Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Στη φυλακή (και) η Ρεβέκκα

Τι ανέφερε στο απολογητικό υπόμνημά της για το Καρούζος gate η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία.

«Η σχέση μου με τον δεσποτικό και αυταρχικό Γιάννη Καρούζο» θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί μια μελλοντική βιογραφία τής πρώην συζύγου του επιχειρηματία Ρεβέκκας Σκαφτούρα, η οποία προφυλακίστηκε μετά την απολογία της. Παρά τις διαβεβαιώσεις της ότι δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τις αγοραπωλησίες ακινήτων, ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης τής έδειξε τον δρόμο για τη φυλακή.

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε η 45χρονη άλλοτε λαμπερή κυρία των κοσμικών κύκλων της Αθήνας έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της από τον πρώην σύζυγό της που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές. Παράλληλα επιβεβαίωσε την οριστική ρήξη που έχει επέλθει στη σχέση τους και αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες για τον γάμο τους και τον δύσκολο χωρισμό τους που, όπως λέει, οδήγησε στην «κατασυκοφάντησή» της και τον πλήρη αποκλεισμό της από τον Ομιλο Επιχειρήσεων Καρούζος: «Η προσωπική μου σχέση με τον Καρούζο ήταν σε γενικές γραμμές ανέφελη μέχρι τα τέλη του 2007. Εκτοτε η σχέση μας άρχισε να κλονίζεται ισχυρά λόγω μιας ακατανόητης αλλαγής στάσης απέναντί μου και έναντι των ανήλικων τέκνων μας. Αρχισε να παραμελεί τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, γινόταν πολύ συχνά σε ανεξέλεγκτο βαθμό εριστικός, ακόμα και δημοσίως, επεδείκνυε έναν αυταρχικό και απόμακρο χαρακτήρα… Από το φθινόπωρο του 2010, όταν επήλθε οριστικά η διάσταση στον έγγαμο βίο μας, επιδόθηκε σε έναν ανελέητο πόλεμο κατασυκοφάντησής μου, με αποξένωσε από τον όμιλο, στερώντας μου ακόμα και την πρόσβαση στο γραφείο. Η μεταλλαγμένη αυτή συμπεριφορά βρισκόταν σε άμεση σχέση με την πορεία του Ομίλου Επιχειρήσεων Καρούζος, τον οποίο διοικούσε με πυγμή και απολυταρχικά από τα πρώτα κιόλας χρόνια της δημιουργίας του το 2004».

Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα κατηγόρησε τον πρώην σύζυγό της για «αδιάφορη και άστοργη συμπεριφορά» απέναντι στα ανήλικα παιδιά τους, καταλήγοντας ότι η παρουσία της είναι πλέον απαραίτητη ώστε να εξασφαλιστεί η συναισθηματική και ψυχολογική ισορροπία τους: «Είμαι μητέρα δύο δίδυμων τέκνων οκτώ ετών. Ο τέως σύζυγός μου είναι φυλακισμένος από τον Δεκέμβριο του 2012 και ούτως ή άλλως από τον Μάιο του 2012 είχε διακόψει κάθε επαφή με τα παιδιά του. Είναι συνεπώς απαραίτητη η παρουσία μου».

Η γοητευτική 45άρα με τις υψηλές γνωριμίες αφιέρωσε μεγάλο μέρος της απολογίας της στον όμιλο επιχειρήσεων του πρώην συζύγου της, κατονομάζοντάς τον ως αποκλειστικό υπαίτιο για όσα της αποδίδονται στην υπόθεση φοροδιαφυγής και «ξεπλύματος». Οπως είπε, από το 2007 είχε συγκεκριμένη απασχόληση στον όμιλο έχοντας αναλάβει τον τομέα μισθώσεων ακινήτων, δραστηριότητα που σταμάτησε το 2010, όταν διαλύθηκε ο γάμος της.554j85k978

«Εγώ από νωρίς αποστασιοποιήθηκα από την εν γένει δραστηριότητα του τέως συζύγου μου, καθώς αφοσιώθηκα στις προσπάθειες τεκνοποίησης με εξωσωματική γονιμοποίηση και στη συνέχεια αυτό το επέβαλε η δύσκολη κυοφορία μου. Για διάστημα δύο ετών, από 2005 έως 2007, απείχα πλήρως από τις δράσεις του ομίλου και έμεινα αφοσιωμένη αποκλειστικά στην οικογένειά μου. Το έτος 2007 αναλαμβάνω τον τομέα μισθώσεων των ακινήτων που αγόραζε ο Καρούζος» σημείωσε η Ρεβέκκα Σκαφτούρα, τονίζοντας ότι η διοίκηση του ομίλου ανήκε τυπικά και ουσιαστικά στον πρώην σύζυγό της. «Ουδέποτε υπήρξα εκτελεστικό μέλος κάποιας από τις εταιρίες του Καρούζου, ο οποίος επέλεγε πάντα τα ακίνητα που θα αγόραζε και σε ποιον θα τα πουλούσε»! Προσπαθώντας να αντικρούσει τις κατηγορίες για εμπλοκή της στο σκάνδαλο φοροδιαφυγής ήταν κατηγορηματική: «Ουδεμία σχέση είχα με τα λογιστικά και φορολογικά του ομίλου. Ακολουθούσα τις οδηγίες του τέως συζύγου μου, όπως αντίστοιχα έπρατταν πριν από εμένα και συνέχισαν να πράττουν μετά από εμένα κατά τις αγοραπωλησίες».

Για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία είπε: «Την ανεύρεση δανείων όπως και τη γενικότερη χρηματοπιστωτική πολιτική του ομίλου είχε αναλάβει αποκλειστικά ο Καρούζος με τους οικονομικούς του συνεργάτες. Δηλώνω με τον πλέον απερίφραστο τρόπο ότι εγώ ουδέποτε ήρθα σε επαφή με υπαλλήλους της τράπεζας για την επίτευξη δανείου».

Τέλος, για τα περίπου 1.200.000 ευρώ που βρέθηκαν σε τρίτο πρόσωπο από ατομικούς λογαριασμούς της, υποστήριξε ότι τα μετέφερε φοβούμενη μήπως ο δεσποτικός και απρόβλεπτος σύζυγός της καταστρέψει τις εταιρίες που προορίζονταν για τα παιδιά τους!

«Φάντασμα» του καλού εαυτού της!

Εμφανώς καταβεβλημένη και με εμφάνιση που δεν θύμιζε σε τίποτα τον παλιό, καλό της εαυτό εμφανίστηκε χθες ενώπιον του ανακριτή η Ρεβέκκα Σκαφτούρα. Φορώντας ένα γκρι παντελόνι, λευκό πουκάμισο και έχοντας πιασμένα αλογοουρά τα μαλλιά της, η άλλοτε προβεβλημένη επιχειρηματίας με τις πλούσιες φιλοδοξίες και τα ακριβά γούστα πέρασε το κατώφλι του ανακριτή. Απογοητευμένη από την απόφαση να κριθεί προφυλακιστέα οδηγήθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης.

«Πρόκειται για σεβαστή απόφαση, αλλά άδικη και σκληρή, καθώς η εντολέας μου δεν είναι ύποπτη φυγής» δήλωσε εξερχόμενος από τον ανακριτή ο συνήγορός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ –  ΦΩΤ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...