Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

Αιχμάλωτος των πειρατών!

Καπετάνιος στην νέα του ταινία ο Τομ Χανκς, αντιμέτωπος με Σομαλούς ληστές των θαλασσών, σε μία αληθινή ιστορία.

O μαθημένος σε «θαλασσοδαρμένους» ρόλους Τομ Χανκς γίνεται καπετάνιος στη νέα του ταινία, όπου έρχεται αντιμέτωπος με τη μάστιγα της θάλασσας, τους πειρατές.

Η ταινία του Πολ Γκρίνγκρας «Captain Phillips», που κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 11 Οκτωβρίου, βασίζεται στην πραγματική ιστορία της πειρατείας από Σομαλούς στο φορτηγό πλοίο «Maersk Alabama» που έγινε το 2009 (ήταν το πρώτο αμερικανικό πλοίο που ενεπλάκη σε τέτοια κατάσταση έπειτα από διακόσια ολόκληρα χρόνια)!88294j5kl2

«Η ιστορία αυτή είναι σαν να έχει σκιστεί από κάποια εφημερίδα, αλλά παρ’ όλα αυτά παρουσιάζεται με τρόπο που επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Δεν είναι πολύ glamorous, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί ταινία παλιάς σχολής. Ετσι τουλάχιστον το προσέγγισα εγώ» δήλωσε σχετικά με τη νέα του ταινία ο Τομ Χανκς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο The Hollywood Reporter.

Συμπρωταγωνιστής του στην ταινία είναι ο Μπαρκχάντ Αμπντί, Σομαλός που ζει στη Μινεάπολη, ο οποίος κατάφερε να πάρει τον ρόλο του αρχηγού των πειρατών αφού πέρασε από casting με 700 άλλους υποψηφίους! «Ημουν στο σπίτι ενός φίλου μου και βλέπαμε ένα τοπικό κανάλι. Ενα ρεπορτάζ ενημέρωνε για το γεγονός ότι γινόταν και στην πόλη μας casting για τη νέα ταινία του Τομ Χανκς» αποκαλύπτει ο Αμπντί για τον τρόπο με τον οποίο έμαθε για την προετοιμασία της ταινίας. Στο φιλμ υποδύεται τον Αμντουαλί Αμντουχαντίρ Μιούζ, τον πειρατή που πρωτοστάτησε στην επίθεση στο «Maersk Alabama». Για να συλλέξει στοιχεία για την ερμηνεία του προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία μαζί του, αλλά δεν τα κατάφερε και τελικά μίλησε με τον διερμηνέα του, που είναι «φίλος φίλου» του Σομαλού ηθοποιού.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του με τον Χανκς, ο Αμντί έκανε λόγο για πολύ γέλιο στο πλατό. «Κοροϊδεύαμε συνέχεια τον Μαχάτ Αλι επειδή πραγματικά δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα. Πάντα καθόταν στη θέση του καπετάνιου. Δεν πήγαινε ποτέ σε άλλο σημείο. Μα πουθενά! Ενώ εμείς γυρίζαμε σκηνή με ένταση, ουρλιαχτά και αίματα, γυρίζαμε και του λέγαμε “Μαχάτ, εσύ κοίτα μην αφήσεις το τιμόνι!”» εξηγεί ο Χανκς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...