώμαλα λόγω των νέων συνθηκών. Οσες πόρτες και αν χτύπησε για την αναζήτηση εργασίας καμία δεν πληρούσε τους υψηλούς όρους του ταλέντου του, κυρίως στις γραφιστικές τέχνες που ήταν η μεγάλη του αγάπη. Μέρα με τη μέρα η απογοήτευση πλημμύριζε την καρδιά του. Κανείς στην Ελλάδα της κρίσης δεν αναγνώριζε το ταλέντο του και δεν μπορούσε να του εξασφαλίσει τα υψηλά στάνταρ που ο ίδιος είχε θέσει.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...