Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τιτιβίσματα από τον… Θεοχάρη για το Ε9

18/09/2013 - 10:00 | | 1 λεπτό ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Εκκληση στους φορολογουμένους να ξεκινήσουν την υποβολή Ε9 για τα αγροτεμάχια μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων για όσους είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2012, κάνουν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για να μην καταρρεύσει το Taxisnet.

Ηδη παρατηρήθηκε υπερφόρτωση του συστήματος, αφού οι υποβολές των δηλώσεων Ε9 δεν έχουν προηγούμενο και οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες. Οπως αναφέρει και «Το Βήμα», χαρακτηριστικά χθες για την ολοκλήρωση υποβολής δύο και μόνον δηλώσεων Ε9 έπρεπε κάποιος να αφιερώσει πέντε ώρες μπροστά στο σύστημα.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο όγκος των εισερχόμενων δεδομένων, ζήτησε χθες -με σχετική ανάρτηση στο twitter- από τους φορολογουμένους να μην υποβάλλουν Ε9 για αγροτεμάχια έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, η σχετική αναφορά του κ. Θεοχάρη δεν αφορά αγροτεμάχια που έχουν κτίσματα με ημιυπαίθριους ή όχι και τα οποία πωλήθηκαν ή μεταβιβάστηκαν το 2012 (αυτά θα πρέπει να δηλωθούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου).