Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Ο πληρωμένος εκτελεστής του Μακρή «κάηκε» μόνος του

❱❱ Τα λάθη που πρόδωσαν τον killer του Μακρή! Η απόδειξη αγοράς ρούχων και τα αυτοκίνητα που νοίκιαζε με τα πραγματικά του στοιχείαΜια σειρά από λάθη και λεπτομέρειες που θεώρησε ασήμαντες ο 31χρονος Βούλγαρος killer του Γιάννη Μακρή, όπως μια απόδειξη αγοράς ρούχων, «έλυσε» τα χέρια των αστυνομικών που ερευνούσαν εξονυχιστικά τα πάντα και διαπίστωσαν ότι ήταν αυτός που είχαν καταγράψει οι κάμερες στο σημείο τής εν ψυχρώ εκτέλεσης.

Ο Βούλγαρος με τουρκική καταγωγή είχε έρθει στην Ελλάδα στις 12 Οκτωβρίου του 2018, δηλαδή 19 ήμερες πριν από τη δολοφονία, για να πιάσει… δουλειά, δηλαδή να μελετήσει τις κινήσεις και τις συνήθειες του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία και να αποφασίσει πότε θα εκτελούσε το συμβόλαιο θανάτου.

esr 0604 006 cmyk
Καρέ από τη δολοφονία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία

Μαζί του είχε έρθει και ο 35χρονος αδελφός του, ο οποίος δεν εντοπίστηκε και αναζητείται στο εξωτερικό.

Ολες τις μέρες πριν από τη δολοφονία οι δυο τους άλλαζαν συνεχώς ξενοδοχεία και νοίκιαζαν αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας τα πραγματικά τους στοιχεία, κάτι που αποδείχθηκε ένα από τα μοιραία λάθη τους, αφού η κάμερα είχε πιάσει μία από τις πινακίδες, που οδήγησαν στην εταιρία ενοικίασης.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι μελέτησαν αμέτρητες φορές το υλικό που είχαν συλλέξει από τις κάμερες ασφαλείας, κατέληξαν σε ένα από τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν οι Βούλγαροι, για τους οποίους είχαν συγκεντρώσει τις απαραίτητες πληροφορίες. Ψάχνοντας ακόμα και σε κάδους απορριμμάτων, βρήκαν μια απόδειξη αγοράς ανδρικών ρούχων με ημερομηνία την προηγουμένη της δολοφονίας.

Τότε έγινε και το μεγάλο βήμα, αφού διαπίστωσαν ότι τα αθλητικά ρούχα που είχαν αγοράσει από το κατάστημα ήταν ίδια με αυτά που φορούσε ο killer τη στιγμή της εκτέλεσης, ενώ τα πρόσωπά τους είχαν καταγραφεί από την κάμερα της επιχείρησης.

Την επόμενη ημέρα τα δύο αδέλφια έφυγαν για τη Σόφια πεπεισμένα ότι είχαν προβλέψει κάθε λεπτομέρεια. Ωστόσο δεν γνώριζαν ότι είχε πλέον ανοίξει δίαυλος της ΕΛ.ΑΣ. με τις βουλγαρικές Αρχές κι έτσι οι αστυνομικοί ήξεραν ότι ο εκτελεστής επέστρεψε πάλι στην Ελλάδα στις 2 Απριλίου, αυτή τη φορά όμως με πλαστά στοιχεία.

Μετά την κινηματογραφική σύλληψή του οι αστυνομικοί προσπαθούν να φτάσουν και στον ηθικό αυτουργό που ανέθεσε στους επαγγελματίες να «καθαρίσουν» τον Μακρή. Ο Βούλγαρος είναι «σφίγγα» και σφυρίζει αδιάφορα στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, όπως θα έκανε κάθε επαγγελματίας δολοφόνος. Βέβαια, βλέποντας τις αποδείξεις, σταμάτησε τις ειρωνείες και σφράγισε το στόμα του, μη αποκαλύπτοντας ποιος τον έβαλε ή ποιους άλλους έχει εκτελέσει. 

Βασικό ερώτημα αποτελεί και ο λόγος που επέστρεψε στην Ελλάδα, κάνοντας τις ίδιες κινήσεις με την προηγούμενη φορά, καθώς εξετάζεται αν η παρουσία του συνδέεται με το «ημιτελές» συμβόλαιο θανάτου του Αυστραλολιβανέζου πρώην αρχηγού της συμμορίας μοτοσικλετιστών «Κομαντσέρο», που γλίτωσε από την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό του έξω από γυμναστήριο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ή αν στο στόχαστρό του είχε βάλει άλλο πρόσωπο.

esr 0604 006 8myk

Χτυπημένος στην άσφαλτο ο Αμάντ Μαλκούν (μικρή φωτό)

Πήρε προθεσμία

Ο 31χρονος Βούλγαρος οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια της Ευελπίδων κατηγορούμενος για τα πλημμελήματα της αντίστασης, της πλαστογραφίας και της φθοράς ξένης περιουσίας, για τα οποία πήρε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Μαζί του ήταν οι γονείς του και η σύντροφός του, που ήρθαν από τη Βουλγαρία όταν έμαθαν για τη σύλληψή του. Τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί για την ανθρωποκτονία. Οπως είπε ο δικηγόρος του. Απόστολος Λύτρας, ο 31χρονος αρνείται τα πάντα.

«Περιμένουμε να πάρουμε τα DVDs που υπάρχουν στη δικογραφία και από εκεί και πέρα θα γίνουν και οι αναλύσεις. Σύμφωνα με όσα έχω δει και εγώ μέχρι στιγμής, μιλάμε για κάποιες ενδείξεις που τον συνδέουν με τον τόπο του εγκλήματος και όχι αποδείξεις» δήλωσε ο κ. Λύτρας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν αποτυπώματα και DNA του στον τόπο της δολοφονίας.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...