Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

«Στον αέρα» η δόση

Από αναβολή σε αναβολή το ραντεβού τρόικας – Σαμαρά.

Είναι προφανές ότι υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς ούτε χθες πραγματοποιήθηκε το ραντεβού του πρωθυπουργού με την αντιπροσωπία των δανειστών μας που βρίσκεται στην Αθήνα. Δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση, οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους ότι οι επαφές θα πραγματοποιηθούν τελικά σήμερα Τετάρτη, στις 7.00 το απόγευμα. Νέα αναβολή πάντως δεν μπορεί να υπάρξει, καθώς ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να βρίσκεται αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα εστιάζεται σε δύο ζητήματα: πρώτον, στο θέμα του ειδικού τέλους ακινήτων που η τρόικα εξακολουθεί να πιέζει ούτως ώστε να εμπεριέχεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για έναν χρόνο ακόμη και, δεύτερον, στο ζήτημα των δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Η τρόικα θέλει τριάντα έξι δόσεις, μία ανά μήνα, και η ελληνική κυβέρνηση εξήντα!Πέραν αυτού, προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν και με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που δεν λειτουργεί όπως απαιτούν οι περιστάσεις.

Εάν δεν βρεθούν λύσεις στη σημερινή συνάντηση, οι ξένοι εμπειρογνώμονες θα αναχωρήσουν άπρακτοι από την Αθήνα, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι «στον αέρα» η επόμενη δόση του δανείου. «Εάν δεν πειστούν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα, δεν πρόκειται να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου», σημειώνουν από το οικονομικό επιτελείο.Για τον λόγο αυτό χθες το απόγευμα ο κ. Σαμαράς πραγματοποίησε έκτακτη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

«Κρίναμε σκόπιμο, από τη στιγμή που τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν τη συζήτηση σε τεχνικές λεπτομέρειες, να δώσουμε μία μέρα ακόμα στις συζητήσεις» ήταν πάντως η εκδοχή που έδωσε ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι… δεν υπάρχει εμπλοκή, χωρίς όμως να πείθει. Εάν δεν υπήρχε εμπλοκή, δεν θα έπαιρνε αναβολή το ραντεβού με τον πρωθυπουργό.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι χθες το μεσημέρι το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου διάβηκε ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, αντιπρόεδρος του ενεργειακού κολοσσού και κολλητός του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν (η Gazprom είναι ένας από τους πέντε υποψήφιους αγοραστές της δημόσιας εταιρείας φυσικού αερίου), ο οποίος  επανέλαβε στον πρωθυπουργό το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...