Ζάππειο: Το «λουκέτο» προκαλεί αντιδράσεις

Γκρίνια από τον κλάδο του τουρισμού.

Μεγάλη απώλεια εσόδων αναμένεται να φέρει η -αναμενόμενη για αρκετούς- απόφαση του  υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου να σφραγιστεί το ιστορικό Ζάππειο από τον Σεπτέμβριο, αφού θα πρέπει να γίνουν εργασίες εν όψει ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2014.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα γίνουν εκεί αρκετές εκδηλώσεις που ενδεχομένως είχαν προγραμματιστεί και οι διοργανωτές θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους χώρους για τις εκθέσεις και τα συνέδριά τους. Ετσι, όσον αφορά το προσωρινό «λουκέτο» που μπαίνει στο Ζάππειο, υπάρχουν αντιδράσεις από τον κλάδο του τουρισμού.

Οπως επισημαίνει το tourismlobby: «Η γνωστοποίηση της “δέσμευσης”, που προέρχεται από το ΥΠΕΞ, έγινε μόλις πριν από λίγο καιρό και αφού διερευνούσαν ημερομηνίες διαθεσιμότητας οι ενδιαφερόμενοι και αφού φυσικά πολλοί οργανωτές συνεδρίων είχαν προτείνει τον χώρο σε πελάτες τους που πραγματοποιούν ή εξέταζαν τη διοργάνωση κάποιου συνεδρίου ή άλλης εκδήλωσης στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2013, αλλά και αργότερα». Με την ανακοίνωση όμως ότι κλείνει το Ζάππειο τα δεδομένα αλλάζουν και κάποιοι “τρέχουν”».

Σχεδόν για έναν χρόνο, δηλαδή μέχρι και τον Ιούνιο του 2014, το Ζάππειο δεν θα είναι διαθέσιμο για την ενίσχυση και προβολή του συνεδριακού προϊόντος της πόλης…

Κ. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ