Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Γιώργος Αγγελόπουλος – Δήμητρα Βαμβακούση: Ταξίδι στη Σκιάθο

Η Δήμητρα Βαμβακούση και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν ένα...

Η πιο δύσκολη επέτειος γάμου για Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Την πιο δύσκολη επέτειο γάμου της ζωής τους γιόρτασαν...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

«Είμαι λεσβία»

Και η αρχηγός των Εργατικών στη Σκοτία Κέζια Νταγκντέιλ δήλωσε ανοιχτά ότι έχει μια γυναίκα για σύντροφο, και νιώθει ήρεμη και γαλήνια

Και η αρχηγός των Εργατικών στη Σκοτία Κέζια Νταγκντέιλ δήλωσε ανοιχτά ότι έχει μια γυναίκα για σύντροφο, και νιώθει ήρεμη και γαλήνια

Πίσω από μια ισχυρή γυναίκα μπορεί να κρύβεται άλλη μία. Αυτό συμβαίνει σίγουρα στην περίπτωση της Κέζια Νταγκντέιλ, της αρχηγού του κόμματος των Εργατικών στη Σκοτία, η οποία μίλησε πρώτη φορά για τη σεξουαλική της ταυτότητα και αποκάλυψε ότι αντλεί δύναμη από τη σύντροφό της.

Η δημόσια αυτή τοποθέτηση, που φαντάζει ρίσκο, ειδικά λίγες εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες για την αρχηγία της βουλευτικές εκλογές, δεν προκάλεσε ιδιαίτερο θόρυβο στη Σκοτία, αφού η Νταγκντέιλ αποτελεί την τέταρτη περίπτωση επικεφαλής κόμματος που δηλώνει ομοφυλοφιλία.ss 10

«Εχω μια γυναίκα για σύντροφο. Δεν μιλάω πολύ γι’ αυτό, επειδή δεν νιώθω ότι χρειάζεται» δήλωσε χαρακτηριστικά η Νταγκντέιλ. «Είμαι γενικά ήρεμη, σχεδόν γαλήνια. Δεν στρεσάρομαι εύκολα. Ωστόσο χρειάζομαι λίγη σταθερότητα για να το κάνω και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ιδιωτική μου ζωή πρέπει να παραμένει ιδιωτική» συμπλήρωσε σε συνέντευξή της, με την άνεση ίσως που της δίνει το γεγονός ότι και κάποιοι από τους πολιτικούς αντιπάλους της είναι επίσης δεδηλωμένα ομοφυλόφιλοι.

Για την ακρίβεια, η αρχηγός των Σκοτσέζων Συντηρητικών Ρουθ Ντέιβιντσον είναι επίσης λεσβία, ενώ ο Πάτρικ Χάρβι, το Νο 2 των Πρασίνων, έχει αποκαλύψει ότι είναι αμφιφυλόφιλος. Μάλιστα η Ντέιβιντσον, σε αντίθεση με την αρχηγό των Εργατικών, η οποία θέλει να μην εκθέτει δημοσίως την προσωπική της ζωή, τον Φεβρουάριο του 2015 εμφανίστηκε δημοσίως με την 33χρονη σύντροφό της Τζεν Γουίλσον.

Η γεννημένη το 1981 Νταγκντέιλ ανέλαβε την αρχηγία των Εργατικών τον Αύγουστο του 2015, ενώ εκλέγεται στο Κοινοβούλιο από το 2011. Η νεαρή πολιτικός, που κατά δήλωσή της απολαμβάνει ιδιαίτερα το θέατρο και τα αστυνομικά μυθιστορήματα, αποκάλυψε επίσης ότι προτίθεται να στηρίξει την ανεξαρτητοποίηση της Σκοτίας σε περίπτωση Brexit.

Δημοσκοπήσεις

Συγκεκριμένα είπε ότι «δεν είναι αδιανόητο» το ενδεχόμενο να στηρίξει με την ψήφο της την ανεξαρτησία από την Αγγλία, αν αυτό εξασφάλιζε την παραμονή της Σκοτίας στην Ε.Ε. Αυτή η τοποθέτησή της, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, έχει κάνει πολλούς μεγαλύτερης ηλικίας ψηφοφόρους των Εργατικών να στρέφονται προς τους Συντηρητικούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...