Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Ο «σωματοφύλακες» του Ιβάν

Ολοι οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τον πανίσχυρο ομογενή επιχειρηματία Σαββίδη.

Η Εύα Καϊλή περίμενε υπομονετικά τους προσκεκλημένους κοντά στην είσοδο της αίθουσας «Αριστοτέλης» στο «Makedonia Palace». Φορούσε μαύρο φόρεμα, πλήρως εναρμονισμένο με τον επίσημο χαρακτήρα της βραδιάς. Ο Ιβάν Σαββίδης ήθελε να ανακοινώσει στην πολιτική κι επιχειρηματική ελίτ της βόρειας Ελλάδας την απόφασή του να επενδύσει στον ΠΑΟΚ το ποσό-μαμούθ των 150.000.000 ευρώ κι όλα έπρεπε να είναι άψογα. Η λίστα των υψηλών καλεσμένων είχε (και) τη δική της υπογραφή. Στο πρόσωπό της οι περισσότεροι αναγνώριζαν έναν από τους ανθρώπους του πανίσχυρου ομογενούς επιχειρηματία. Ολοι οι «άνθρωποι του προέδρου» ήταν εκεί: από τον Θόδωρο Ζαγοράκη και τον Ζήση Βρύζα μέχρι τη «σιδηρά κυρία» της Τούμπας Μαρία Γκοντσάρεβα και τον έμπειρο δημοσιογράφο Τραϊανό Χατζηδημητρίου. Είναι οι «σωματοφύλακες» του Ιβάν Σαββίδη.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της όμορφης Εύας στο πλευρό του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ είχε γίνει στις σουίτες του σταδίου Καραΐσκάκη, στο περσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τότε είχε διαψεύσει ότι είχε αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις του: «Είχαμε έναν κοινό γνωστό που μας έφερε σε επαφή. Τυχαία βρέθηκα εδώ» ήταν η επίσημη απάντησή της στα επίμονα ερωτήματα. Από τότε, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται δίπλα του. Αν κι επίσημα δεν ανακοινώθηκε ποτέ τίποτα, παίζει ενεργό ρόλο στις επαφές του με την τοπική κοινωνία. Αντίθετα, ο Θόδωρος Ζαγοράκης φέρει τον μάλλον υπερβολικό τίτλο του «στρατηγικού συμβούλου του ομίλου επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη». Η ανακοίνωση της ιδιότητάς του συνέπεσε με την «αγορά» του «Makedonia Palace». Κι επειδή δεν μπορεί να έχει άποψη για την τιμή πόρτας στο ξενοδοχείο-θρύλο της Θεσσαλονίκης, προσφέρει τις γνώσεις και τις διασυνδέσεις του για το «χτίσιμο» του νέου ΠΑΟΚ. Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι ο ομογενής επιχειρηματίας έβαλε το χέρι στην τσέπη προκειμένου να τον «αθωώσει» από την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος στην ΠΑΕ, την οποία του είχε απευθύνει ο εισαγγελέας.

«Αντίπαλό» του στη νομή της εξουσίας στην αυλή του «Ιβάν του τρομερού» έχει τον άσπονδο φίλο του, τον Ζήση Βρύζα. Με μηνιαίο μισθό στα 7.000 ευρώ, είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο άνθρωπος που επίσημα βρίσκεται στην κορυφή της ιεραρχίας. Με χαμηλό προφίλ και περισσότερους φίλους απ’ ό,τι εχθρούς, «τρέχει» το πρότζεκτ (μαζί με τον Λιθουανό Γκέρμαν Τσιστιακόφ) για τη δημιουργία της ομάδας που θα γκρεμίσει από τον θρόνο του πρωταθλήματος τον Ολυμπιακό. Ο Σαββίδης ακούει τη γνώμη του, χωρίς όμως να του εκχωρεί το δικαίωμα να αποφασίζει. Το πρόσφατο ξέσπασμά του στα γραφεία του αθλητικού δικαστή του ποδοσφαίρου «εγώ δεν είμαι γλάστρα στον ΠΑΟΚ» ηχεί ακόμη…

Αντίθετα, η Μαρία Γκοντσάρεβα, η «σιδηρά κυρία» της Τούμπας είναι το απόλυτο αφεντικό στα οικονομικά. Εχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο, όχι μόνο της ΠΑΕ, αλλά και της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ η οποία πρόσφατα πέρασε στον έλεγχο του ομογενούς επιχειρηματία. Λέγεται ότι είναι ο προπομπός του σε κάθε επιχειρηματική κίνηση. Μπαίνει πρώτη, καθαρίζει το έδαφος και ακολουθεί ο Σαββίδης. Η παρουσία του δημοσιογράφου Τραϊανού Χατζηδημητρίου, με «θητεία» σε διευθυντικές θέσεις εφημερίδων της Θεσσαλονίκης, έγινε γνωστή από τον ίδιο. Τηλεφώνησε μόνος του, δήλωσε ότι ανέλαβε την επικοινωνία του Σαββίδη κι έκανε την πρώτη του εμφάνιση την Πέμπτη το βράδυ στο «Makedonia Palace», διευθύνοντας τη συζήτηση που ακολούθησε της παρουσίασης της τεράστιας επένδυσης. Το γεγονός ότι υποδεχόταν τους προσκεκλημένους στην είσοδο είναι ενδεικτικό.

Πάντως υπάρχει και το «alter ego» του επιχειρηματία. Είναι ο έμπιστος δικηγόρος Γιώργος Γκουροβανίδης. Είναι η «σκιά» του και ο μεταφραστής του. Δεν υπάρχει επίσημη συνάντηση με τρίτους χωρίς τη δική του παρουσία. Ο Σαββίδης τον ανταμείβει για την αφοσίωση και την απόλυτη εχεμύθεια που τον διακρίνει. Ποτέ κανείς δεν πήρε λέξη από το στόμα του, ενώ το γεγονός ότι αποφεύγει κάθε δημόσια τοποθέτηση τον καθιστά ακόμη πιο πολύτιμο. Αλλωστε, πέρα από τις ξεχωριστές ικανότητές τους, όλοι οι άνθρωποι του Ιβάν Σαββίδη έχουν ενστερνιστεί στον απόλυτο βαθμό την επιθυμία του για άκρατη μυστικότητα. Ολες οι ανακοινώσεις γίνονται από τον ίδιον και περιέχουν το στοιχείο του απόλυτου αιφνιδιασμού. Εκείνοι βρίσκονται εκεί για να τον «προστατεύουν». Είναι οι «σωματοφύλακές» του…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....