Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Σεξουαλικά κακοποιημένο το μωράκι οικογένειας Ρομά που μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο της...

Ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία ξεπερνά η φρικιαστική υπόθεση...

«Εβδομάδα μόδας» με stylish εγγονή Τσοχατζόπουλου & «χρυσή» Πλατανιώτη

Η «χρυσή» Πλατανιώτη και η εγγονή του Ακη Τσοχατζόπουλου...

Ιδρυεται (!) Ακαδημία πρακτόρων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Σε τροχιά πλήρους αναδιάρθρωσης κινείται πλέον η Εθνική Υπηρεσία...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Ξεσηκωμός για τα 17 χρόνια στον Βάκρινο

Επεισόδια στο δικαστήριο μετά την καταδίκη του για τον φόνο του Θοδωρή Παναγούλια το 2006.

Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε χθες η δικαστική αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών, όταν ακούστηκε η ποινή των 17 χρόνων κάθειρξης που επιβλήθηκε στον Θανάση Βάκρινο για τον φόνο του Θοδωρή Παναγούλια το καλοκαίρι του 2006 στο Διακοπτό Αχαΐας. Ο 24χρονος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία με τον πατέρα του Γιάννη Βάκρινο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τον Αύγουστο του 2012, ένα μήνα μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε.225j6656k85kj9

Στο άκουσμα της απόφασης η οικογένεια του νεαρού αντέδρασε έντονα, με τη μητέρα του να δηλώνει ότι το παιδί της είναι αθώο, ενώ επέρριψε ευθύνες στη Δικαιοσύνη, καθώς ισχυρίστηκε ότι η δίκη που έγινε δεν ήταν δίκαιη. Από την πλευρά του, ο παππούς του δήλωσε «έθαψαν το ένα παιδί μου (σ.σ.: εννοώντας τον Γιάννη Βάκρινο), τώρα θάβουν και το άλλο ζωντανό». Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, αν και καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν αρκετά ήρεμος, όταν ανακοινώθηκε η ποινή ξέσπασε προς τους δικαστές φωνάζοντας: «Είμαι αθώος, είστε άδικοι μαζί μου».

Οπως ισχυρίστηκε ο Θανάσης Βάκρινος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τη βραδιά που βρέθηκε νεκρός ο 22χρονος Θεόδωρος Παναγούλιας εκείνος βρισκόταν στο κατάστημα Κουρσάρος, ιδιοκτησίας του πατέρα του, χωρίς να διαπιστώσει κάποια ύποπτη κίνηση. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε καν το θύμα, αν και παραδέχτηκε ότι επισκεπτόταν το κατάστημα το καλοκαίρι. Μάλιστα επέρριψε εμμέσως την εμπλοκή του στην υπόθεση στη στάση της Αστυνομίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξε σπουδή για την εξιχνίαση της υπόθεσης από αστυνομικούς που εκείνη την περίοδο υπηρετούσαν στην Ασφάλεια Αιγίου.

Μιλώντας στην «Espresso» ο θείος του καταδικασθέντος και αδελφός του Γιάννη Βάκρινου, Τάσος εξέφρασε την έντονη πικρία του για την απόφαση, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κάνουν αναίρεση και θα κερδίσουν τη δίκη. «Ηταν για ισόβια, αλλά του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό ότι ήταν μικρός τότε. Ο ανιψιός μου είναι μια χαρά, όπως κάθε άνθρωπος που είναι αθώος. Ενας ακόμα αθώος στη φυλακή, τι να κάνουμε; Ετσι αποφάσισε η ανώτερη δύναμη που κινεί τα πάντα» σημείωσε ο κ. Βάκρινος τονίζοντας ότι η πρωτόδικη απόφαση που είχε κρίνει τον Θανάση Βάκρινο και τον πατέρα του Γιάννη αθώους, κανονικά δεν αλλάζει: «Δεν αλλάζει η απόφαση αυτή κι όμως κάποιοι κατάφεραν και την άλλαξαν. Ο Θανάσης θα οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά εμείς θα πράξουμε τα δέοντα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Από πάνω μας εξάλλου υπάρχει και κάποιος άλλος που μας βλέπει και στο τέλος θα καταλήξουμε ο καθένας εκεί που του αξίζει!»

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα τόσο ο Θανάσης όσο και ο πατέρας του Γιάννης είχαν κηρυχθεί αθώοι. Πάντως αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών στον Αρειο Πάγο πρόκειται να υποβάλει ο Θανάσης Βάκρινος, όπως έκανε γνωστό ο συνήγορος υπεράσπισής του Θεόδωρος Χρονόπουλος.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...