Γόνατο (κατά παραγγελία) μέσα σε είκοσι… μέρες!

Επαναστατική τεχνική υπόσχεται τη γρήγορη αποκατάσταση του φθαρμένου γονάτου.

Τη δυνατότητα γονάτου κατά παραγγελία παρέχει πια η εξέλιξη της τεχνολογίας. Επαναστατική τεχνική που εφαρμόζεται ήδη στην Ελλάδα υπόσχεται να δώσει λύσεις σε ανθρώπους όπως οι αθλητές, οι ηλικιωμένοι αγρότες αλλά και οι οικοδόμοι, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου σε ό,τι αφορά τη γρήγορη φθορά των γονάτων. Ο λόγος για την εξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική γόνατος που δίνει στον ασθενή τη δυνατότητα να επιλέγει, να παραγγέλνει και να έχει δικό του νέο γόνατο που θα αντικαθιστά το φθαρμένο.

Τα πρώτα εντυπωσιακά αποτελέσματα της επαναστατικής αυτής τεχνικής παρουσιάστηκαν στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Αρθροπλαστικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε 7 με 9 Μαρτίου στο Νταβός της Ελβετίας. Οπως εξηγεί ο ορθοπεδικός χειρουργός δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, MD, PhD που εφαρμόζει  τη νέα πρωτοποριακή τεχνική στη χώρα μας, αυτή βασίζεται στην ψηφιακή τεχνολογία και η περισσότερη δουλειά γίνεται προεγχειρητικά. Ο ορθοπεδικός αρχικά υποβάλλει τον ασθενή σε μαγνητική ή τρισδιάστατη αξονική τομογραφία του γόνατος που έχει το πρόβλημα. Στη συνέχεια η ψηφιακή απεικόνιση του γόνατος προωθείται στο εργοστάσιο κατασκευής των υλικών στο εξωτερικό και με την υποβοήθηση της σύγχρονης τεχνολογίας κατασκευάζονται ειδικός οδηγός για τις οστεοτομίες και το κατάλληλο εμφύτευμα που είναι ακριβώς στα μέτρα του συγκεκριμένου ασθενούς. Ο χρόνος κατασκευής του εμφυτεύματος δεν ξεπερνά τις είκοσι μέρες από τη στιγμή της παραγγελίας.

«Με τον τρόπο αυτό επισπεύδεται ο χειρουργικός χρόνος, ελαττώνεται σημαντικά η απώλεια αίματος, περιορίζεται το χειρουργικό λάθος και εξασφαλίζεται άριστος άξονας φόρτισης με στόχο τη μακροβιωσιμότητα της πρόθεσης» επισημαίνει ο δρ Σταύρος Αλευρογιάννης και καταλήγει: «Η χρήση μικρότερης προσπέλασης ελαχιστοποιεί την καταστροφή των μυών και ιστών γύρω από το τραύμα, προάγει την ταχύτατη μετεγχειρητική επούλωση και βοηθά τους ασθενείς στη γρήγορη κινητοποίησή τους από το πρώτο 24ωρο μετά τη χειρουργική επέμβαση». Στην εξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική γόνατος χρησιμοποιούνται τα πλέον σύγχρονα ανθεκτικά εμφυτεύματα, με επιφάνειες από βιοεμφυτεύσιμο κράμα τιτανίου ή χρωμιοκοβαλτίου ελάχιστης ή μηδενικής φθοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος κατασκευής του εμφυτεύματος καλύπτεται απ’ όλα τα ταμεία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ