Κινούμενη άμμος τα θέματα των μαθηματικών

Δύσκολη ημέρα ήταν η χθεσινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων στη Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση, καθώς τα θέματα των Μαθηματικών που κλήθηκαν να απαντήσουν ήταν από τα πιο απαιτητικά των τελευταίων ετών. Για καλά προετοιμασμένους ήταν και τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τα θέματα των Μαθηματικών, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία αναφέρει ότι κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας, προϋπέθεταν καλή γνώση της ύλης προηγούμενων ετών και απαιτούσαν σωστή διαχείριση του χρόνου. Επίσης κάνει ιδιαίτερη μνεία στο ερώτημα Β3 τονίζοντας ότι ήταν το πιο απαιτητικό, καθώς απαιτούσε λεπτούς αλγεβρικούς χειρισμούς. Συνολικά, η ΕΜΕ χαρακτηρίζει τα φετινά θέματα ως «τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών» και ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει διάλογο σε σχέση με το περιεχόμενο και τον τρόπο εξέτασης των Μαθηματικών στις πανελλαδικές.

Σε ό,τι αφορά τα Αρχαία Ελληνικά, οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι το γνωστό κείμενο που δόθηκε (από τα Πολιτικά του Αριστοτέλη) απαιτούσε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους που να έχουν εμβαθύνει στο περιεχόμενο του έργου, ενώ το απόσπασμα του άγνωστου κειμένου (από το «Θουκυδίδου Ιστορίαι») προκάλεσε δυσκολία στη μετάφρασή του.

Οι πανελλαδικές θα συνεχιστούν αύριο με Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δανάη Μπάρκα – Φάνης Μπότσης: Μετακομίζουν σε νέο σπίτι στη Μεσσηνία

Η Δανάη Μπάρκα και ο Φάνης Μπότσης φαίνεται πως...

Νάρκη στον γάμο της Ελένης – Το τελεσίγραφο από την πεθερά της

Τι συνέβη και μαύρα σύννεφα γέμισαν το σπιτικό της Ελένης και του Ματέο στα βόρεια προάστια;

Κατερίνα Καινούργιου – Παναγιώτης Κουτσουμπής: Ποιος θα είναι ο κουμπάρος στον γάμο τους

Η Κατερίνα Καινούργιου και ο Παναγιώτης Κουτσουμπής ζουν μια...

Ναταλία Λιονάκη: Πώς αντέδρασε όταν έμαθε για τα χρήματα που δικαιούται από το ΣΕΗ

Η πρώτη αντίδραση της Ναταλίας Λιονάκη για τα χρήματα...

Ανέστης Ευαγγελόπουλος για Μενεγάκη: «Της έστειλα μήνυμα και μου απάντησε ένα κατεβατό»

Ο Ανέστης Ευαγγελόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι»...

Έπεσε περονόσπορος! Νέος χωρισμός στην ελληνική σόουμπιζ!

Τον Ιούλιο το ζευγάρι είχε απολαύσει ρομαντικές διακοπές στην Κίμωλο

Ξέσπασε η ξαδέλφη του Γιώργου Μαρίνου: «Εμπιστεύτηκε κάποια οικογένεια να τον προσέχουν αλλά δυστυχώς…»

«Εμείς θέλαμε πολύ να τον φροντίσουμε και δυστυχώς εκείνος επέλεξε αυτό. Δεν βγήκε ευτυχής, δυστυχώς»