Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Ο Ελληνας που διδάσκει μόδα στη Φλωρεντία

Ο γνωστός στιλίστας-σχεδιαστής Τάσος Σωφρονίου «πέταξε» για την Φλωρεντία και το Polimoda.

Τον γνωρίσαμε ως στιλίστα των διασημότερων Ελληνίδων σταρ και τον λατρέψαμε ως σύμβουλο μόδας του ριάλιτι «Next top model». Σήμερα μας κάνει υπερήφανους στη Φλωρεντία. Εδώ και έναν χρόνο ο Τάσος Σωφρονίου ζει στην ιταλική πόλη και εργάζεται σε μια πολύ σημαντική θέση, αυτή του καθηγητή στην πασίγνωστη Polimoda. Το γνωστό κολέγιο, το οποίο θεωρείται ένα από τα 15 καλύτερα του κόσμου, έχει εντάξει τον δικό μας Τάσο ανάμεσα στους πετυχημένους καθηγητές του, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μυήσουν τους σπουδαστές τους στον λαμπερό κόσμο της μόδας. Η πρόταση στον γνωστό Ελληνα στιλίστα-σχεδιαστή έγινε απευθείας από τη διεύθυνση του κολεγίου, που γνώριζε τα πάντα γύρω από το πλούσιο βιογραφικό και τις σημαντικές συνεργασίες που είχε εξασφαλίσει όλα αυτά τα χρόνια.22956hg896h

«Περιμένω πώς και πώς να γυρίσω στη Φλωρεντία και να αρχίσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά» αναφέρει στην «Espresso της Κυριακής» ο Τάσος Σωφρονίου, ο οποίος βρέθηκε για λίγες ημέρες στην Αθήνα για διακοπές.

«Το ότι βρίσκομαι στην Polimoda για μένα είναι κάτι πολύ σημαντικό, αφού είναι ένα κολέγιο το οποίο επιλέγουν σπουδαστές απ’ όλο τον κόσμο με σκοπό να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους. Εγώ μαζί με ακόμα δύο καθηγητές από την Ιταλία διαχειριζόμαστε ουσιαστικά τα μαθήματα για τα τέσσερα μάστερ τα οποία γίνονται, κάτι που σημαίνει πως η δουλειά μας πρέπει να διαφέρει και να μη μοιάζει σε τίποτα με αυτήν άλλων κολεγίων» τονίζει ο Τάσος.

Ο Σωφρονίου έχει εγκαταλείψει τη χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια. «Την πρώτη χρονιά έζησα στο Παρίσι, ενώ την αμέσως επόμενη βρέθηκα στη Φλωρεντία. Πέρυσι είχα αναλάβει να φτιάξω τα κοστούμια για μια παράσταση σύγχρονου χορού, η οποία άρεσε πάρα πολύ στο κοινό. Εξαιτίας της δουλειάς μου βρέθηκα και σε μια επίδειξη τελειόφοιτων της Polimoda, όπου εκεί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να συνομιλήσω με τη διευθύντρια της σχολής, η οποία μου έκανε την πρόταση να συνεργαστώ με το κολέγιο. Το βρήκα φανταστικό και χωρίς να το σκεφτώ δέχτηκα αμέσως» αναφέρει.

Η Φλωρεντία, που για τους ειδικούς θεωρούνταν κάποτε κέντρο της μόδας, φαίνεται ότι έφερε γούρι για τα καλά στον Τάσο, ο οποίος από τώρα έχει δεχτεί να συμμετάσχει και στις εκδηλώσεις του 2015 που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη, καθώς τη χρονιά εκείνη θα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. «Ετοιμάζονται πολύ σημαντικές δουλειές στον χώρο της μόδας, με fashion events που θα αφήσουν εποχή. Η Φλωρεντία θέλει να θυμίσει σε όλους εμάς πως υπήρξε κάποτε κέντρο της μόδας και πως ακόμα μπορεί να ξεχωρίζει στον χώρο αυτό. Για τον λόγο αυτό, μαζί πάντα με την Polimoda, δουλεύουμε πάνω σε διάφορα πρότζεκτ αυτή την εποχή, μέχρι να καταλήξουμε σε αυτό που μας ταιριάζει και θα παρουσιάσουμε» υπογραμμίζει.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...