Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Γυρίσματα με Πατσίνο στο νησί του Ωνάση!

Ο Φερνάντο Μεϊρέγιες επέλεξε τον Σκορπιό για την ταινία που θα έχει θέμα τη ζωή του Ελληνα μεγιστάνα.

Ο Αλ Πατσίνο «συναντά» τον Ωνάση, και μάλιστα στον Σκορπιό! Αυτή είναι η επιθυμία του διάσημου σκηνοθέτη Φερνάντο Μεϊρέγιες, ο οποίος ετοιμάζεται να γυρίσει ταινία με τον διάσημο ηθοποιό στον ρόλο του Ελληνα μεγιστάνα και με σκηνές γυρισμένες στο «παραδεισένιο» νησί του, που πλέον ανήκει στον Ρώσο πολυεκατομμυριούχο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Ευσεβείς πόθοι ή… διαφημιστικό κόλπο εν όψει των γυρισμάτων μιας ταινίας; Οπως και να ‘χουν τα πράγματα, ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης (που έχει βαλθεί να γυρίσει σε ταινία τη ζωή του Ωνάση με βάση τη -αμφιβόλου περιεχομένου- βιογραφία με τίτλο «Νέμεσις» του σκανδαλοθηρικού συγγραφέα Πίτερ Εβανς) σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει τα γυρίσματα. Ωστόσο βρίσκεται σε αναμονή για το πολυπόθητο ΟΚ του νέου ιδιοκτήτη του Σκορπιού ώστε να γυρίσει τα πλάνα που θέλει. Πάντως, στην πολυαναμενόμενη ταινία (που έχει σκοντάψει πολλάκις σε οικονομικές συμπληγάδες) ο Αλ Πατσίνο φέρεται να είναι ο επικρατέστερος ηθοποιός (αν δεν τον «φάει» στη στροφή ο Χαβιέ Μπαρδέμ που επίσης αρέσει στον σκηνοθέτη) για να ενσαρκώσει τον Αριστοτέλη Ωνάση, ενώ για τον ρόλο του Τζον Κένεντι λέγεται ότι έχει επιλεγεί ο Μάικλ Φασμπέντερ.

Βιογραφία

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε πόσο πιστός θα είναι ο σκηνοθέτης στα γραφόμενα του συγγραφέα, γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο, το φιλμ μάλλον θα προκαλέσει θύελλες. Να πούμε ότι στην εν λόγω βιογραφία περιγράφεται η θυελλώδης ζωή του Ωνάση, ξεκινώντας από τα πρώτα χρόνια της Αργεντινής, ενώ επικεντρώνεται στον ανταγωνισμό του με τον Σταύρο Νιάρχο, στις σχέσεις του με τις Μαρία Κάλλας και Τζακλίν Μπουβιέ-Κένεντι και κυρίως στη θυελλώδη αντιπαράθεσή του με τον Ρόμπερτ Κένεντι. Πιο συγκεκριμένα, ο συγγραφέας εξετάζει την πιθανότητα ο Ωνάσης να έχει πληρώσει ο ίδιος για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι. Και αυτό γιατί, κατά τον Εβανς, ο Αριστοτέλης πίστευε ότι ο Κένεντι δεν του επέτρεπε να πραγματοποιήσει μια συμφέρουσα συναλλαγή με τους Αραβες και γι’ αυτόν τον λόγο πλήρωσε τους Παλαιστίνιους εταίρους του να τον απομακρύνουν.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, στην ουσία η σύζυγος του Ωνάση (Τίνα Λιβανού) αποκάλυψε τα σχέδιά του στον εραστή της, τον μεγαλύτερο αντίπαλό του Σταύρο Νιάρχο, ο οποίος τα ματαίωσε. Ως γενικός εισαγγελέας ο Μπόμπι είχε ερευνήσει τις επιχειρήσεις του Ωνάση και του είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα με τις ΗΠΑ. Πάντως, τα λεγόμενα του Εβανς αμφισβητήθηκαν έντονα και δεν στηρίχτηκαν ποτέ σε ντοκουμέντα. Μάλιστα το 2005, όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο, το Ιδρυμα Ωνάση είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για το περιεχόμενό του.

Αγιασμός από τον Ρώσο

Οσο ο Φερνάντο Μεϊρέγιες θα περιμένει την τελική απάντηση (ελπίζει να είναι θετική) του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο Ρώσος μεγιστάνας ετοιμάζεται να κάνει αγιασμό στο νησί. Η τελετή -κατά πληροφορίες- θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου με μεγάλη επισημότητα, αφού θα παραστούν ο δήμαρχος Λευκάδας, τοπικοί άρχοντες και εκπρόσωποι του Λιμενικού. Τον αγιασμό θα τελέσει, μάλιστα, ο μητροπολίτης Λευκάδος Θεόφιλος.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....