Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

«Νύχτα στην Πανεπιστημίου» και ποίησης γωνία!

Μια «αγκαλιά» από εκπροσώπους της εγχώριας showbiz για τη συλλογή τού Αλκίνοου Μπουνιά

«Νύχτα στην Πανεπιστημίου κι ένα ταξί δεν βλέπω, απόψε εαυτέ μου όλα σ’ τα επιτρέπω, σηκώνω χέρι, κλείνω σιγά την πόρτα, θαμπώσανε τα τζάμια από τα χνώτα». Τον τίτλο του γνωστού τραγουδιού «Νύχτα στην Πανεπιστημίου» (σε μουσική Λάκη Παπαδόπουλου και ερμηνεία Ελένης Δήμου) έδωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Αλκίνοος Μπουνιάς στην πρώτη ποιητική συλλογή του, η οποία μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αστάρτη.

4rfw45etyw4ste 19Η παρουσίασή της έγινε πριν από λίγες μέρες στο Polis Art Cafe με την παρουσία πολλών εκπροσώπων της εγχώριας showbiz. Η εκδήλωση άρχισε με την παρουσίαση του δημιουργού και του συγγραφικού έργου του από τον διευθυντή του εκδοτικού οίκου Γιώργο Βουδικλάρη και τον γνωστό λογοτέχνη – εικαστικό Κώστα Ευαγγελάτο. Στη συνέχεια τρεις κυρίες, η δημοσιογράφος Ελισσάβετ Κυρίτση, η συγγραφέας και ηθοποιός Χριστίνα Μπαλτζή και η θρυλική Ματούλα απήγγειλαν ποιήματα, η καθεμία με το δικό της ύφος, αλλά όλες μέσα στο ανατρεπτικό και καυστικό πνεύμα της ποιητικής συλλογής.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η Τιτίκα Σαριγκούλη, η αγαπημένη αθυρόστομη γιαγιά από τη σειρά «Μπαμπά μην τρέχεις», η οποία μαζί με τα μέλη της θεατρικής ομάδας «ΥΙΟΒΑΚΧΟΣ» ερμήνευσαν -σε δική της σκηνοθεσία- αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή του «δικού μας» Αλκίνοου και χειροκροτήθηκαν θερμά.

Θεατρική ομάδα

Ιδιαίτερη απήχηση είχε το ποίημα που απήγγειλε η θεατρική ομάδα και αναφερόταν στη νεότερη γενιά της χώρας μας. «Δεν ξέρουν γρι ελληνικά. Γράφουν μηνύματα στο πανάκριβο κινητό τους με greeklish. Ανάθεμα τους καθηγητές, τους δόκτορες, τους προφεσόρους, τους λιμοκοντόρους με μπάτσελορ, που έγιναν το σήμα κατατεθέν της μεταπολιτευτικής Ελλάδας! Γεμίσαμε πανεπιστήμια για φοιτητές-μελλοντικούς παίκτες σε ξενόφερτα μουσικά realities».

Να πούμε ότι λίγο πριν από το τέλος της παρουσίασης ο υπεύθυνος του χώρου Βασίλης Χατζηιακώβου πήρε το μικρόφωνο και διάβασε τη συγκινητική επιστολή που είχε στείλει -μαζί με μια σύνθεση από πανέμορφα λίλιουμ- η μεγάλη μας πρωταγωνίστρια Μαίρη Χρονοπούλου, απευθυνόμενη στον Αλκίνοο Μπουνιά, προκειμένου να ευχηθεί να είναι το βιβλίο του «καλοτάξιδο».

Ανάμεσα σε εκείνους που έδωσαν το «παρών» ήταν οι δημοφιλείς τραγουδιστές Μανώλης Μητσιάς, Φίλιππος Νικολάου, Κωνσταντίνα, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Θανάσης Κομνηνός, Μαργαρίτα Γκινοσάτη, οι ηθοποιοί Αννα Φόνσου, Γιώργος Μεσσάλας, Μαίρη Βιδάλη, Ελένη Φιλίνη, Χριστίνα Παππά, Γιούλη Ζήκου, Νίκος Σταγόπουλος, Γιάννης Τζουανόπουλος, Πωλίνα Γκιωνάκη, Μαρία Σόκαλη, Πέτρος Πέτρου, Θωμάς Χούντας, οι χορευτές και χορογράφοι Τάκης Σαγιώρ, Μαρία Ιωαννίδου, Δημήτρης Παπάζογλου, Τάκης Λουκάτος, οι σκηνοθέτες Δημήτρης Κολλάτος και Ομηρος Ευστρατιάδης, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Star Λόλα Νταϊφά, ο Γεώργιος Γ. Παπανδρέου, η Σάσα Σταμάτη, η τηλεοπτική παραγωγός Ανθή Τούμπη, οι επιχειρηματίες Τζίμης Σταθοκωστόπουλος, Δάκης Νικολόπουλος, Δημήτρης Καμπανάρος, ο μετρ της κομμωτικής Ηλίας Ζάρμπαλης και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Bar-Bar.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μασιάς 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...