Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Κινέζος που για 28 ολόκληρα χρόνια ζούσε διπλωμένος στη μέση είδε τον…...

«Είμαι χαρούμενος, έχω ελπίδα» δήλωσε Κινέζος που πέρασε 28...

Πένθος για την Μπιζόγλη, «έχασε» τον πατέρα της

Πολύ στενόχωρο και δύσκολο θα είναι για την αγαπητή...

Η Σκορδά δεν βλέπει… μέλλον στον Σκάι

Η Σκορδά είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο...

4.500 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες σειρά μέτρων στην υγεία, δίνοντας έμφαση σε δοκιμαζόμενες περιοχές της χώρας

«Από την υγεία θα ξεκινήσουμε τη μεγάλη προσπάθεια για την κοινωνική ανατροπή και για τη σωτηρία των πολιτών από τα δεινά της μνημονιακής λαίλαπας που βρήκαν τον τόπο μας τα τελευταία πέντε χρόνια». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή, προγραμματισμένη επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας με τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού δεν είχε μόνο συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ανακοίνωσε σειρά από άμεσα μέτρα για τη στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της ψυχικής υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρωθυπουργός ήταν συνεπής στο ραντεβού του και πέρασε το κατώφλι της Αριστοτέλους ακριβώς στις 10.00 το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένο. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην αίθουσα εκδηλώσεων του υπουργείου Υγείας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 4.500 προσλήψεις, οι οποίες αφορούν ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Από αυτές, οι 700 θα γίνουν κατά προτεραιότητα στα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη, τη δυτική Μακεδονία και τη Θεσπρωτία. Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι προχωρεί η άμεση και πλήρης αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με ενίσχυση προσωπικού, ώστε να ανοίξουν τα 130 κλειστά κρεβάτια.

Επιπλέον, εξήγγειλε την ολοκλήρωση της νομοθετικής κατοχύρωσης δικαιωμάτων ασθενών και την αναβάθμιση των γραφείων εξυπηρέτησης πολιτών σε Γραφεία Δικαιωμάτων. Τόνισε, ακόμα, ότι δημιουργείται εθνικός ηλεκτρονικός, ιατρικός φάκελος ασθενούς. Αποκάλυψε δε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση με τις Ενοπλες Δυνάμεις, με στόχο οι στρατιωτικοί γιατροί να αξιοποιούνται και στα νοσοκομεία των άγονων και απομακρυσμένων περιοχών.

Αναβάθμιση ΕΟΦ

Οσον αφορά τα φάρμακα, αναβαθμίζεται ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ενώ ήδη προωθείται ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκων, με άμεσα και έμμεσα κίνητρα, για αύξηση της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων.

Εξάλλου ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα είμαστε αμείλικτοι σε κάθε φαινόμενο διαφθοράς, σπατάλης και απάτης, ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στην εκμετάλλευση ανθρώπινου πόνου, σε σκάνδαλα και σχέδια κερδοσκοπίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ενοποιούνται και διασυνδέονται τα ηλεκτρονικά πληροφοριακά συστήματα υγείας για καλύτερο έλεγχο, με τη διασταύρωση στοιχείων των ασθενών. Παράλληλα προχωρούν στην υιοθέτηση ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος καταπολέμησης της απάτης και της διαφθοράς. Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν τεράστιοι πόροι, καθώς τα χρήματα που χάνονται ή μετακυλίονται στους πολίτες ανέρχονται έως και στο 10% του προϋπολογισμού υγείας!

Από την πλευρά του, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση «εξαντλεί τα περιθώρια όχι των πλεονασμάτων, αλλά των υστερημάτων της οικονομίας, για να μπορέσει να αιμοδοτήσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά το δημόσιο σύστημα υγείας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...