Τιτιβίσματα από τον… Θεοχάρη για το Ε9

Εκκληση στους φορολογουμένους να ξεκινήσουν την υποβολή Ε9 για τα αγροτεμάχια μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων για όσους είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2012, κάνουν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για να μην καταρρεύσει το Taxisnet.

Ηδη παρατηρήθηκε υπερφόρτωση του συστήματος, αφού οι υποβολές των δηλώσεων Ε9 δεν έχουν προηγούμενο και οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες. Οπως αναφέρει και «Το Βήμα», χαρακτηριστικά χθες για την ολοκλήρωση υποβολής δύο και μόνον δηλώσεων Ε9 έπρεπε κάποιος να αφιερώσει πέντε ώρες μπροστά στο σύστημα.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο όγκος των εισερχόμενων δεδομένων, ζήτησε χθες -με σχετική ανάρτηση στο twitter- από τους φορολογουμένους να μην υποβάλλουν Ε9 για αγροτεμάχια έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, η σχετική αναφορά του κ. Θεοχάρη δεν αφορά αγροτεμάχια που έχουν κτίσματα με ημιυπαίθριους ή όχι και τα οποία πωλήθηκαν ή μεταβιβάστηκαν το 2012 (αυτά θα πρέπει να δηλωθούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ