Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Τα 103α γενέθλια της ιστορικής εφημερίδας της Λάρισας, «Ελευθερία», με έναν ξεχωριστό...

Με μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού και έντονο αποτύπωμα ιστορικής...

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική εταιρεία Balloon Fire που κάνει κάθε γιορτή έκρηξη χαράς!

Όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για έναν γάμο,...

«Βόμβα» στα ακίνητα

Οι προτάσεις του Μαξίμου και των δανειστών έκρυβαν διατήρηση ΕΝΦΙΑ και υψηλές αντικειμενικές

Οι προτάσεις του Μαξίμου και των δανειστών έκρυβαν διατήρηση ΕΝΦΙΑ και υψηλές αντικειμενικές

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Το θέμα της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών ήταν ακόμα στον αέρα, ωστόσο δεν πέρασε απαρατήρητο από την κοινωνία ότι οι εκατέρωθεν προτάσεις έκρυβαν «διπλή βόμβα» στα ακίνητα.

Ούτε ο ΕΝΦΙΑ καταργήθηκε, παρά τις προεκλογικές αλλά και κάποιες μετεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, ούτε οι αντικειμενικές αξίες μειώθηκαν!

Παρά τις σχετικές δεσμεύσεις αλλά και την ξεκάθαρη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων δεν πρόκειται να μειωθούν άμεσα. Εξέλιξη που θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις, με κυριότερη από αυτές ότι ο ΕΝΦΙΑ που θα πληρωθεί φέτος θα υπολογιστεί με βάση τις σημερινές αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, οι οποίες είναι κατά πολύ υψηλότερες από τις εμπορικές τιμές.

Το κατά πόσο αυτή η… καθυστέρηση στη μείωση των αντικειμενικών αξιών οφείλεται σε τεχνικούς λόγους, όπως πηγάζει από το υπ. Οικονομικών ή απλώς και μόνο έχει εισπρακτικό χαρακτήρα, είναι στην ευχέρεια του καθενός να το ερμηνεύσει. Μια φορά πάντως η εξέλιξη αυτή μάλλον διευκολύνει σημαντικά τα φοροεισπρακτικά σχέδια του ΥΠΟΙΟΚ, καθώς οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν φόρο ακινήτων με αυξημένες τιμές.

Αλλωστε η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί έναντι των δανειστών να εξασφαλίσει από τον φόρο ακινήτων το ποσό των 2,65 δισ. ευρώ με την ουσιαστική διατήρηση του ΕΝΦΙA όχι μόνο το 2015 αλλά και για το 2016, κάτι που σημαίνει ότι 5.500.000 ιδιοκτήτες θα πληρώσουν και του χρόνου το «χαράτσι». Μάλιστα η πρόταση της χώρας προέβλεπε από τον ΕΝΦΙΑ τα ίδια έσοδα, ακόμη και αν μεσολαβούσε μείωση των αντικειμενικών αξιών, άρα οι αρμόδιοι ετοίμαζαν αλλαγές επί το δυσμενέστερο στα κλιμάκια υπολογισμού του φόρου.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα