Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Γιορτινό styling από τον Λάκη Γαβαλά στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ...

Τι θα φορεθεί φέτος τις γιορτές; Η ερώτηση που κυριαρχεί...

Μαρίνα Ψάλτη για «Άγιο έρωτα»: «Κλείνει ένας κύκλος. Το αγάπησα πολύ αυτό...

Η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος έρωτας» αλλά και για τον χαρακτήρα της.

«Tracker»: Η σειρά που «σαρώνει» έρχεται στον ALPHA σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών...

Εξι σύμμαχοι του πονοκεφάλου που πρέπει άμεσα να εξαφανίσετε

Οδηγίες για να αφήσετε τις αιτίες της ημικρανίας έξω από τη ζωή σας.

Πονοκέφαλος, αυτός ο εχθρός που μπορεί να μας χαλάσει τη διάθεση και να μας ακολουθεί για μέρες. Τα μαντζούνια της γιαγιάς μέχρι τα πλέον σύγχρονα παυσίπονα δεν είναι πάντα ικανά να τον διώξουν. Ισως όμως, αν ακολουθήσετε μερικές οδηγίες, παράλληλα με την αποφυγή λαθών που «προσκαλούν» τον πονοκέφαλο, καταφέρετε να τον διώξετε για τα καλά.

Ενα βασικό σφάλμα που κάνουμε όλοι μας είναι να κρατάμε το κινητό με τον ώμο, ώστε να έχουμε ελεύθερα τα χέρια μας. Αν αυτό κρατήσει για περισσότερο από ένα με δύο λεπτά, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πάθουμε πονοκέφαλο. Αποφύγετε λοιπόν αυτήν την κίνηση διαλέγοντας bluetooth ή handsfree για τις συνομιλίες σας. Η καρέκλα του γραφείου σας μπορεί επίσης να ευθύνεται για την εμφάνιση πονοκεφάλων. «Αν είναι, για παράδειγμα, πολύ μεγάλη μπορεί να μην υποστηρίζει σωστά την πλάτη σας προκαλώντας ένταση και πονοκεφάλους», λέει χαρακτηριστικά η Νεοϋορκέζα φυσικοθεραπεύτρια Κάρεν Λιτζι. Ενοχος για πονοκεφάλους μπορεί να είναι και ο καφές, αν σε ημερήσια βάση καταναλώνετε περισσότερα από δύο φλιτζάνια, δηλαδή πάνω από 450 γραμμάρια. Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να μειώσετε την κατανάλωση στο ένα φλιτζάνι ή και να πίνετε καφέ χωρίς καφεΐνη.

Αν η οθόνη του υπολογιστή σας δεν είναι σωστά ρυθμισμένη, ενδέχεται να καταπονήσει τα μάτια σας. Αυτό θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, σε πονοκέφαλο, και μάλιστα δυνατό. Αντιμετωπίστε το πρόβλημα κάνοντας σωστή ρύθμιση της οθόνης, ενώ θα βοηθήσει επίσης να κάνετε συχνά διαλείμματα, πέντε με δέκα λεπτά.

Ο ύπνος το Σαββατοκύριακο είναι μια καλή ιδέα, στην πράξη όμως μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα για το κεφάλι σας. Μην αλλάζετε τις ώρες που κοιμάστε, συστήνουν οι ειδικοί, σημειώνοντας πως οι αλλαγές στην ώρα αφύπνισης συνοδεύονται από τροποποίηση της λειτουργίας του εγκεφάλου, που παράγει χημικές ουσίες με άλλο ρυθμό. Αυτό συνήθως «φέρνει» ημικρανίες. Τέλος, αν η τσάντα που κρατάτε έχει βάρος περισσότερο από δέκα κιλά, θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο στον αυχένα και, κατά συνέπεια, πονοκέφαλο. Μειώστε το φορτίο σας ή, έστω, μοιράστε το σε δύο τσάντες.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα







Μποζουκια Αθηνα