Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ο «Δικέφαλος» χαρίζει αίγλη στη Γ’ Εθνική

Πώς η πτώση της ΑΕΚ και άλλων ιστορικών ομάδων ανεβάζουν επίπεδο το ερασιτεχνικό!

Στη σέντρα βρίσκεται από σήμερα το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και αν για πολλούς φιλάθλους έως τώρα ήταν αδιάφορο, φέτος θα έχει μια λάμψη διαφορετική απ’ όλες τις προηγούμενες χρονιές. Η συμμετοχή της ΑΕΚ διαφοροποιεί τα δεδομένα και κάνει την ερασιτεχνική (πλέον) Γ’ Εθνική να έχει αίγλη ανώτερων κατηγοριών. Αν μάλιστα προσθέσουμε και τις Λάρισα, Πανσερραϊκό, Ιωνικό, Αιγάλεω, Προοδευτική, που θα βρίσκονται στους ομίλους, τότε δικαίως οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως φέτος το πρωτάθλημα θυμίζει… Α’ Εθνική.

Ξεκάθαρα όμως η ΑΕΚ είναι εκείνη που αλλάζει πλήρως το όλο σκηνικό. Ακόμη και η αντιμετώπισή της είναι ομάδας της Σούπερ Λιγκ και όχι του ερασιτεχνικού.

Η Nova τής έδωσε και φέτος πλουσιοπάροχο τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους 1.500.000 ευρώ και μάλιστα με σύμβαση που τη δεσμεύει ότι η ΑΕΚ θα έχει ανάλογη προβολή με όλες τις μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ (καλεσμένους στις εκπομπές, συνεντεύξεις πριν και μετά τα παιχνίδια). Επίσης, οι χορηγοί του «Δικεφάλου» φέτος είναι πάρα πολλοί και μάλιστα πληρώνοντας αδρά για αυτή τους την παρουσία στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια. Ποσά μάλιστα που παραπέμπουν σε σύλλογο της πρώτης κατηγορίας και όχι της τρίτης. Το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα δεν είναι άλλο από εκείνο του ΟΠΑΠ, που συμφώνησε να καταβάλει στην ΑΕΚ το ποσό των 1.900.000 ευρώ για να διαφημίζει τα παιχνίδια του στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της και άλλες σχεδόν 200.000 ευρώ για προβολή στις διαφημιστικές πινακίδες του ΟΑΚΑ. Η Puma αποτελεί άλλη μία επιβεβαίωση της διαφορετικής μεταχείρισης. Πλήρωσε 1.500.000 ευρώ για να ντύσει φέτος την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα.

Ο κόσμος από τη δική του πλευρά εξακολουθεί να στηρίζει έμπρακτα την αγαπημένη του ομάδα (ξεπερνώντας το φράγμα των 10.000 διαρκείας, έσοδα άνω των 3.500.000 ευρώ!) στην πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του.

Το κέρδος

Η παρουσία της ΑΕΚ στη Γ’ κατηγορία αναμένεται να αποφέρει τεράστια οφέλη σε όλους τους υπόλοιπους. Πόσο μάλλον στον όμιλο που συμμετέχει. Βλέπετε, δεν θα είναι μόνο η προβολή της οποίας θα τύχει το πρωτάθλημα με τηλεοπτικές μεταδόσεις, αναλύσεις επί αναλύσεων, παρουσιάσεις ομάδων (των αντιπάλων της ΑΕΚ) και ούτω καθεξής. Είναι ακόμα και τα έσοδα που θα πολλαπλασιαστούν από τη γενικότερη «κιτρινόμαυρη» παρουσία. Κάθε εκτός έδρας αναμέτρηση του «Δικεφάλου» αναμένεται να είναι μια γιορτή για την αντίπαλη ομάδα και για την πόλη γενικότερα. Ο κόσμος θα κατακλύσει τα μικρά γήπεδα της κατηγορίας, ενώ ολόκληρη η περιοχή θα «ζωντανέψει». Πώς λοιπόν να μη νιώθουν «τυχεροί» οι αντίπαλοι του «Δικεφάλου». Εστω κι αν για κάποιους που είχαν βλέψεις ανόδου η συγκυρία αυτή λογικά θα αποδειχτεί τροχοπέδη στα όνειρά τους (τουλάχιστον για φέτος). Αλλά γενικότερα, μόνο να κερδίσουν θα έχουν οι αντίπαλοι του «Δικεφάλου». Μέχρι και οι εμπειρίες για τους ποδοσφαιριστές τους θα είναι κάτι το ανέλπιστο. Από το ότι θα τεθούν αντιμέτωποι με παίκτες που θα μπορούσαν κάλλιστα να παίζουν στη Σούπερ Λιγκ, μέχρι και το ότι θα παρουσιαστούν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας…

Ανοδος για έξι!

Με συνολικά 93 ομάδες θα διεξαχθεί φέτος το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας. Αυτές είναι χωρισμένες σε έξι ομίλους (τρεις των 16 συλλόγων και τρεις των 15). Ανοδο παίρνουν μόνο οι πρωταθλητές. Από τους ομίλους με τις 16 ομάδες (1ος, 2ος, 4ος) θα πέσουν οκτώ, όπως το ίδιο θα συμβεί και στον 5ο όμιλο (των 15 ομάδων). Αντίθετα στους δύο άλλους ομίλους (3ο και 6ο) των επίσης 15 συλλόγων θα πέσουν 7.

Λουτσιάνο Μαρτσέλο

Ο προπονητής του Αιγάλεω, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές την Ενωση ως ποδοσφαιριστής στο παρελθόν, ο Λουτσιάνο Μαρτσέλο, μας είπε για τη φετινή «κιτρινόμαυρη» περιπέτεια: «Φυσικά και θα υπάρχει άλλο ενδιαφέρον με την ΑΕΚ στην κατηγορία. Η δυναμικότητα της ΑΕΚ είναι για Σούπερ Λιγκ. Αν πέρσι τέτοιο καιρό έλεγες σε 10 άτομα ότι η ΑΕΚ του χρόνου θα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική, οι… 11 θα σε έλεγαν τρελό. Είναι έκπληξη για όλους μας. Αλλά είναι και ένα σημαντικό παράδειγμα για τις ομάδες, για να μπορέσουν να καταλάβουν και οι μεγάλες και οι μικρομεσαίες ότι πρέπει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους για να μη φτάσουν ποτέ σε αυτό που έφτασε τελικά η ΑΕΚ. Είναι φαβορί η ΑΕΚ για την άνοδο, δεν χωράει αμφιβολία. Θα είναι μια ομάδα που πάντα θα έχει μαζί τον κόσμο της όπου κι αν παίζει. Αλλά πρέπει να το δείξει και στο γήπεδο».

Θανάσης Κολιτσιδάκης

Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης, προπονητής του Ηροδότου, μας είπε για την ιδιαιτερότητα της παρουσίας της Ενωσης στην ερασιτεχνική κατηγορία: «Σίγουρα η ΑΕΚ θα κάνει το πρωτάθλημα πιο λαμπερό. Υπάρχει ενδιαφέρον από όλα τα μέσα και είναι καλό αυτό για όλες τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν. Πλέον όμως για τις ομάδες στον όμιλό μας είναι καλό αυτό που συμβαίνει. Τώρα θα έχουμε περισσότερη προβολή γενικότερη, περισσότερα εισιτήρια, άρα και περισσότερα έσοδα. Επίσης θα είναι μια εκπληκτική εμπειρία για τα παιδιά όλων των ομάδων να βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Με τις τελευταίες πινελιές στο ρόστερ της η ΑΕΚ έχει ισχυροποιηθεί πολύ. Αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο εύκολο όσο το παρουσιάζουν και όσο φαίνεται. Είναι σκληρό το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας και θα πρέπει να “ματώσουν” για να το κατακτήσει η ΑΕΚ. Πιστεύω βέβαια πως στο τέλος αυτό θα γίνει, γιατί έχει το καλύτερο ρόστερ, αλλά η διαφορά θα φανεί μέσα στο γήπεδο και όχι στις εφημερίδες».

Γιώργος Κορακάκης

Ο Γιώργος Κορακάκης θα συναντήσει (ξανά) την ΑΕΚ στην καριέρα του. Αυτή τη φορά φορώντας τη φανέλα της Κηφισιάς και όχι του Ατρομήτου. Και μας είπε σε επικοινωνία μας μαζί του: «Είναι πρωτόγνωρο γεγονός σίγουρα να βρίσκεται η ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική, ωστόσο δίνει μεγαλύτερη αίγλη στο πρωτάθλημα που αποκτά επιπλέον δημοσιότητα. Ο όμιλός μας ειδικά θα είναι πολύ πιο προβεβλημένος. Αγωνιστικά η ΑΕΚ σαφώς είναι το μεγάλο φαβορί αλλά πρέπει να το δείξει και μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω επίσης ότι και ο κόσμος θα είναι περισσότερος στα γήπεδα με αφορμή την παρουσία της ΑΕΚ στην κατηγορία». Και κατέληξε: «Βλέπω ότι στην ΑΕΚ υπάρχει μια συσπείρωση. Παλιά πρόσωπα που βρίσκονταν στην ομάδα και είχαν γευθεί επιτυχίες έχουν αναλάβει ξανά. Αυτό το γεγονός θα δώσει και ένα επιπλέον κίνητρο στον κόσμο για να στηρίξει την ομάδα. Οπως φυσικά και η παρουσία του κυρίου Μελισσανίδη».

Ντανιέλ Μπατίστα

Ο Ντανιέλ Μπατίστα μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν ενεργό μέλος της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας (προπονητής στις ακαδημίες). Πλέον θα βρεθεί αντίπαλος της ΑΕΚ, καθώς ανέλαβε προπονητής στον Περαμαϊκό. «Η κάθε αντίπαλη ομάδα φέτος της ΑΕΚ θα έχει ένα μεγάλο κίνητρο παίζοντας απέναντί της. Ολοι ξέρουν την ιστορία της ΑΕΚ. Και βέβαια δεν σηκώνει καμία συζήτηση ότι είναι το απόλυτο φαβορί. Το όνομά της είναι μεγάλο, ο λαός που την ακολουθεί τεράστιος, έχει το καλύτερο γήπεδο, σταθερή διοίκηση, οι συνθήκες εργασίας είναι επαγγελματικές, διαθέτει φυσικά και το πληρέστερο ρόστερ αλλά και το μεγαλύτερο μπάτζετ. Η ΑΕΚ πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα με 15 βαθμούς μπροστά από τους άλλους. Δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά πιστεύω πως πολλά παιδιά από τις αντίπαλες ομάδες θα μπαίνουν στο ΟΑΚΑ και θα τρέμουν τα πόδια τους. Θα φοβούνται από το δέος που θα νιώθουν σε ένα τέτοιο γήπεδο. Δύσκολα θα χάσει ακόμα και βαθμό η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...