«Λουκέτο» σε τρεις παραστάσεις του Μαρασούλη

Ματαιώνονται οι θεατρικές παραγωγές του Ηλ. Μαροσούλη στην ισόγεια αίθουσα του Rex

Θέλατε να δείτε τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στη μετα-«Rocky Horror Story Show» εποχή, στο έργο «Αρμαντέιλ»; Είχατε την απορία για το πού χάθηκε ο Μανώλης ο μανάβης κι αν ο Πίκος Απίκος έφερε τελικά εις πέρας την αποστολή του στη «Φρουτοπία»; Περιμένατε με αγωνία το επόμενο «πάντρεμα» της Δήμητρας Ματσούκα και του Κωνσταντίνου Ρήγου στην παράσταση «Εντα Γκάμπλερ»;

Αν δεν έχετε παρακολουθήσει τις δύο πρώτες παραγωγές (είχαν αρχίσει, και αυτές σε σκηνοθεσία Ρήγου), τότε θα σας δυσαρεστήσει η είδηση ότι αναβάλλονται επ’ αόριστον, ενώ στην περίπτωση της «Εντα Γκάμπλερ» δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα προλάβει να ξεκινήσει, αφού μια δικαστική απόφαση τούς έβαλε «φρένο».

Κι αυτό γιατί το Εθνικό Θέατρο θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν την ισόγεια αίθουσα του «Rex», η οποία του ανήκει -βάσει αποφάσεων του Εφετείου και του Αρείου Πάγου-, αφού μέχρι πρόσφατα τη μίσθωνε στον Ηλία Μαροσούλη.

Είναι γνωστό ότι το Εθνικό, μετά το πέρας της μίσθωσης του κτιρίου (από το 2010), δεν επιθυμούσε να ανανεώσει τη σύμβασή του με τον επιχειρηματία, ωστόσο εκείνος δεν συμμορφώθηκε με την οδηγία, αναγκάζοντας τον οργανισμό να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Αρχικά το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε δικαιώσει τον Μαροσούλη, όμως τον περασμένο Δεκέμβριο το Εφετείο αποφάσισε ότι το Εθνικό έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του χώρου.

Στη συνέχεια ο Ηλίας Μαροσούλης κατέθεσε αίτημα στον Αρειο Πάγο ζητώντας να μην ισχύσει η απόφαση τουλάχιστον έως το τέλος της θεατρικής περιόδου, ωστόσο αυτό απορρίφθηκε.

Σαν κεραυνός

Η είδηση του πρόωρου κατεβάσματος αυλαίας έγινε γνωστή με ανακοίνωση της εταιρίας παραγωγής που είχε υπενοικιάσει τον χώρο από το Εθνικό για τις τρεις παραστάσεις και έπεσε σαν κεραυνός.

Μάλιστα μόλις πριν από τρεις μέρες δόθηκε η συνέντευξη Τύπου της «Eντα Γκάμπλερ», στην οποία πρωταγωνιστούν οι Δήμητρα Ματσούκα, Βασιλική Τρουφάκου, Ακύλλας Καραζήσης, Γιάννης Στάνκογλου, Κατερίνα Διδασκάλου.

Να θυμίσουμε πως η πρεμιέρα ορίστηκε για τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ το γεγονός ότι οι συντελεστές περίμεναν πολλά από τη συγκεκριμένη παραγωγή φάνηκε και από την πρωτότυπη φωτογράφιση που έκαναν ως… προτομές.

Το ίδιο φιλόδοξη ήταν και η παράσταση «Αρμαντέιλ», με τον ηθοποιό-αποκάλυψη της φετινής θεατρικής σεζόν Κωνσταντίνο Ασπιώτη και την ταλαντούχα Μαρία Κίτσου, ενώ η «Φρουτοπία» πέρασε τη δική της «περιπέτεια» όταν αποχώρησε από τον θίασο ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης, που υποδυόταν τον Πίκο Απίκο.

Υπάρχει μια αχτίδα φωτός

Υστερα από αυτήν την εξέλιξη, άξιο απορίας είναι το τι θα απογίνουν τόσοι εργαζόμενοι στα τρία έργα, ηθοποιοί και τεχνικοί, που από τη μια στιγμή στην άλλη κινδυνεύουν να μείνουν «ξεκρέμαστοι». Υπάρχει βέβαια μια… αχτίδα φωτός στην υπόθεση, αφού η εταιρία παραγωγής έχει ζητήσει με γραπτό αίτημά της στο διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού να μη σφραγιστεί ο χώρος και να συνεχιστούν οι παραστάσεις έως το τέλος της θεατρικής σεζόν. Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα.

Ελισσάβετ Κυρίτση 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πατέρας της Μυρτώς ρίχνει ευθύνες στη μητέρα της – Τα μηνύματα τα ξημερώματα που δεν έμαθε ποτέ εκείνος

Ο πατέρας της άτυχης 19χρονης που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά μίλησε στην εκπομπή «Το πρωινό» για τα μηνύματα που αντάλλαξε η κόρη με τη σύζυγό του και δεν το γνώριζε.

Διαζύγιο και στα πορτοφόλια για γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

Παρά τις προσπάθειες για ένα πολιτισμένο διαζύγιο χάριν των τεσσάρων παιδιών τους, οι φήμες για «ασυμφωνία χαρακτήρων» και η απομάκρυνσή τους από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα δείχνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής έχει κλείσει οριστικά.

Ο Γαβαλάς έκανε απόλυτη ξεφτίλα την 70χρονη Βίσση

Νέα «καρφιά» από τον Γαβαλά στην 70χρονη Βίσση για...

Λιάγκας σε TV αμόκ – Χαμός στα social μετά το βρίσιμο του παρουσιαστή στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής

«Αστραψαν και βρόντηξαν» οι χρήστες του διαδικτύου κατά του Γιώργου Λιάγκα! Αφορμή στάθηκε η επίθεση του παρουσιαστή του ΑΝΤ1 στην αρχισυντάκτριά του, την οποία δεν δίστασε να βρίσει on air ενόσω είχαν μια συζήτηση με την ομάδα του στο «Πρωινό».

Η Τούνη «βασίλισσα» των Airbnb στην Αθήνα

Η διάσημη influencer επένδυσε σε δύο ακίνητα στο κέντρο...

Σπάνια δημόσια έξοδος Έλληνα ηθοποιού με την όμορφη σύζυγό του

«Με την σύζυγό μου είμαστε και μαζί από τότε που ξεκίνησα, οπότε είναι δίπλα μου σε όλη την πορεία»

Η εστεμμένη μαστροπός της Μυκόνου – Ρεπορτάζ «φωτιά» για το κύκλωμα με τα «goal girls»

Μια εντυπωσιακή γυναίκα, η οποία στο παρελθόν είχε χαράξει...

Η τρανς «Ολίβια» «σπάει» τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές – Τι αποκαλύπτει για το μοιραίο βράδυ;

Η 23χρονη τρανς «Ολίβια» είναι το «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.