Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Αστυνομία με… αίτηση

Ο Νίκος Δένδιας απαγόρευσε τη φρούρηση στελεχών και γραφείων του κόμματος.

Αποσύρονται με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. όλοι οι αστυνομικοί συνοδοί που απασχολούνται στη φρούρηση στελεχών και γραφείων της Χρυσής Αυγής, ώσπου να αποφασίσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αν από τα στοιχεία που απέστειλε το υπουργείο προκύπτει οργανωμένη εγκληματική δράση για τη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αν ο επικεφαλής ή κάποιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρειάζεται αστυνομική προστασία κατά τις μετακινήσεις του, θα πρέπει να υποβάλει αίτημα στη Διεύθυνση Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να του χορηγείται προσωρινή φρούρηση.

Η απόφαση ελήφθη καθώς κρίθηκε ασύμβατη θεσμικά και νομικά με τα καθήκοντα της Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος η διάθεση αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές του κόμματος. Ανάλογη απόφαση είχε ληφθεί και στις 18 Σεπτεμβρίου 2012, με εξαίρεση τότε του γ.γ. του κόμματος, αλλά, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης κινδύνου, λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας διατέθηκαν αστυνομικοί συνοδοί σε ορισμένους βουλευτές.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης πως τη διερεύνηση όλων των περιστατικών στα οποία υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής μελών της Χρυσής Αυγής και προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας αναλαμβάνει στο εξής η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η έρευνα αφορά ακόμη και πράξεις που τελέστηκαν κατά το παρελθόν. Στο μεταξύ, η Χρυσή Αυγή πέρασε χθες στην αντεπίθεση, με τον εκπρόσωπο Τύπου Ηλία Κασιδιάρη να ανακοινώνει ότι το κόμμα θα καταθέσει αγωγές σε βάρος του υπουργού Δημόσιας Τάξης και των μέσων ενημέρωσης που ενέπλεξαν τη Χρυσή Αυγή στην άγρια δολοφονία του άτυχου Παύλου Φύσσα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ


Η συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας του θύματος

Βίντεο στο οποίο φαίνεται ολόκληρη η σκηνή της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα φέρεται να έχει παραδοθεί στην Αστυνομία από αυτόπτη μάρτυρα που το κατέγραψε, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η μητέρα του άτυχου ράπερ.

Η μαρτυρία της χαροκαμένης μητέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τον τρόπο με τον οποίο ο δολοφόνος Γ. Ρουπακιάς αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της συγκλονίζει: «Ο γιος μου κατάφερε στην αρχή να αντιμετωπίσει τρεις από αυτούς με τα μαύρα ρούχα, μέχρι που ένα αυτοκίνητο ανέβηκε αντίθετα τον δρόμο. Από αυτό βγήκε ο τύπος και αμέσως πήγε στο παιδί μου λέγοντάς του: “Θα σε καθαρίσω, ρε που…”! Ηταν πληρωμένος φονιάς και τον στείλανε».

Σύμφωνα με τη μητέρα του άτυχου 34χρονου, η κοπέλα του έτρεξε σε 12 αστυνομικούς που ήταν κοντά με έξι μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και τους παρακάλεσε να τρέξουν γιατί θα γίνει κακό. Η απάντηση των αστυνομικών, όπως αφηγήθηκε η μητέρα του 34χρονου, ήταν: «Θα πάμε να τα βάλουμε με αυτά τα γομάρια;»

Η μητέρα του θύματος πρόσθεσε ότι ο γιος της δεν είχε «προηγούμενα» με τον δράστη και εξήγησε πώς βρέθηκε μόνος απέναντι στους συγκεντρωμένους ακροδεξιούς: «Ο γιος μου, επειδή ήταν πάντα μπροστά, είπε στους άλλους: “Σκορπίστε στα στενά και αφήστε εμένα, θα τους πείσω να μη γίνει τίποτα”»


«Μίλησε» το κινητό του δράστη

Τουλάχιστον έξι κλήσεις που έγιναν από κινητά στο τηλέφωνο του δολοφόνου όσο και σε άλλα κινητά έχουν εντοπίσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιος ή ποιοι κάλεσαν στην οδό Παναγή Τσαλδάρη τον Γιώργο Ρουπακιά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας μετά την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών αναμένονται τη Δευτέρα. Ομως ήδη οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο λίγη ώρα πριν από το άγριο φονικό επικοινωνεί με το καρτοτηλέφωνο του Ρουπακιά.

Πρόκειται για άτομο ψηλά στην ιεραρχία των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, που φέρεται να έχει κάνει κλήσεις και σε άλλα άτομα τα οποία έχουν στενή σχέση με την τοπική οργάνωση.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...