Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Πρίγκιπας Χάρι: Ο δικηγόρος της «Daily Mirror» τον κόλλησε στον τοίχο στην...

Στον τοίχο «κόλλησε» τον Χάρι η υπεράσπιση της εφημερίδας...

Άκης Παυλόπουλος για το τροχαίο της Χριστίνας Σούζη: «Τρομάξαμε»

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΙ, Χριστίνα Σούζη, είχε ένα τροχαίο...

«Μαύρο Ρόδο»: Η Φιλαρέτη κρατάει στα χέρια της τα αποτελέσματα του DNA

Η Ελισάβετ μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αιμορραγία και...

Στη φυλακή ο λογιστής των μασόνων της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος

Σε επταετή κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην λογιστής των μασόνων...

«Βροχή» πεφταστεριών φωτίζει (από χθες) τον ελληνικό ουρανό

Ενα υπέροχο ουράνιο θέαμα υπόσχεται η φετινή «βροχή» των Ωριωνιδών. Το ετήσιο ραντεβού της Γης με τα πεφταστέρια που φαίνονται σαν να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα ξεκίνησε από χθες το βράδυ και θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου. Το φαινόμενο θα κορυφωθεί στις 20 και 21 Οκτωβρίου, οπότε και όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, θα είναι ορατά περίπου είκοσι μετέωρα την ώρα. Η «βροχή» των Ωριωνιδών είναι στην πραγματικότητα τα υπολείμματα του περίφημου κομήτη του Χάλεϊ, τα οποία εισέρχονται με ταχύτητα στη γήινη ατμόσφαιρα και αναφλέγονται εξαιτίας της τριβής με τον αέρα.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο αστρονομικό φαινόμενο που θα μπορεί παρατηρήσει κανείς την εβδομάδα που διανύουμε στον ουράνιο θόλο, καιρού επιτρέποντος βεβαίως. Σήμερα, ο έβδομος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, ο Ουρανός, θα φαίνεται ως το μεγαλύτερο και πιο λαμπρό αστέρι για το 2013. Ο πράσινος γίγαντας πάγου θα εμφανιστεί στον αστερισμό των Ιχθύων και θα είναι ορατός και με γυμνό μάτι στο σκοτάδι. Από σήμερα όμως και για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι ορατό και το Ζωδιακό φως. Το φαινόμενο, που είναι γνωστό και ως «Ψευδής αυγή», προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία, η οποία ανακλάται στην κοσμική σκόνη μεταξύ των πλανητών. Μία ώρα πριν από την ανατολή θα είναι ορατή από το βόρειο ημισφαίριο μια πυραμιδοειδής δέσμη φωτός που μοιάζει με τα φώτα μιας μακρινής πόλης, ακριβώς πάνω από τον σκοτεινό ορίζοντα.

Επίσης, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα έχουμε το λεγόμενο πλανητικό τρίγωνο, με τη Σελήνη να φαίνεται «στριμωγμένη» ανάμεσα στον Ερμή και τον Κρόνο. Το φαινόμενο θα είναι ορατό λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα και προκειμένου να το παρατηρήσετε, θα πρέπει να κοιτάξετε νοτιοδυτικά και χαμηλά στον ορίζοντα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Στην κηδεία του Αλέξανδρου Ωνάση, πήγα ντυμένη ως υπηρέτρια της οικογένειας και συνάντησα τη Τζάκι»

Μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί έκανε Ελληνίδα δημοσιογράφος για...

Γιάννης Φλωρινιώτης πριν από 10 ημέρες: «Ο γιατρός είπε στην κόρη μου να με πάρουν να πεθάνω σπίτι»

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης δέκα περίπου ημέρες πριν φύγει από...

Ο νεαρός συνόδευσε τη γιαγιά του και γνωστή δημοσιογράφο στο Ηρώδειο

Ο νεαρός πήγε στο Ηρώδειο συνοδευόμενος από τη γιαγιά...

Τέλος ο Ανδρέας Μικρούτσικος από την εκπομπή της Καινούργιου; Οι δηλώσεις του θα συζητηθούν

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποκάλυψε αν θα συνεχίσει τη νέα...

Συντετριμμένες οι κόρες της Νόνικας Γαληνέα στο τελευταίο αντίο της

Δύσκολες ώρες έζησαν οι κόρες και τα εγγόνια της...

Γέννησε η Μαρκέλλα Γιαννάτου

Μανούλα έγινε η Μαρκέλλα Γιαννάτου.Η ηθοποιός έφερε στον κόσμο...

Ο γιος του Γιάννη Φλωρινιώτη λύγισε: «Είμαστε σε άθλια κατάσταση»

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης πέρα από σπουδαίος καλλιτέχνης ήταν και...

Η Άννα Φλωρινιώτη «σπάει» τη σιωπή της: «Μετά την τρίτη δόση τον πήρε η κάτω βόλτα»

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ο θάνατος του αγαπημένου...