Γηροκομείο για σκύλους

Φροντίδα στα τετράποδα που δεν μπορούν λόγω ηλικίας να περπατήσουν ή να φάνε σε ειδικό ίδρυμα στην Ιαπωνία

Φροντίδα στα τετράποδα που δεν μπορούν λόγω ηλικίας να περπατήσουν ή να φάνε σε ειδικό ίδρυμα στην Ιαπωνία

Οίκοι ευγηρίας δεν υπάρχουν μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για τα υπερήλικα σκυλιά, που συχνά δεν μπορούν να περπατήσουν ή και να φάνε μόνα τους. Συνήθως αναζητούν τις υπηρεσίες τους ηλικιωμένοι που δεν είναι οι ίδιοι σε θέση να φροντίσουν τα σκυλιά τους και φυσικά δεν διανοούνται να τα εγκαταλείψουν.

Ολ’ αυτά συμβαίνουν στην Ιαπωνία και η αρχή έγινε με το Asawa Pet Pasture στην πόλη Χαντάνο κοντά στο Τόκιο. Εκεί, με αντίτιμο που φθάνει το πολύ τα 420 ευρώ τον μήνα, τα ηλικιωμένα σκυλιά έχουν εικοσιτετράωρη φροντίδα. Οπως γράφουν οι «Times» του Λονδίνου, η ανάγκη για τη δημιουργία των οίκων ευγηρίας για σκυλιά προέκυψε ύστερα από τη σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής τους, αφού χάρη στην προστασία των ανθρώπων, την καλύτερη διατροφή και τη φροντίδα της υγείας τους τα χρόνια που ζουν ξεπέρασαν τα 14, αριθμός που αντιστοιχεί σε 84 ως 96 χρόνια ανθρώπινης ζωής.

Μεγαλόσωμα

Η διαφορά έγκειται στο μέγεθος του σκύλου. Οσο πιο μεγαλόσωμος είναι τόσο πιο μεγάλη είναι η ηλικία που αντιστοιχεί με την ανθρώπινη. Αν μιλάμε για γιγαντόσωμο σκυλί, τότε τα 14 σκυλίσια χρόνια είναι 108 ανθρώπινα. Αυτό το προσδόκιμο ζωής, επισημαίνει το δημοσίευμα των «Times», είναι διπλάσιο σε σχέση με 30 χρόνια πριν.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ενός από τους οίκους ευγηρίας σκύλων, τον Γιοσιχίκο Ακισάβα, οι περισσότεροι Ιάπωνες θεωρούν μέλη των οικογενειών τους τα κατοικίδιά τους, οπότε επιδιώκουν το καλύτερο για τα γεράματά τους. Από τα 16 σκυλιά που ο Ακισάβα φιλοξενεί στο Asawa Pet Pasture μόλις τρία δεν χρειάζονται πάνες ακράτειας, ενώ στην πλειονότητά τους μπορούν πια μόνο να είναι ξαπλωμένα στο πλάι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Πέθανε η αδελφή του Τόνυ Μαυρίδη

Δυσκόλες ώρες αντιμετωπίζει ο  Τόνυ Μαυρίδης.Ο μουσικός παραγωγός έχασε...

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό

Ποια ηθοποιός εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή με αυτά τα χαριτωμένα παπούτσια;

Η ηθοποιός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» και εμφανίστηκε φορώντας παπούτσια με χοντρό τακούνι σαν σαμπό σε ροζ χρώμα με σχέδια.