Πασχαλινά «παιχνίδια» του καιρού

Αστατος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Κυριακή του Πάσχα με λιακάδα!

Σε όλη τη χώρα θα εξαπλωθεί σήμερα το… πασχαλινό κύμα κακοκαιρίας που έκανε ήδη την εμφάνισή του στις δυτικές και βόρειες περιοχές, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τα χιόνια στα ορεινά και την πτώση της θερμοκρασίας.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τα επόμενα 24ωρα, αλλά το ευχάριστο είναι ότι από τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται, ενώ η Κυριακή του Πάσχα θα γιορταστεί με λιακάδα! Οπως εξηγεί στην «Espresso» ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, η επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε χθες, Κυριακή των Βαΐων, από τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπου σημειώθηκαν βροχοπτώσεις, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

«Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, συννεφιές θα έχουμε σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές κατά τόπους ισχυρές -κυρίως στα βόρεια- και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.

»Μάλιστα στην Ηπειρο, στη Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία τα χιόνια θα κατέβουν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο» σημειώνει ο κ. Καντερές. Η κακοκαιρία θα συνοδευτεί από νοτιάδες στις ανατολικές και νότιες περιοχές, με αποτέλεσμα τη μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, από 11 έως 17 στη δυτική Ελλάδα, από 4 έως 13 βαθμούς στην Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία, από 8 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 14 έως 20 βαθμούς στα νησιά.

Οι άνεμοι

Για αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ο κ. Καντερές αναφέρει ότι η στροφή των ανέμων σε βόρειους θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου, που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στα βόρεια, στα ανατολικά και τα νότια, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος. Παρόμοιες συνθήκες προβλέπονται και για τη Μεγάλη Τετάρτη. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα παραμένει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος, ψυχρός και ανεμώδης, αλλά από τη Μεγάλη Παρασκευή θα αρχίσει η ουσιαστική βελτίωση, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα νοτιοανατολικά και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στα δυτικά και βόρεια.

Περαιτέρω βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο, καθώς τα φαινόμενα θα σταματήσουν, οι άνεμοι θα κοπάσουν, ενώ ο υδράργυρος θα κινηθεί ανοδικά σε όλες τις περιοχές. Τέλος, λιακάδα θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πατέρας της Μυρτώς ρίχνει ευθύνες στη μητέρα της – Τα μηνύματα τα ξημερώματα που δεν έμαθε ποτέ εκείνος

Ο πατέρας της άτυχης 19χρονης που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά μίλησε στην εκπομπή «Το πρωινό» για τα μηνύματα που αντάλλαξε η κόρη με τη σύζυγό του και δεν το γνώριζε.

Σπάνια δημόσια έξοδος Έλληνα ηθοποιού με την όμορφη σύζυγό του

«Με την σύζυγό μου είμαστε και μαζί από τότε που ξεκίνησα, οπότε είναι δίπλα μου σε όλη την πορεία»

Ο Γαβαλάς έκανε απόλυτη ξεφτίλα την 70χρονη Βίσση

Νέα «καρφιά» από τον Γαβαλά στην 70χρονη Βίσση για...

Η εστεμμένη μαστροπός της Μυκόνου – Ρεπορτάζ «φωτιά» για το κύκλωμα με τα «goal girls»

Μια εντυπωσιακή γυναίκα, η οποία στο παρελθόν είχε χαράξει...

Χεράκι χεράκι Γκαγκάκη και Καπράλος

Πού πετύχαμε το ζεύγος.Πιο ερωτευμένη από ποτέ φαίνεται πως...

Διαζύγιο και στα πορτοφόλια για γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

Παρά τις προσπάθειες για ένα πολιτισμένο διαζύγιο χάριν των τεσσάρων παιδιών τους, οι φήμες για «ασυμφωνία χαρακτήρων» και η απομάκρυνσή τους από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα δείχνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής έχει κλείσει οριστικά.

«Φωτιά» στα κόκκινα για την Αθηνά Ωνάση – Η εντυπωσιακή της εμφάνιση σε επίδειξη μόδας

Η Αθηνά Ωνάση έκανε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση και τράβηξε πάνω της τα φλας των φωτογράφων.