Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος: «Είμαστε άνθρωποι με ανθρώπινες αδυναμίες, που άλλοτε τις νικούμε και...

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αποκαλύψεις σχετικά με τη...

Η Σκορδά λαχτάρισε με το… μπισκοτάκι της

«Ζηλεύω το μικρό σου το γατί, στα πόδια σου...

Μαζί για το Παιδί: Μαζί στρώνουμε το πασχαλινό τραπέζι για 600 παιδιά

Φέτος το Πάσχα το Μαζί για το Παιδί μας...

Η μικρή πήρε το επώνυμο της μητέρας της, Καρολάιν, την οποία σκότωσε...

Το επώνυμο της αδικοχαμένης μητέρας της πήρε η Λυδία...

Εισαγγελική έρευνα για το «πραξικόπημα»

Αναψε φωτιές η ανάρτηση στην ιστοσελίδα των εφέδρων με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διέταξε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών ώστε να διερευνηθεί η τέλεση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, με αφορμή το κείμενο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης και τη σύμπραξη λαού – στρατού, που ανέβηκε προχθές το βράδυ στην ιστοσελίδα της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, αφού θεωρήθηκε ότι ήταν προτροπή σε πραξικόπημα. Η ανάρτηση με τον τίτλο «Η διακήρυξη της 28ης Σεπτεμβρίου» που ανέφερε στην πρώτη παράγραφο «Οι έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων και ο ελληνικός λαός, σε εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος, απαιτούν…» φέρεται να έγινε από έφεδρους καταδρομείς και επίλεκτα μέλη των ΛΟΚ, που ζητούσαν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί άμεσα, καλούσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να φύγει από το Προεδρικό Μέγαρο «με εγγυητή τις Ενοπλες Δυνάμεις» και προέτρεπαν τα Σώματα Ασφαλείας να διασφαλίσουν την ομαλή μετάπτωση σε πραγματική συνταγματική νομιμότητα.

Στην ίδια ανάρτηση γινόταν λόγος για ανάγκη «συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ανάγκης υπό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών». Μεταξύ όσων ζητούσαν οι έφεδροι καταδρομείς ήταν αναστολή Μνημονίου, αναστολή απολύσεων στο Δημόσιο, έλεγχος περιουσιακών στοιχείων ύποπτων πολιτικών, απομάκρυνση λαθρομεταναστών και καταγγελία επαχθούς χρέους. Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση έκαναν τον επικεφαλής τους ταξίαρχο ε.α. Ιωάννη Τζιάκη να δηλώσει: «Από την πρώτη ώρα τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για πραξικόπημα που ετοιμάζουμε. Ολα αυτά είναι γελοία! Γνωρίζετε εσείς πραξικόπημα να προαναγγέλλεται; Εμείς εκφράζουμε πολιτικές θέσεις που εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ο μόνος ανιδιοτελής φορέας της χώρας είναι ο Στρατός. Και αυτός μπορεί να επιφέρει την ομαλή μετάπτωση στη συνταγματική νομιμότητα».

Οι έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει αύριο κινητοποίηση στο Σύνταγμα, αλλά είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί, έγιναν γνωστοί από τις παρελάσεις που έκαναν με συντονισμό, πειθαρχία και σημαιοφόρο που κρατούσε την ελληνική σημαία την περίοδο που διαδήλωναν οι αγανακτισμένοι. Υποδιοικητής τους είναι ο συνταγματάρχης ε.α. Μιχαήλ Ιωαννίδης και διοικητής της Μοίρας Εκπαιδεύσεως ο αντισυνταγματάρχης ε.α. Νικόλαος Δημητρόπουλος.

«Παρακαλώ τους εφέδρους να μην το κάνουν Σάββατο γιατί έχω κομμωτήριο»

Εδωσαν… ρέστα οι χρήστες των social media 

Γέλιο μέχρι δακρύων προκαλούν τα έξυπνα σχόλια με τα οποία «υποδέχτηκαν» τη διακήρυξη της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, που έμοιαζε με προαναγγελία στρατιωτικού «πραξικοπήματος», οι χρήστες των σελίδων κοινωνικών δικτύωσης. Λίγα μόλις λεπτά μετά την ηλεκτρονική ανάρτηση του κειμένου που έκανε λόγο για «άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και τη σύμπραξη λαού – στρατού», τα «τιτιβίσματα» στο twitter άρχισαν να πέφτουν βροχή, με τους περισσότερους από τους χρήστες να αντιμετωπίζουν με χιούμορ το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

«Με τόσο “μούσι” που κυκλοφορεί δεν θα ξέρουν ποιος είναι από εξορία και ποιος από τη Μύκονο» αναφέρει χαρακτηριστικά στο τιτίβισμά του ένας από τους χρήστες για τη μόδα των μουσάτων hipsters που έχουν κατακλύσει τους δρόμους.

«Ποιος καραγκιόζης σκέφτηκε να κάνει πραξικόπημα σαββατιάτικα, έλεος!» γράφει στο σχόλιό του ένας ακόμη, που προφανώς τρέμει στην ιδέα πως θα χάσει τον ύπνο του.

«Το σκέφτηκε κανένας να καλέσουμε τους Scorpions για συναυλία ή όλα εγώ;» και «Δεν θα αντέξω να παίζουν μόνο Νότη και Γαϊτάνο τα ραδιόφωνα» αναφέρουν άλλοι.

Από τα εκατοντάδες τιτιβίσματα δεν λείπουν κι αυτά που αναφέρονται στο look του… σωστού πραξικοπηματία: «Παρακαλώ τους εφέδρους να μην κάνουν Σάββατο το πραξικόπημα γιατί έχω κομμωτήριο», «Ξέρει κανείς dressing code; Casual ή cocktail; Flats or hills;» και «Τουλάχιστον να επιβληθεί να πλένονται στις μονάδες. Ελεος πια με τη βρόμα στα στρατόπεδα»!

Από την πρώτη στιγμή τα χλευαστικά σχόλια δεν σταματούσαν να «ανεβαίνουν» στο twitter, με τα καλύτερα από αυτά να αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Επιτέλους θα αποκτήσει τηλεθέαση η ΥΕΝΕ-ΔΤ», «Εχω ανεβάσει κεραία στην ταράτσα για να πιάνω βραχέα και Ντόιτσε Βέλε», «Οχι, ρε παιδιά! Οχι σήμερα! Πήρα άδεια σήμερα! Κάντε το αύριο, να πάμε για Που-Σου-Κου», «Δεν γίνεται να το κάνουμε την 1η του μήνα που πληρωνόμαστε κιόλας;», «Οχι στις 28, ρε παιδιά, με σκοτώνετε. Εχω κανονίσει να βγω με την Καιτούλα, τρία χρόνια την κυνηγάω, αμαρτία είναι», «Οπως είμαστε όλοι μαζεμένοι δεν πάμε για κάνα μπιρόνι και κάνα κοψίδι μετά;», «Δεν φτάνουν τα καύσιμα για να κατέβουν από Αυλώνα στο Σύνταγμα τα άρματα» και «Δηλαδή, αύριο και μεθαύριο το πρόγραμμα έχει στριπτιζάδικο, βίζιτες, παϊδάκια, μπίρες και ό,τι άλλο προλάβουμε».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...