Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Σκαλί σκαλί προς τη δόξα

Η ΑΕΚ σε μια πρωτόγνωρη πρεμιέρα για την ιστορία της ξεκινά αύριο κόντρα στο Μανδραϊκό την προσπάθεια αναγέννησής της.

«Ανέβα το πρώτο σκαλοπάτι με πίστη. Δεν χρειάζεται να βλέπεις όλη τη σκάλα, αρκεί να κάνεις το πρώτο βήμα». Το απόφθεγμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ταιριάζει γάντι στην ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής, που αύριο ξεκινάει να ανέβει τη δική της σκάλα. Ολοι στο στρατόπεδο της Ενωσης σκέφτονται τη δεδομένη στιγμή πώς θα ανέβουν το πρώτο σκαλοπάτι (δηλαδή την κατηγορία) και όχι να αναπολούν τα παλιά μεγαλεία, ανυπομονώντας για την επιστροφή σε αυτά.

Αλλωστε το είπε και ο Μελισσανίδης στο Τατόι, το είπε και ο Μπάγεβιτς στην παρουσίαση της φανέλας, το λέει (συνεχώς) και ο Δέλλας στα αποδυτήρια στους ποδοσφαιριστές του. Η ΑΕΚ από αύριο μπαίνει σε μια πρωτόγνωρη για εκείνη διαδικασία-δοκιμασία. Τα οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα την έφεραν στη Γ’ Εθνική, να βιώνει την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της. Ομως στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια αυτήν τη δοκιμασία μονάχα με θλίψη και προβληματισμό δεν την αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ανέλαβαν το δύσκολο έργο της ανάκαμψης. Κάθε άλλο, μάλιστα, αφού διακατέχονται από ελπίδα και αισιοδοξία για το καινούργιο (και υγιές) που γεννιέται.

Κόντρα στον Μανδραϊκό (χωρίς τηλεοπτική κάλυψη;) αύριο η Ενωση στο γήπεδο της Φυλής. Με τη συμπαράσταση 2.000 και πλέον οπαδών της, που αποδεικνύουν (και από τις πωλήσεις των διαρκείας) ότι δεν την εγκαταλείπουν ούτε σε αυτό το δύσκολο σταυροδρόμι της. Με στόχο τη νίκη  που θα φέρει ενθουσιασμό. Και η λογική είναι «βήμα βήμα». Ισως και «μπάλα μπάλα», που λέει και ο Παναγιώτης Γιαννάκης (και εννοεί φάση με φάση). Η φανέλα μπορεί να είναι πολύ βαριά, αλλά από μόνη της δεν θα αποδειχθεί αρκετή για να δουν τη σκάλα (που στοχεύουν) οι άνθρωποι του «Δικεφάλου». Το πρώτο βήμα τοποθετήθηκε λοιπόν στη Φυλή αύριο το μεσημέρι. Από εκεί «ξεκινάει» (όπως αναφέρει και το φετινό της σλόγκαν) η ΑΕΚ.

«Κιτρινόμαυρο» ρόστερ με Μπάγεβιτς και λάμψη από Σούπερ Λιγκ

Στη νέα προσπάθειά της η ΑΕΚ στη Γ’ Κατηγορία είναι λογικό να μην έχει στο ρόστερ της παίκτες ανάλογους των μεγάλων αστέρων του παρελθόντος, όταν τότε, κάθε νέο της ξεκίνημα αποτελούσε και μια επιδίωξη κατάκτησης της κορυφής. Η σημερινή κατάσταση επιτάσσει «μαζεμένο» οικονομικά ρόστερ, καθώς και να ήθελαν οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου» να επενδύσουν χρήματα για να φέρουν φτασμένους παίκτες, ήταν αδύνατον, διότι από μόνη της η ερασιτεχνική κατηγορία αποτελούσε τροχοπέδη σε τέτοια σχέδια.

Παρά ταύτα ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τις κινήσεις του κατόρθωσε να διατηρήσει αρκετή από τη λάμψη των προηγούμενων ετών. Με την παραμονή των Κορδέρο και Ανάκογλου, με την επιστροφή των Τσιρίλο, Γεωργέα, αλλά και με την προσθήκη των (εχόντων πείρας Σούπερ Λιγκ), Πλατέλλα, Σταθάκη, Πόποβιτς, Ντακόλ, Ρόβα, αν μη τι άλλο, το ρόστερ δεν συγκρίνεται με εκείνα των υπόλοιπων ομάδων της κατηγορίας.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει και στον ερχομό του Σλοβένου Μπρέσεβιτς, που δείχνει ότι έχει τα προσόντα να σταθεί και σε σύλλογο της Σούπερ Λιγκ. Στον πάγκο ο Τραϊανός Δέλλας συνεπικουρούμενος από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς αναλαμβάνει να οδηγήσει την ομάδα στην άνοδο με εμφατικό τρόπο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...