Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

«Επεσαν κεφάλια» στην ΕΛ.ΑΣ. λόγω Χρυσής Αυγής

Εξελίξεις με παραιτήσεις στρατηγών και μετακινήσεις ανώτατων αξιωματικών.

Ραγδαίες εξελίξεις και μίνι κρίσεις προκαλούν στην ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία γεγονότα με τη Χρυσή Αυγή, ιδίως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά. Με φόντο την επιχείρηση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα το βράδυ της Παρασκευής, για την οποία εστάλησαν δυνάμεις από την Αθήνα, η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του περιφερειάρχη Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Στερεάς Ελλάδας Απόστολου Κασκάνη. Ευθύνες όμως αναζητούνται και σε χαμηλότερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο στρατηγοί θεωρούνται ιδιαίτερα ικανοί αξιωματικοί και ποτέ δεν έδωσαν δικαίωμα για το παραμικρό σχόλιο σε βάρος τους, πόσο μάλλον για σχέση τους με οποιοδήποτε κόμμα και ιδιαίτερα με τη Χρυσή Αυγή. Φέρεται να παραιτήθηκαν για προσωπικούς λόγους, όπως αναφέρεται επίσημα, πλην όμως η αιτία φαίνεται πως ήταν οι υφιστάμενοί τους στη Χαλκίδα, οι οποίοι δεν ενήργησαν όπως έπρεπε, όταν μια ομάδα χρυσαυγιτών οπλισμένων με ρόπαλα και ασπίδες είχε ακροβολιστεί στην είσοδο των γραφείων της, τα οποία απέχουν μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, παρά το γεγονός ότι υπήρχε οπτική επαφή με τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τόσο ο αστυνομικός διευθυντής της Χαλκίδας Βαγγέλης Φλεβάρης όσο και ο διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Πάρης Γάτος και σε βάρος τους διατάχθηκε ΕΔΕ, καθώς δεν έστειλαν αστυνομική δύναμη να ελέγξει τους συγκεντρωμένους στην είσοδο των γραφείων και δεν ενημέρωσαν για την παρουσία τους το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ως όφειλαν. Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ακόμη οι δύο αξιωματικοί υπηρεσίας, δύο σκοποί κρατητηρίων και δύο σκοποί πύλης της Αστυνομικής Διεύθυνσης το βράδυ των επεισοδίων.

Μάλιστα, η ΕΔΕ θα εξετάσει αν υπάρχουν ευθύνες στους αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς έχει προκύψει ένα σοβαρό ζήτημα όσον αφορά τις παραλείψεις που έγιναν εκείνο το βράδυ κατά την έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπως αλλοιώσεις στοιχείων, με αποτέλεσμα τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν να μην είναι δυνατό να ταυτοποιηθεί σε ποια στελέχη του κόμματος ανήκουν.

Κάθαρση και έρευνα με την εντολή Δένδια

Στο μεταξύ, έπειτα από δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία φιλοξενούν καταγγελίες πρώην και νυν μελών της Χρυσής Αυγής που μιλούν ευθαρσώς για στενές σχέσεις αστυνομικών με τα τάγματα εφόδου του συγκεκριμένου κόμματος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας (φωτό) και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισαν να ανατεθεί ενδελεχής έρευνα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να διαπιστωθεί όχι μόνο αν ευσταθούν αυτές οι καταγγελίες, αλλά και το ενδεχόμενο ύπαρξης θύλακα στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.

Για τον σκοπό αυτό, προτού ξεκινήσει η σαρωτική έρευνα των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ, ο αρχηγός της Αστυνομίας αποφάσισε τη μετακίνηση συγκεκριμένων αξιωματικών προκειμένου να μην υπάρξει έστω και το παραμικρό περιστατικό παρακώλυσης της έρευνας. Οι αξιωματικοί που μετακινούνται είναι ο διοικητής και ο υποδιοικητής της ΕΚΑΜ, ο προϊστάμενος του κλάδου Ασφαλείας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο οποίος έχει τον βαθμό του υποστρατήγου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ο προϊστάμενος του Τμήματος Οπλων και Εκρηκτικών της Κρατικής Ασφάλειας, ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ, ο οποίος ανεχόταν δίπλα στην ομάδα του δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες» να πετούν πέτρες στους διαδηλωτές στο Κερατσίνι, ο διοικητής της ομάδας ΔΕΛΤΑ, διότι έχουν υπάρξει συγκεκριμένες καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών της ομάδας του για στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, και τέλος ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας, καθώς έχει υπάρξει επίσημη καταγγελία από χρυσαυγίτη ότι αστυνομικός του συγκεκριμένου τμήματος ειδοποιούσε τα τάγματα εφόδου για ενδεχόμενες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος τους.

Σκοπός όλων αυτών των κινήσεων, όπως λένε κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, είναι να μην υπάρχει η παραμικρή «σκιά» για την ΕΛ.ΑΣ. και ειδικά για αστυνομικούς ότι μεροληπτούν ή ότι έχουν στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, καθώς κατά καιρούς έχουν υπάρξει καταγγελίες, αλλά και φωτογραφίες και βίντεο που απεικονίζουν αστυνομικούς να συναγελάζονται ακόμη κι εν ώρα υπηρεσίας με χρυσαυγίτες.

Ψάχνουν τώρα φυλακή για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα

Αλλο ένα βράδυ στα κρατητήρια θα περάσει ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος φέρεται να ανήκει στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Το πρόβλημα είναι πως ο δολοφόνος θεωρείται ανεπιθύμητος σε όλες τις φυλακές και απειλείται με λιντσάρισμα, ειδικά από τους αλλοδαπούς κρατουμένους. Πλέον, οι Αρχές αναζητούν σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο θα μπορεί να είναι σε κελί μόνος του, ώστε να μην κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα. Για λόγους ασφαλείας, ο Ρουπακιάς παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας στον δέκατο όροφο, και όχι σε αυτά της ΓΑΔΑ στον έβδομο, ώσπου να βρεθεί φυλακή για τη μεταγωγή του.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...