Επιστροφή στα θρανία για… μόλις δύο εβδομάδες!

❱❱ Με ένα μικρό διάλειμμα για… μαθήματα θα συνεχίσουν να παραμένουν επί της ουσίας κλειστά τα σχολεία της χώρας, καθώς…

… η ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών για Ευρωβουλή και Αυτοδιοίκηση στα τέλη Μαΐου μειώνει απελπιστικά την περίοδο της διδασκαλίας. Την ερχόμενη Δευτέρα 6 Μαΐου οι μαθητές θα επιστρέψουν πάλι στα θρανία τους μετά τις πασχαλινές διακοπές, αλλά έπειτα από 15 μέρες τα σχολεία θα κλείσουν ξανά.

Οπως ορίζουν οι παλαιότερες εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν λειτουργούν την Παρασκευή πριν από τις εκλογικές αναμετρήσεις και την αμέσως επόμενη Δευτέρα. Ετσι, λόγω των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου, τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα είναι κλειστά από τις 24 ως τις 27 Μαΐου. Επίσης, σε όσες περιφέρειες ή δήμους επαναληφθεί στις 2 Ιουνίου η ψηφοφορία για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία από 31 Μαΐου ως 3 Ιουνίου.

Οι σχετικές πληροφορίες προκύπτουν από τις αντίστοιχες εγκυκλίους που ίσχυσαν κατά τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί το επίσημο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που θα καθορίσει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ