Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025

«Να μ’αγαπάς»: Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά σε σύνολο και δυναμικό κοινό

Οι εξελίξεις, το σενάριο και οι συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της καθημερινής σειράς του Alpha «Να μ’ αγαπάς», έκαναν

Δημήτρης Γιώτης: Γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με νέο τραγούδι του Κυριάκου...

Με μία μπαλάντα, που σε κερδίζει από το πρώτο της άκουσμα, κάνει δυναμικό come back στη δισκογραφία, o Δημήτρης Γιώτης.

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Οι αγώνες των εργαζομένων στη «Μηχανή του χρόνου»

Επετειακή εκπομπή την Πρωτομαγιά.

Μια ειδική επετειακή εκπομπή για την Πρωτομαγιά θα προβάλει η εκπομπή της ΝΕΤ «Μηχανή του χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο αύριο στις 16.00. Ο δημοσιογράφος ερευνά την ιστορία της εργασίας στην Ελλάδα και ρίχνει φως στους αγώνες των εργαζομένων για αξιοπρεπείς μισθούς και καλύτερες συνθήκες από τη δεκαετία του ’30 μέχρι και τα χρόνια της χούντας.

Αθλιες συνθήκες, εξαντλητικό ωράριο, χαμηλά ημερομίσθια και απουσία κάθε ασφάλισης συνθέτουν το σκηνικό της εργασίας στην Ελλάδα, που υφίσταται τις συνέπειες του κραχ και της πτώχευσης. Η χώρα συγκλονίζεται από δυναμικές κινητοποιήσεις και η έκρηξη θα έρθει τον Μάιο του ’36 στη Θεσσαλονίκη, κατά τις αιματηρές συγκρούσεις των καπνεργατών με την αστυνομία.

Στην Κατοχή οι εργαζόμενοι μάχονται για την επιβίωσή τους. Στην αρχή  έγιναν απεργίες για λίγα δράμια ψωμί και λάδι, και ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση για να μην πάνε οι Ελληνες ως εργάτες στα γερμανικά εργοστάσια. Πρόκειται για μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της παλλαϊκής αντίστασης εναντίον του ναζιστικού καθεστώτος.

Επειτα, στις αρχές της δεκαετίας του ’60, οι οικοδόμοι ξεκινούν απεργία με κυρίαρχο σύνθημα τη φράση «ξηλώστε τα πεζοδρόμια». Τα αιτήματά τους για εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος ταυτίζονται με το αίτημα για εκδημοκρατισμό της χώρας.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...




Μποζουκια Αθηνα