Ο Ρώσος «Μόγλης» δεν θέλει τις πόλεις!

Ο 20χρονος που ζει στη φύση με τους γονείς του και θεωρεί την κοινωνία μας απολίτιστη.

Χίλιες φορές το κρύο που τρυπώνει στην καλύβα της Σιβηρίας, παρά τα καυσαέρια της πόλης! Αυτό είναι το σκεπτικό του «Μόγλη της Σιβηρίας», όπως αποκαλούν στη Ρωσία τον Οντζχάν, έναν 20χρονο που μεγάλωσε στην άγρια φύση και επιμένει να θέλει να μείνει εκεί.

Ο νεαρός, του οποίου τη μόρφωση είχαν αναλάβει εξ ολοκλήρου οι γονείς του Αλεξάντερ και Ελένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπική εφημερίδα ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να ζήσει σε πόλη, εξαιτίας της μυρωδιάς, αλλά και μέχρι η κοινωνία να γίνει πιο «πολιτισμένη».

Οι γονείς του Οντζχάν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη συμβατική ζωή τους στην οργανωμένη κοινωνία στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης. Κατάφεραν να επιζούν με ό,τι τους έδινε η φύση και εμπορευόμενοι σποραδικά με ανθρώπους με τους οποίους κρατούσαν επαφή μανιτάρια, αλλά και τους πίνακες που ζωγράφιζε ο Αλεξάντερ. Γενικά έμαθαν να είναι αυτάρκεις και μεγάλωσαν τον γιο τους έτσι ώστε να είναι «ένας έξυπνος, ευγενικός και πραγματικός άντρας». Εφτασαν στο σημείο μάλιστα να του διδάξουν ακόμα και αγγλικά από ένα λεξικό!

Η ιστορία της οικογένειας ήρθε στο φως στο τέλος του καλοκαιριού, όταν ο Οντζχάν αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια στο πλησιέστερο χωριό, επειδή οι γονείς του είχαν εξαφανιστεί από τον Μάιο. Μια χωρική που τον συνάντησε τον πήγε στην αστυνομία για να τον προστατέψει από το κρύο, αλλά ο νεαρός επέμενε να επιστρέψει στην καλύβα του.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται τόση προσοχή. Εδειχνε φυσιολογικός και υγιής. Μόνο που μιλούσε αργά, αφού δεν επικοινωνεί λεκτικά το ίδιο συχνά με τους περισσότερους ανθρώπους» σχολίασε σχετικά ο τοπικός εισαγγελέας Ρόμαν Φομίν. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο νεαρός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Siberian Times», για την οποία φωτογραφήθηκε μαζί με τους γονείς του, οι οποίοι φαίνεται να είναι υγιείς, παρά την εξαφάνισή τους. «Ζούμε καλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε εδώ και είναι μια καλή πραγματικότητα. Είμαι ευτυχισμένος εδώ!» υπογραμμίζει. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ