Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Site κάνει ντελίβερι τις ιατρικές συνταγές

Με ένα κλικ από τους ενδιαφερόμενους ασθενείς, αποστέλλονται έτοιμες στο σπίτι.

Παραγγελίες έκδοσης συνταγών και παραπεμπτικών εξετάσεων μέσω Διαδικτύου! Μετά τις κάθε είδους on-line αγορές, τώρα και οι ιατρικές συνταγές έρχονται να προστεθούν «επισήμως» στον πλούσιο κατάλογο των διαδικτυακών εξυπηρετήσεων, και μάλιστα μέσα από ιστοσελίδες γιατρών.

Οσο περίεργο και αν φαίνεται -με  όσα ερωτήματα και αν γεννά η συγκεκριμένη υπηρεσία-, ο ενδιαφερόμενος ασθενής μπορεί από εδώ και στο εξής συμπληρώνοντας μια ειδική φόρμα που βρίσκεται αναρτημένη στο Ιnternet, να παραγγείλει την ιατρική του συνταγή. Την υπηρεσία φαίνεται πως «εγκαινίασε» ο παθολόγος Αθηνών, Δημήτρης Μουντζούρης, ξεσηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων -τόσο θετικών όσο και αρνητικών- στον φαρμακευτικό και ιατρικό κόσμο.

«Συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα ένας ασθενής μπορεί να στείλει σε εμάς την παραγγελία της συνταγής του, εμείς να του τη γράψουμε και να έρθει μετά να την παραλάβει από το ιατρείο μας. Για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, εμείς γράφουμε μόνο συνταγές. Ο ασθενής μετά από εμάς πηγαίνει και παίρνει τα φάρμακά του από το φαρμακείο, δηλαδή δεν στέλνουμε φάρμακα» εξηγεί στην  «Espresso» ο παθολόγος Δημήτρης Μουντζούρης, προσθέτοντας: «Μόνο συνταγές γράφουμε και σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να τις στείλουμε κιόλας, και αυτό μόνο αν γνωρίζουμε καλά τον ασθενή. Επίσης γράφουμε φάρμακα μόνο για ασθένειες που έχουν σχέση με τη δική μας ειδικότητα, για παράδειγμα με παιδιατρικά και δερματολογικά θέματα δεν ασχολούμαστε». 

Στην ειδική φόρμα του «ηλεκτρονικού site delivery συνταγών» ο ενδιαφερόμενος είναι απαραίτητο να συμπληρώσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία του, όπως και τα φάρμακα που χρειάζεται για την πάθησή του, τα οποία αφού πρώτα ελεγχθούν από τα πιστοποιητικά που αποστέλλονται και δώσει την έγκρισή του ο γιατρός, τότε μόνο συνταγογραφούνται, όπως τονίζει ο παθολόγος. «Ο ασθενής που κάνει χρήση αυτής της υπηρεσίας είναι υποχρεωμένος να παρέχει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, ενώ αν επιθυμεί αντιγραφή συνταγής για φάρμακα που χορήγησε άλλος γιατρός, τότε θα πρέπει να επισυνάψει σε αρχείο τη συνταγή του γιατρού που χορήγησε την αγωγή».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο οποίος γνώριζε την ύπαρξη της συγκεκριμένης υπηρεσίας στην ιστοσελίδα του παθολόγου Δημήτρη Μουντζούρη, μας γνωστοποιήθηκε πως δεν έχει δημιουργηθεί -τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα- κανένα θέμα από τη συγκεκριμένη on-line καινοτομία του γιατρού, αφού οι ασθενείς δεν παραγγέλνουν φάρμακα μέσα από αυτή τη διαδικασία, αλλά συνταγές.

Από την πλευρά του ο  Ιατρικός Σύλλογος δεν φάνηκε να γνωρίζει κάτι, ενώ μας ενημέρωσε πως σύντομα η νομική υπηρεσία θα ελέγξει τη νομιμότητα της on-line παροχής. 

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...