Κατέβασαν ρολά τα Sprider!

Στον δρόμο μετά την απόφαση της εταιρίας 800 εργαζόμενοι!

Τέλος εποχής για τα Sprider stores. Την απόφαση να αναστείλει από σήμερα τη λειτουργία και των υπόλοιπων καταστημάτων του πιο διάσημου ελληνικού brand name στον χώρο της μόδας πήραν, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, το διοικητικό συμβούλιο και τα ανώτατα στελέχη της εταιρίας Sprider stores. Ετσι, μετά τα 45 καταστήματα που έκλεισαν στην αρχή της χρονιάς σειρά έχουν τα υπόλοιπα 44 που βρίσκονται στην Ελλάδα, καθώς και τέσσερα στο εξωτερικό (τρία στη Ρουμανία και ένα στη Βουλγαρία).

Η έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης από την πλευρά των τραπεζών αλλά και η μείωση της κατανάλωσης, εξαιτίας της ύφεσης, είναι οι βασικές αιτίες της απόφασης που πήρε η εταιρία βγάζοντας στο δρόμος συνολικά 800 εργαζομένους. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας γόνιμης και επιτυχημένης επιχειρηματικής πορείας 30 και πλέον ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρία, βασισμένη σε ένα πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης, επεκτάθηκε σημαντικά στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων καλύπτοντας αποτελεσματικά τις ανάγκες ένδυσης και υπόδησης των νοικοκυριών κάθε χώρας.

«Εχοντας καταφέρει να αναδιαρθρώσουμε ουσιαστικά το δίκτυο πωλήσεών μας αλλά και το κόστος λειτουργίας μας διαθέταμε όλα τα εχέγγυα, ώστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε σε ένα βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης. Δυστυχώς η ταμειακή ασφυξία στην οποία καταδικαστήκαμε δεν κατέστησε δυνατή την ομαλή τροφοδότηση των καταστημάτων μας με εμπόρευμα και έθεσε τα θεμέλια για την οριστική διακοπή της λειτουργίας τους» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρία.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες από πλευράς ρευστότητας, η Sprider Stores θα παραμείνει ένας υπεύθυνος φορέας και θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται στα πρότυπα υψηλής αξιοπιστίας και επιχειρηματικής ηθικής που τη χαρακτήρισαν όλα αυτά τα χρόνια τιμώντας όσο είναι εφικτό τις υποχρεώσεις της. Προς τον σκοπό αυτόν θα αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο η καθ’ όλα σημαντική πάγια περιουσία της εταιρίας, με βασικό γνώμονα την ικανοποίηση των εργαζομένων και των λοιπών πιστωτών, όπως ο νόμος ορίζει».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ