Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, 2025

Η αισθαντική επανεκτέλεση της Γαλάνη που «ντύνει» το σίριαλ «Να με λες...

Σαράντα πέντε χρόνια μετά την επίσημη κυκλοφορία του «Θα...

Η Μαρία Κίτσου μιλάει για τον ρόλο της στη σειρά «Να με...

Καλεσμένη της «Super Κατερίνα» και της Κατερίνας Καινούργιου ήταν σήμερα μεσημέρι η Μαρία Κίτσου....

Τα make-up trends για το φθινόπωρο!

Καθώς μπαίνουμε στην εποχή των ζεστών χρωμάτων και των...

Παρηγοριά οι κόρες της

Στις δύο κόρες της βρήκε αποκούμπι η Νικόλ Κίντμαν...

Μουσείο Ακρόπολης: Ατελείωτες ουρές με… μπακαλιάρο στο menu

Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου πλήθος κόσμου, αψηφώντας τη βροχή, σχημάτισε ατελείωτες ουρές προκειμένου να θαυμάσει δωρεάν τα εκθέματα και να απολαύσει… μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου πλήθος κόσμου, αψηφώντας τη βροχή, σχημάτισε ατελείωτες ουρές προκειμένου να θαυμάσει δωρεάν τα εκθέματα και να απολαύσει… μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Το πολιτιστικό ίδρυμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου γιόρτασε την 25η Μαρτίου αφήνοντας ανοιχτές τις πύλες του στο κοινό, χωρίς την καταβολή αντιτίμου αλλά και εντάσσοντας στο μενού του εστιατορίου το παραδοσιακό πιάτο της ημέρας. Αυτή την ευκαιρία άρπαξαν χιλιάδες Αθηναίοι, τουρίστες αλλά και επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι οποίοι από νωρίς χθες το πρωί έσπευσαν έξω από το μουσείο δημιουργώντας συνωστισμό. Συνολικά 11.269 άνθρωποι (!) κάθε ηλικίας επισκέφθηκαν το Μουσείο, ενώ πολλοί από αυτούς πέρασαν και από το εστιατόριο που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο. Εκεί γευμάτισαν με θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και απόλαυσαν μπακαλιάρο σκορδαλιά και άλλα εκλεκτά εδέσματα, φτιαγμένα από τα χέρια ταλαντούχων σεφ. Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν όμως και οι δύο θεματικές δράσεις.

Οι δράσεις

Η πρώτη, με θέμα «Τα εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης που μιλούν για την ιστορική μνήμη των αρχαίων», παρουσίασε στους επισκέπτες αντικείμενα που φανερώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι προσέγγιζαν το παρελθόν, τις μεγάλες στιγμές στην Ιστορία και τη μυθολογία τους. Στη δεύτερη δράση, με θέμα «Οι Αθηναίοι θυμούνται την Ιστορία τους», τα παιδιά είχαν την ευκαιρία με τη βοήθεια των αρχαιολόγων φροντιστών να αναζητήσουν όλα εκείνα τα εκθέματα που σχετίζονται με την Ιστορία και τους μύθους της Αθήνας και να δημιουργήσουν το δικό τους ενθύμιο.
 

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Καινούργιου: Η φουσκωμένη της κοιλίτσα πλέον δεν κρύβεται

Η Κατερίνα Καινούργιου διανύει όπως φαίνεται τους πρώτους μήνες...

Τρελά ερωτευμένη! Πάντα στο πλευρό της ο κατά 13 χρόνια νεότερος σύντροφός της

Η γνωστή κυρία της ελληνικής σόουμπιζ είναι τρελά ερωτευμένη

Τατιάνα Στεφανίδου: Εκτός πρίζας με παρασκήνιο

Hταν μόνο talk χωρίς power στην τηλεθέαση κι έτσι προτού ακόμα καλά καλά αρχίσει η νέα σεζόν η εκπομπή της Τατιάνας στον Σκάι ολοκληρώθηκε πρόωρα, μόλις έναν μήνα από την έναρξή της στον αέρα του σταθμού!

Σιωπηλός Γολγοθάς για την κόρη της Γεωργίας Βασιλειάδου

Σκιά του εαυτού της και καθηλωμένη στο κρεβάτι η Φωτεινή Αποστολίδη  έπειτα από την απώλεια της πολυαγαπημένης της θυγατέρας, Γεωργίας.

Ξανθιά καλλονή που μπήκε στο «The Bachelor» διακινούσε ναρκωτικά για μεγάλους ναρκεμπόρους

Εντυπωσιακή παίκτρια ριάλιτι ομολόγησε σε δικαστήριο ότι διακινούσε ναρκωτικά για λογαριασμό διεθνούς συνδικάτου,