Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ζητούνται λύσεις!

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά και τρόικας με τρία μέτωπα ανοιχτά.

Ενα βήμα πριν από την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης με την τρόικα στα ζητήματα της κινητικότητας στο Δημόσιο, των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς επίσης και στο «καυτό» θέμα του ειδικού τέλους ακινήτων, που οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θέλουν να διατηρηθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ολόκληρο το 2013, βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκλεισε ραντεβού με τα μέλη της τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα για σήμερα γύρω στις 18.00 το απόγευμα, κάτι που -αν μη τι άλλο- δείχνει ότι βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία που θα «ξεκλειδώσει» και την επόμενη δόση του δανείου. Αναφορικά με το «χαράτσι» στα ακίνητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε χθες ότι το ηλεκτρονικό σύστημα που διαθέτουν οι οικονομικές υπηρεσίες προετοιμάζεται για την εισαγωγή του νέου φόρου και πως μόλις ολοκληρωθεί, θα ζητηθεί η απαγκίστρωσή του από τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Οσον αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, «το σχέδιο της κινητικότητας, μαζί με τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων που είναι πολύ μεγάλος -γιατί τα τελευταία δύο χρόνια έφυγαν πολύ περισσότεροι με σύνταξη- θα οδηγήσει σε έναν πολύ πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα» κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Πάντως η λέξη «απολύσεις» δεν ακούστηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης με την τρόικα. Τουτέστιν, φέτος από το Δημόσιο αναμένεται να αποχωρήσουν μόνο οι επίορκοι που έχουν καταδικαστεί λόγω παραπτωμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Στο κομμάτι που αφορά την πάγια ρύθμιση η συμφωνία φαίνεται ότι θα προβλέπει την εξόφληση της οφειλής σε δεκαοκτώ δόσεις, ενώ σε αυτό που χαρακτηρίζεται «ύστατη ρύθμιση» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές η αντίστοιχη πρόβλεψη κάνει λόγο για σαράντα οκτώ δόσεις, μία ανά μήνα. Να θυμίσουμε ότι αρχικά η τρόικα ήθελε τριάντα έξι δόσεις και το υπουργείο Εργασίας εξήντα! Για τα παραπάνω θέματα πραγματοποιήθηκε χθες και διυπουργική σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Γιάννη Στουρνάρα, Αντώνη Μανιτάκη, Κωστή Χατζηδάκη, Ευριπίδη Στυλιανού και Γιάννη Βρούτση.

Ενιαίος φόρος 15%

Υπέρ ενός ενιαίου φόρου 15% για την επιχειρηματικότητα τάχθηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες σε εκδήλωση για την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας. Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης: «Δεν γίνεται να επιτευχθεί ανάπτυξη αν δεν επιτύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, διότι όσο και να μειωθούν τα κόστη, δεν γίνεται με τόσο υψηλή φορολόγηση να επιτύχουμε τον στόχο».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...