Μείωση των βουλευτικών συντάξεων άνω του 60% υπολογίζει το ΥΠΟΙΚ

Θα υπερβεί το 60% η συνολική μείωση της σύνταξης των βουλευτών, σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο, μετά από ερώτηση της Χρυσής Αυγής που ανέφερε πως «κανείς δεν άγγιξε τις διπλές συντάξεις των βουλευτών και των δημάρχων και οι μειώσεις στις συντάξεις τους θα είναι πολύ μικρότερες από αυτές που επιβλήθηκαν στους υπόλοιπους συνταξιούχους», διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο σύμφωνα με το οποίο θα «κουρευτούν οι συντάξεις των βουλευτών».

Το έγγραφο, που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Μετά τη διενέργεια και της ανωτέρω ειδικής μείωσης, η συνολική μείωση της σύνταξης των βουλευτών σε σχέση με το ποσό αυτής πριν από την έναρξη ισχύος των διατάξεων του ν. 3865/2010 υπολογίζεται ότι θα υπερβεί το 60%», διαβεβαιώνει τον βουλευτή ο κ. Σταϊκούρας και “με την ευκαιρία”, κάνει γνωστό ότι από 1/1/2013 όσα ισχύουν για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου και αφορούν την περικοπή της σύνταξης (εφόσον ο συνταξιούχος εργάζεται) ή την αναστολή καταβολής της, έχουν εφαρμογή και για τους συνταξιούχους βουλευτές.

«Ετσι εάν, λ.χ., ο συνταξιούχος βουλευτής εργάζεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η σύνταξή του θα περικοπεί κατά 70% ή εάν συνταξιούχος του Δημοσίου εκλεγεί βουλευτής, προκειμένου ο χρόνος της θητείας του ως βουλευτής να είναι συντάξιμος ή να λάβει βουλευτική σύνταξη, θα πρέπει να ανασταλεί η σύνταξη που λαμβάνει από το Δημόσιο», ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ