Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Εργολάβος χωρίς μπέσα

❱❱ Καταδικάστηκε γιατί άφησε στον δρόμο οικογένεια με τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα είναι ΑμεΑ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλείται να βάλει ένας κατασκευαστής κατοικιών στον Αλιμο, ο οποίος κατηγορείται ότι άφησε στον δρόμο μια οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά -εκ των οποίων το ένα με σοβαρά κινητικά προβλήματα-, επειδή βρήκε καλύτερη προσφορά για το ακίνητό του πριν «πέσουν» οι τελικές υπογραφές με τους αρχικούς ενδιαφερομένους!

Συγκεκριμένα, ο εργολάβος καλείται με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών να πληρώσει -μεταξύ άλλων- στην τρίτεκνη οικογένεια τα έξοδα δικηγόρων, μηχανικών και συμβολαιογράφων, ενώ θα πρέπει να της καταβάλει και αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ για ηθική βλάβη!
Σύμφωνα με όσα επικαλούνται οι ενάγοντες στην αγωγή τους, το προηγούμενο καλοκαίρι έδωσαν τα χέρια με τον κατασκευαστή για την αγορά ενός σπιτιού στον Αλιμο. Μάλιστα, του κατέβαλαν το ποσό των 5.000 ευρώ ως προκαταβολή για να προχωρήσει η αγοραπωλησία, ενώ έδωσαν εντολή σε δικηγόρο να ετοιμάσει το συμβόλαιο.

Παράλληλα, όπως τονίζεται στην αγωγή, εκείνη την περίοδο η οικογένεια κατέβαλλε αγωνιώδεις προσπάθειες για να βρει ειδικό σχολείο κοντά στο καινούργιο σπίτι, προκειμένου να εγγράψει το ένα από τα τρία παιδιά της που έχει σοβαρά κινητικά προβλήματα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες μετεγγραφής και για τα άλλα δύο. Στο μεταξύ, συνέχιζαν όλοι να μένουν στο παλιό σπίτι τους, το οποίο είχαν πουλήσει, ενώ είχαν νοικιάσει και χώρο όπου φύλασσαν πολλά από τα έπιπλα και τα υπάρχοντά τους, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αγοραπωλησίας.

7 f2 hristina tselioy

Ο καιρός όμως περνούσε και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου κωλυσιεργούσε αδικαιολόγητα, καθυστερώντας τη διαδικασία υπογραφής των συμβολαίων. Οταν ήρθε το φθινόπωρο και οι υπογραφές δεν είχαν «πέσει» ακόμη, οι ενάγοντες τηλεφώνησαν ανήσυχοι στον εργολάβο και τον ρώτησαν τι σκόπευε να κάνει, καθώς από μέρα σε μέρα θα άρχιζαν τα σχολεία και σε έναν μήνα έπρεπε να μετακομίσουν από το παλιό σπίτι τους, μια και έληγε η προθεσμία που τους είχαν δώσει οι νέοι ιδιοκτήτες. Εκείνος τους καθησύχασε ότι θα τους πουλήσει το ακίνητο, όπως είχαν συμφωνήσει αρχικά, και μάλιστα τους προέτρεψε να προχωρήσουν τις διαδικασίες για να γράψουν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία!

Πιέζει ο χρόνος

Ομως ο χρόνος πίεζε και ο εργολάβος συνέχιζε να… σφυρίζει αδιάφορα. Γύρω στον Οκτώβριο κι ενώ είχε αρχίσει η σχολική χρονιά, η οικογένεια πληροφορήθηκε τρομοκρατημένη πως ο εναγόμενος είχε συμφωνήσει να δώσει το σπίτι σε άλλον αγοραστή για μια διαφορά μόλις… 5.000 ευρώ! Η οδυνηρή συνειδητοποίηση πως θα έμενε ξαφνικά στον δρόμο με τρία παιδιά έκανε το ζευγάρι να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του και να καταθέσει αγωγή για προσυμβατική ευθύνη εις βάρος του κατασκευαστή.

Η αγωγή συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών και το καλοκαίρι το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο εναγόμενος θα πρέπει να αποζημιώσει την οικογένεια, καθώς αθέτησε τη συμφωνία. Ανάμεσα σε όσα καλείται να της πληρώσει είναι και κάποιο ποσό για τα έξοδα με τα οποία επιβαρύνθηκε το διάστημα των πέντε μηνών που αναγκάστηκε να μείνει στο ενοίκιο, ως προσυμβατική ευθύνη. Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ο κατασκευαστής άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

«Η συμπεριφορά του εναγομένου ήταν απόλυτα κακόπιστη και αντισυμβατική, ειδικά απέναντι σε μία οικογένεια με ανήλικα παιδιά. Η δικαστής αναγνώρισε την προσυμβατική του ευθύνη επιδικάζοντας στους εντολείς μου τα έξοδα και όποια προκληθείσα ηθική βλάβη» δήλωσε η πληρεξούσια δικηγόρος της οικογένειας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Γλυφάδας Χριστίνα Τσέλιου – Καραμπασιάδη.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...