Θέλει να κατασκευαστεί εικονοστάσι στη Βουλή

Επιστολή από τον βουλευτή Γιοβανόπουλο.

Μια πρωτότυπη επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη απέστειλε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Γιοβανόπουλος ζητώντας του την κατασκευή εικονοστασίου στη Βουλή και την ανάρτηση εικόνας του Τριαδικού Θεού στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Οπως επισημαίνει ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., έχει αποστείλει ακόμα δύο σχετικές επιστολές στο παρελθόν στον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, χωρίς όμως να λάβει την παραμικρή απάντηση. «Είναι αδιανόητο σε μια ορθόδοξη χριστιανική χώρα να διστάζουμε ή να αδρανούμε να ομολογήσουμε την πίστη μας με στοιχειώδεις εκφράσεις. Πράξτε σας παρακαλώ το χρέος και είτε δώστε θετική λύση στο αίτημα είτε φέρτε το ζήτημα προς ψήφιση στη Βουλή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως έχει ότι ο κ. Γιοβανόπουλος προχωρεί και σε περιγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών που θα πρέπει να έχει το εικονοστάσι. «Θεωρώ αδιανόητο πως σε ένα Μέγαρο Βουλής με στεγασμένα περισσότερα των 22.000 τ.μ. θα έπρεπε άμποτε να αφιερωθεί ένα τετραγωνικό μέτρο στην ίδρυση ενός εικονοστασίου (μια κανδήλα κι έναν κηροστάτη σε μια γωνιά, τίποτε περισσότερο).

Προσωπικά αναλαμβάνω όλα τα έξοδα, αρκεί να λάβω τη θετική σας απάντηση και να υποδειχθεί ο χώρος, κατόπιν δε ας αναλάβουν αρμοδιότεροι εμού (εκ της Αρχιεπισκοπής) τα δέοντα της μορφής και του θεολογικού περιεχομένου.

Κύριοι, αναλάβετε την πρωτοβουλία, τολμήστε, δώστε στίγμα ελπίδας στους αιρετούς και τους απανταχού Ελληνες» καταλήγει η επιστολή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ