Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

«Κούρεψαν» τις ελπίδες της Μαρίας!

Ο αγώνας του Διονύση Χιώτη να μη χαθούν τα 500.000 ευρώ (από τα οποία η τρόικα άφησε μόλις 122.000 ευρώ) για το μεγάλο πρόβλημα υγείας της μικρής.

Κραυγή αγωνίας από τον Διονύση Χιώτη. Οπως καταγγέλλει ο διεθνής γκολκίπερ του ΑΠΟΕΛ, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν (με πολύ κόπο και χρόνο) για το σοβαρό πρόβλημα υγείας μιας μικρής κοπέλας από την Κατερίνη, έπεσαν και αυτά στη δίνη του «κουρέματος» των καταθέσεων στην Κύπρο. «Θέλω να σας ενημερώσω ότι ενώ τα νέα για την υγεία της μικρής Μαρίας Μόκα είναι ευχάριστα, δυστυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε την τρόικα ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη βοήθειά της ήταν γι’ αυτό τον σκοπό. Ενώ συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που ζητήθηκαν, συν αποκόμματα από τον Τύπο ότι όντως τα χρήματα ήταν του απλού κόσμου και γι’ αυτό τον σκοπό, δυστυχώς τα χρήματα χάθηκαν» έγραψε χθες το μεσημέρι στη σελίδα του στο facebook.335h96h89

 Επίσης, ο 36χρονος τερματοφύλακας ανέβασε και μια φωτογραφία με αντίγραφο των κινήσεων του σχετικού λογαριασμού. «Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε τι ποσό απέμεινε από τα 500.000 ευρώ που υπήρχαν στους λογαριασμούς» συμπλήρωσε στο σχόλιό του. Από την εικόνα του τραπεζικού λογαριασμού φαίνεται ότι το υπόλοιπο έχει φτάσει πλέον σχεδόν στο 1/5 του ποσού που συγκεντρώθηκε από τον φιλανθρωπικό αγώνα του έμπειρου γκολκίπερ. Συγκεκριμένα, έχουν απομείνει μόνο 122.000 ευρώ.

Η κινητοποίηση

Αξίζει να τονιστεί ότι αυτά τα χρήματα συγκεντρώθηκαν μετά τη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε στο διαδίκτυο, με πρωτεργάτη τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ. Μόλις ο Χιώτης έμαθε (μέσα από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης) για το σοβαρό πρόβλημα της μικρής Μαρίας, αμέσως ευαισθητοποιήθηκε. Τηλεφώνησε στους γονείς της, αλλά και στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν το νεαρό κορίτσι. Μόλις βεβαιώθηκε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και στον βαθμό που το είχε μάθει αρχικά, ξεκίνησε μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία του εννιάχρονου (τότε) κοριτσιού. Ανοιξε λοιπόν έναν λογαριασμό σε κυπριακή τράπεζα και με «όπλο» το διαδίκτυο και μέσα από πάρα πολλές δωρεές (Ελλήνων, Κυπρίων, αθλητικών σωματείων, συλλόγων, συνδέσμων κτλ.), το όνειρο έγινε πραγματικότητα.225hg96h3

Επειτα από σχεδόν τρία χρόνια, τα χρήματα που θα έστελναν το κορίτσι σε ειδικό κέντρο της Αμερικής βρέθηκαν. Οπως λέγεται, γι’ αυτή τη σπάνια πάθηση υπάρχει ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο στο Τέξας. Για την εισαγωγή, τη χειρουργική αντιμετώπιση, αλλά και τη νοσηλεία απαιτούνται 520.000 δολάρια. Επιπλέον, χρειάζεται ένα ακόμη ποσό (αρκετά πιο μικρό, αλλά απαραίτητο να δοθεί), κοντά στα 11.000 δολάρια, ώστε να πραγματοποιηθεί μια ειδική θεραπεία που πρέπει να ακολουθηθεί πριν από την επέμβαση.

Οργή!

Προφανώς, όπως καταγγέλλει ο 36χρονος πορτιέρο, αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν πλέον. Από το «κούρεμα» που επέβαλαν οι δανειστές στην Κύπρο, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, δεν εξαιρέθηκε ο λογαριασμός για τη μικρή Μαρία. Γεγονός που σκόρπισε απογοήτευση και οργή. Οχι μόνο στον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ, αλλά και στους φίλους που τον ακολουθούν στα social media. Τα σχόλια ήταν πάρα πολλά και αιχμηρά μετά τη χθεσινή ανάρτηση και η αγανάκτηση του κόσμου μεγάλη.

Η εκστρατεία του πορτιέρο

Στην καριέρα του ως τερματοφύλακας ο Διονύσης Χιώτης μετρά πολύ σημαντικές στιγμές. Ωστόσο, θα πρέπει να αισθάνεται πολύ περήφανος γι’ αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα που έδωσε εκτός γηπέδων. Από δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε μια σπουδαία φιλανθρωπική εκστρατεία που είχε ως στόχο να αντιμετωπιστεί μια σπάνια μορφή καρκίνου, η οποία είχε διαγνωστεί πριν από τρία χρόνια στο κεφάλι της μικρής Μαρίας. Οι γονείς της μετά το αρχικό σοκ έκαναν ό,τι μπορούσαν. Απευθύνθηκαν σε γιατρούς και νοσοκομεία της Ελλάδας, ταξίδεψαν στη Γερμανία και σε ειδικές κλινικές. Αρχικά, οι θεραπείες εξασθένισαν τον οργανισμό της μικρής κοπέλας που έδειξε μεγάλο σθένος. Περνώντας μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις η οικογένεια άρχισε να βλέπει ξανά αχτίδες ελπίδας, καθώς -όπως έγραψε στο facebook ο διεθνής γκολκίπερ- η υγεία της Μαρίας παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...