Κλειστά τα σύνορα για τους άνεργους Ελληνες!

Οι «Βόρειοι» απειλούν όσους προσλάβουν!

Σε πλήρη εφαρμογή φαίνεται πως βρίσκεται το σχέδιο των βόρειων χωρών της Ευρώπης για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ενωσης δύο ταχυτήτων. Μετά τις σκληρές πολιτικές της λιτότητας, ελέω Γερμανίας,  Βρετανοί, Ολλανδοί και Σουηδοί με τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών ζητούν από την Ε.Ε. να υιοθετήσει σκληρότερους νόμους για την ανάσχεση του κύματος μετανάστευσης από τις χώρες του Νότου προς τις χώρες του Βορρά.

H Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορά της για τους Ελληνες που αναζητούν εργασία ύστερα από πρόταση Βρετανών, Ολλανδών και Σουηδών και τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών. Οι χώρες που προαναφέραμε απειλούν μάλιστα όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις καθημαγμένες από την ανεργία ευρωπαϊκές περιοχές με ποινικές κυρώσεις.

Το μείζον αυτό θέμα προέκυψε πριν από λίγες ημέρες (στις αρχές Σεπτεμβρίου), όταν σε κλειστή σύσκεψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες το Κολέγιο Επιτρόπων ενημερώθηκε πως στις προθέσεις Ολλανδών, Βρετανών και Σουηδών ευρωβουλευτών είναι η κατάθεση πρότασης για την τοποθέτηση αριθμητικού περιορισμού στην απορρόφηση οικονομικών μεταναστών από χώρες της Ε.Ε., αλλά και για επιβολή ποινών σε όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε «εισαγωγές» εργαζομένων από χώρες που βρίσκονται σε κρίση, είτε από τη νότια Ευρώπη είτε από τα Βαλκάνια.

Το θέμα πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη ζητώντας τη διακοπή κάθε τέτοιου είδους συζήτησης, χωρίς όμως να το πετύχει.

K.Z.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ