Πενήντα εκατομμύρια για την ευρωπροεδρία

Το κόστος για τις 150 εκδηλώσεις.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα, καθώς πλέον απομένουν 100 ημέρες έως την ημέρα που όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα. Εν μέσω μιας κρίσιμης περιόδου για την Ευρωπαϊκή Ενωση τα ελληνικά επιτελεία προετοιμάζονται να φέρουν επιτυχώς εις πέρας αυτήν την «αποστολή», η οποία εκτιμάται πως θα κοστίσει περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Για τον σκοπό αυτό μάλιστα έχει αποφασιστεί και η πρόσληψη 25 ατόμων στα κεντρικά του υπουργείου Εξωτερικών. Επιπλέον το Ζάππειο Μέγαρο θα ανακαινιστεί, καθώς αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερες από 150 εκδηλώσεις κοινοτικών παραγόντων και εκπροσώπων των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. Ετσι θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες πραγματοποίησης των συζητήσεων, διαπιστεύσεων και διερμηνείας και φυσικά της ασφάλειας των συμμετεχόντων.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας χαρακτηρίζει την επικείμενη προεδρία «λιτή, λειτουργική, αξιοπρεπή». Η προεδρία, όπως προαναφέραμε, αναμένεται να κοστίσει λιγότερα από 50 εκατ. ευρώ (το ποσό αυτό συγκρίνεται με τις δαπάνες της προηγούμενης προεδρίας, που ανήλθαν σε 75 εκατ. Ευρώ).

Πάντως, η 5η ελληνική προεδρία φαίνεται να διαφέρει σημαντικά από τις προηγούμενες, καθώς τα ευρωπαϊκά συμβούλιά της (Σύνοδοι Κορυφής) δεν θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, αλλά στις Βρυξέλλες – με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό για τους Αθηναίους.                      Λεζάντα: Σε λιγότερο από εκατό μέρες το Ζάππειο θα φιλοξενήσει περισσότερες από 150 εκδηλώσεις κοινοτικών παραγόντων

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ