Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

«Ιτιά, ιτιά» στην πλατεία Συντάγματος

Η κυβέρνηση αλλάζει ριζικά τη μορφή που θα έχουν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου με πολλά χάπενινγκ

Μια διαφορετική «25η Μαρτίου», που θα θυμίζει ελληνικό παραδοσιακό γλέντι, θα ζήσουν την επόμενη Τετάρτη όλοι όσοι βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να παρακολουθήσουν τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Η κυβέρνηση, αφού αποφάσισε να πετάξει τα κιγκλιδώματα από την πλατεία Συντάγματος και να φέρει τους πολίτες κοντά στα πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα παρελάσουν για τον εορτασμό της εθνικής επετείου μας, με πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής ετοιμάζει διάφορες εκδηλώσεις -εν είδει χάπενινγκ- μετά το τέλος της παρέλασης.

Συγκεκριμένα, οι στρατιωτικές μπάντες θα λάβουν θέση στην πλατεία Συντάγματος και θα παίζουν στους ήχους δημοτικών και άλλων παραδοσιακών τραγουδιών παρακινώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν σε ένα γλέντι… ελληνικό.

Το έναυσμα θα δώσουν σωματεία χορού που έχουν προσκληθεί απ’ όλη την Ελλάδα (όπως Βρακοφόροι, Θρακιώτες, Πελοποννήσιοι και Ικαριώτες) και θα χορεύουν ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια.

Εθνικό φρόνημα

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αποφάσισαν να μοιράσουν επίσης χιλιάδες σημαιάκια -ως μια ενέργεια ανάτασης του εθνικού φρονήματος- σε όσους βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση.

Οι επίσημοι δεν θα βρίσκονται στο σημείο απ’ όπου κάθε χρόνο παρακολουθούν τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να παρελαύνουν, καθ’ ότι θεωρήθηκε πως είναι προσβολή να έχουν πλάτη στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Εκτιμάται λοιπόν πως θα μετακινηθεί η εξέδρα των επισήμων (αν βέβαια υπάρξει, αφού ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει πως οι επίσημοι θα είναι στο ίδιο επίπεδο με τους πολίτες, στο πεζοδρόμιο) στην αριστερή πλευρά του μνημείου, προς τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Οσον αφορά το σκέλος της παρέλασης, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, θα είναι στα αντίστοιχα επίπεδα με πέρσι.

Συγκεκριμένα, θα κάνουν διελεύσεις όλων των τύπων τα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία (Mirage 2000, F-16, F-4), πλην των Α-7 που αποσύρθηκαν πριν από μερικούς μήνες, επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα.

Στα μηχανοκίνητα τμήματα θα υπάρχουν, μεταξύ άλλων, άρματα μάχης, αντιαεροπορικά και αντιαρματικά συστήματα, ενώ στα πεζοπόρα, πέραν των συνηθισμένων, θα παρελάσουν πρώτη φορά και δύο τάγματα Εθνοφυλακής, ένα από τον Εβρο και ένα από τα Δωδεκάνησα.

Οπως έχει από την αρχή ξεκαθαριστεί, οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση απ’ όλα τα σημεία, πλην του χώρου μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και απέναντι, όπου θα βρίσκονται επίσημοι και προσκεκλημένοι.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...