Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ανορθόδοξη η πρώτη παπική μέρα

Ο Φραγκίσκος Α’ απέφυγε τα δημόσια events, πλήρωσε τον λογαριασμό του και επέλεξε να κινηθεί με λεωφορείο!

Ανορθόδοξα, παρ’ ότι είναι λάτρης των παραδόσεων, επέλεξε να ξεκινήσει το πρώτο του 24ωρο ως Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας ο Πάπας Φραγκίσκος Α’, δίνοντας έτσι το δικό του στίγμα σεμνότητας και ταπεινότητας. Αποφεύγοντας τα δημόσια events που είχαν προγραμματιστεί, εγκατέλειψε από νωρίς το πρωί το Βατικανό με ένα απλό αυτοκίνητο και χωρίς ασφάλεια, προκειμένου να επισκεφθεί τη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόερ, την παλαιότερη εκκλησία στον κόσμο, που είναι αφιερωμένη στην Παναγία, αιφνιδιάζοντας τους ιερείς της. «Μας ενημέρωσαν δέκα λεπτά νωρίτερα ότι θα ερχόταν ο Πάπας» δήλωσε ο πατέρας Λουντοβίκο Μέλο, ο οποίος λειτουργεί στη συγκεκριμένη εκκλησία, προσθέτοντας ότι ο επισκέπτης τους μίλησε σε όλους πολύ εγκάρδια, σαν πατέρας…

Αφού παρέμεινε εκεί μισή ώρα, προσευχόμενος μπροστά στη φημισμένη εικόνα Salus Populi Romani (Προστάτιδα του Ρωμαϊκού Λαού), περπάτησε μέχρι το απέναντι σχολείο προκειμένου να μιλήσει με τα παιδιά και τον κόσμο που πήγαινε στις δουλειές του. Επόμενος προορισμός του ήταν η Πιάτσα Ναβόνα και το ξενοδοχείο «Domus Internationalis Paulus VI» στο οποίο διέμενε μέχρι την Τρίτη μαζί με τους υπόλοιπους ιερείς, προκειμένου να μαζέψει μόνος του τις αποσκευές του και να πληρώσει τον λογαριασμό του, παρά το γεγονός ότι αυτό θα μπορούσε να τακτοποιηθεί από το Βατικανό. «Ηθελε να έρθει εδώ για να ευχαριστήσει το προσωπικό, τον κόσμο που εργάζεται στο κέντρο. Τους χαιρέτησε όλους, έναν προς έναν, χωρίς βιασύνη» περιγράφει ο αιδεσιμότατος Πόουελ Ράιτελ Αντριάνεκ.

Αν και αρχικά είχε στο πρόγραμμά του να επισκεφτεί το Καστέλο Γκαντόλφο ώστε να συναντηθεί με τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο, ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι ανακοίνωσε ότι το ραντεβού θα οριστεί μία από τις προσεχείς μέρες, καθώς χθες το απόγευμα ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε στην πρώτη του λειτουργία ως Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας στην Καπέλα Σιστίνα, παρουσία όλων των καρδιναλίων. Εξίσου ταπεινός υπήρξε όμως και τις πρώτες ώρες μετά την εκλογή του, καθώς αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει την παπική λιμουζίνα κι επέστρεψε στην κατοικία του με το λεωφορείο, μαζί με τους υπόλοιπους καρδιναλίους. Στο δείπνο που παρατέθηκε στον Οίκο της Αγίας Μάρθα, μετά το κονκλάβιο, είπε μάλιστα αστειευόμενος στα μέλη που τον εξέλεξαν: «Ο Θεός να σας συγχωρέσει γι’ αυτό που κάνατε».

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ


Εκπληξη στα media σε ολόκληρο τον κόσμο

Η έκπληξη είναι το κοινό στοιχείο σχεδόν σε όλα τα δημοσιεύματα ανά τον κόσμο, αναφορικά με την εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου, ωστόσο, όπως είναι αναμενόμενο, με ενθουσιασμό χαιρέτισε ο ιταλικός Τύπος την εκλογή. Τίτλοι όπως «Επανάσταση στον Αγιο Πέτρο» ή «Η έκπληξη του Φραγκίσκου» έδωσαν το στίγμα, υπήρξαν όμως και σχόλια που ανέφεραν ότι τα πρόσφατα σκάνδαλα στο Βατικανό ευνόησαν τον Αργεντινό υποψήφιο και τορπίλισαν τα φαβορί. Εκπληξη και ερωτήματα προκάλεσε η εκλογή στον γαλλικό Τύπο: «Τι θα κάνει ένας άγνωστος στο κοινό άνθρωπος;», «Η διαδοχή είναι βαρύ φορτίο, θα τα καταφέρει αυτός ο ηλικιωμένος άνδρας;» αναρωτήθηκαν αρκετές εφημερίδες, ενώ ο βρετανικός Τύπος χαιρέτισε μεν την εκλογή του νέου Πάπα, δεν έκρυψε όμως την πικρία του για δηλώσεις του σχετικά με τα βρετανικά νησιά Φόκλαντ, τα οποία διεκδικεί η Αργεντινή.


Οπαδός της Σαν Λορέντζο ο Αργεντινός νέος Πάπας!

Η Αργεντινή γιορτάζει για τον νέο Πάπα, αλλά η Σαν Λορέντζο γιορτάζει… τριπλά, διότι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο είναι μέλος της! Η κάρτα με τον αριθμό 88235Ν-0 αποτελεί την «ταυτότητα» του Πάπα Φραγκίσκου Ι, ο οποίος συνδύαζε την Εκκλησία με τον αθλητισμό. Η Σαν Λορέντζο ιδρύθηκε από έναν ιερέα και ο πρώην καρδινάλιος του Μπουένος Αϊρες παρακολουθούσε την πορεία της. Το 2008 χοροστάτησε στη λειτουργία που έγινε για τα 100ά γενέθλια της ομάδας κι έλαβε από τη διοίκηση του συλλόγου τιμητικά την κάρτα μέλους και μια αναμνηστική φανέλα υπογεγραμμένη από τους ποδοσφαιριστές. Το εντυπωσιακό είναι ότι την ημέρα της εκλογής του από την Κουρία, ο πρώτος αριθμός του λαχείου που κληρώθηκε στο Μπουένος Αϊρες ήταν ο 8235, δηλαδή τα τέσσερα τελευταία ψηφία της κάρτας μέλους του! Ακόμη πιο εντυπωσιακός ήταν  ο δεύτερος τυχερός αριθμός, που ήταν ο 5382, δηλαδή τα ίδια ψηφία σε άλλη σειρά! Η σχέση του Πάπα Φραγκίσκου με τη Σαν Λορέντζο ήταν στενή όταν ήταν νεότερος, καθώς έχει παραδεχθεί ότι δεν έχασε ούτε ένα ματς από την πορεία του 1946, όταν η Σαν Λορέντζο έσπασε το μονοπώλιο της Ρίβερ Πλέιτ και κατέκτησε τον τίτλο. Ο αθλητισμός ήταν πάντοτε κομμάτι της ζωής του και δηλώνει επίσης λάτρης του τένις και της πυγμαχίας.

Γ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ


«Ο Τσάβες μεσολάβησε για να βγει ο Φραγκίσκος»!

Ο Ιησούς φώτισε τους καρδιναλίους και ψήφισαν τον Φραγκίσκο για τη θέση του Πάπα, ωστόσο σε αυτό βοήθησε και ο Ούγκο Τσάβες. Ο προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρο δήλωσε ότι ο εκλιπών πρόεδρος της χώρας ίσως και να επηρέασε τον Χριστό, προκειμένου να οδηγήσει τους καρδιναλίους στη σωστή επιλογή. «Γνωρίζουμε ότι ο Κομαντάντε μας ανήλθε στους ουρανούς και βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Χριστό» είπε -αστειευόμενος ή όχι δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος- και πρόσθεσε: «Κάτι πρέπει να επηρέασε την επιλογή του πρώτου Πάπα από τη Λατινική Αμερική. Κάποιος νεοαφιχθείς στον Παράδεισο, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του Χριστού Τού είπε πως ήρθε η ώρα της Νότιας Αμερικής». Ωστόσο δε σταμάτησε εκεί: «Ο Τσάβες θα μπορούσε μία από αυτές τις μέρες να συγκαλέσει συνταγματική συνέλευση στον Παράδεισο για να αλλάξει την Εκκλησία, ώστε μόνο οι πιστοί άνθρωποι να διοικούν τον κόσμο».

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...