Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, επιμένουν τα μελτέμια

29/06/2026 - 06:30 | | 2 λεπτά ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου, σε όλη τη χώρα, με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες τοπικές νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες.

Ο υδράργυρος ανεβαίνει κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ το μελτέμι θα παραμείνει ενισχυμένο στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και πρόσκαιρα, κυρίως στο Νότιο Αιγαίο, τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου, ενώ το μελτέμι επιμένει στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία ανεβαίνει σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου, ενώ το μελτέμι επιμένει στο Αιγαίο.

Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις.

Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν πρόσκαιρα, κυρίως σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, χωρίς όμως να αλλάζει ουσιαστικά η εικόνα του καιρού.

Στην Αθήνα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αθήνα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς και τοπικά ενδέχεται να αγγίξει τους 38.

Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα κινηθεί από 18 έως 34 με 36 βαθμούς, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου.


Στα ανατολικά ηπειρωτικά οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 34 με 35 βαθμούς και τοπικά τους 36, ενώ στα Επτάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 με 36 βαθμούς.

Στα νησιά του Αιγαίου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς, όμως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τοπικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και το Ιόνιο

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ.

Στα Επτάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Στα παράκτια τμήματα του Ιονίου θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι με παρόμοιες εντάσεις.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική και στην Αθήνα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν πρόσκαιρα, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, με ένταση 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.