Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Οπως στο Παρίσι!

Επτά νεκροί στην Τζακάρτα, σε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων από 14 ένοπλους τζιχαντιστές

Επτά νεκροί στην Τζακάρτα, σε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων από 14 ένοπλους τζιχαντιστές

Ο τρόμος του Παρισιού «ξύπνησε» ξανά, αυτή τη φορά στη Τζακάρτα, με μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων 14 ένοπλων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ.) στην καρδιά της μουσουλμανικής μεγαλούπολης.

«Διεθνή τακτική σχεδόν καθημερινών τρομοκρατικών επιθέσεων ακολουθεί το Ι.Κ.» έγραψε ο «Guardian», αναφερόμενος και στο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη. Στους νεκρούς -επτά ως χθες το απόγευμα, μεταξύ των οποίων πέντε βομβιστές- συμπεριλαμβάνεται και ένας Καναδός, ενώ μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται ένας Ολλανδός που εργαζόταν σε κοντινό κτίριο του ΟΗΕ. Για 15 νεκρούς έκανε λόγο η ισλαμιστική οργάνωση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

16145512 2

Οι πρώτες εκρήξεις, ακολουθούμενες από πυροβολισμούς, σημειώθηκαν στις 10.50 χθες το πρωί (τοπική ώρα), με αυτόπτες μάρτυρες να μιλούν για έξι τζιχαντιστές που κατέβηκαν με μοτοσικλέτες στο κέντρο, οπλισμένους με τουφέκια και ζωσμένους με εκρηκτικά. Σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο επιθέσεις αυτοκτονίας. Η πρώτη κοντά σε ένα καφέ της αλυσίδας καταστημάτων Starbucks, όπου σκοτώθηκε ένας Καναδός τουρίστας, καθώς δύο τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ με στόχο τους τουρίστες. Ταυτόχρονα (ακολουθώντας ίδια τακτική με τις επιθέσεις στο Παρίσι), μια δεύτερη ομάδα έστειλε βομβιστή αυτοκτονίας σε αστυνομικό κέντρο μπροστά σε εμπορικό πολυκατάστημα.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς (και μέσα σε έναν κινηματογράφο), ενώ παρενέβη και ο στρατός. Αργά το απόγευμα, ο ήχος από ισχυρή έκρηξη προκάλεσε πανικό, ωστόσο αποδείχτηκε πως δεν επρόκειτο για νέα επίθεση, αλλά για το σκάσιμο ελαστικού μεγάλου οχήματος.

Κυνική προειδοποίηση

Φαίνεται πως οι τζιχαντιστές είχαν απευθύνει κυνική προειδοποίηση πως θα υπάρξει «μια συναυλία» στην Ινδονησία και «θα συμπεριληφθεί στις διεθνείς ειδήσεις», ενώ οι Αρχές αναφέρουν ότι πολλές σχεδιαζόμενες επιθέσεις ματαιώθηκαν τον Δεκέμβριο. «Δεν θα ηττηθούμε» δήλωσε ο Ινδονήσιος πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο. Εγκέφαλος της επίθεσης θεωρείται ο Ινδονήσιος τζιχαντιστής Μπαχρούν Ναΐμ, που πιστεύεται πως βρίσκεται στη Συρία, ενώ τα χτυπήματα σημειώθηκαν δύο ημέρες μετά την έφεση του 77χρονου φυλακισμένου ηγέτη της εγχώριας ισλαμιστικής Τζεμάα Ισλαμίγια, Αμπού Μπακάρ Μπασίρ, για την αποφυλάκισή του.

«Στόχος» η Γερμανία

Τρομοκρατικό χτύπημα, μεγέθους ανάλογου με εκείνο στο Παρίσι, φοβάται η Γερμανία, όπως αποκαλύπτει απόρρητη έκθεση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, που δημοσιοποιεί η «Bild».
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην έκθεση -που αφορά την κατάσταση της χώρας στον τομέα της ασφάλειας- επισημαίνεται ότι «η Γερμανία αποτελεί εκπεφρασμένο και πραγματικό στόχο τζιχαντιστικής βίας, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να λάβει συγκεκριμένη μορφή εναντίον δημόσιων αξιωματούχων και πολιτών», και προειδοποιεί, συγκεκριμένα, για τον κίνδυνο επιθέσεων στα πρότυπα του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι τον Νοέμβριο. Ως πιθανοί δράστες θεωρούνται «είτε μεμονωμένα άτομα είτε οργανώσεις αυτονομιστών», με το μεγαλύτερο κίνδυνο να προέρχεται από Σύρους μαχητές.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...