«Ναι» για το παλάτι της ΑΕΚ

«Πράσινο φως» ομόφωνα από τη δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας για την «Αγια-Σοφιά».

Ομόφωνα -επί της αρχής- ενέκρινε χθες το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας την πρόταση που κατατέθηκε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τους συνεργάτες του για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Εγινε μάλιστα ονομαστική ψηφοφορία (έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, κ. Τομπούλογλου) και δεν διαφώνησε κανείς! Ετσι, οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου» εξασφάλισαν το πολυπόθητο «ναι» από τον δήμο και πλέον καλούνται να καταθέσουν τα αναλυτικά σχέδια, έτσι ώστε να πάρουν και την τελική έγκριση.

Επί της ουσίας πάντως το θέμα θεωρείται διευθετημένο, αφού από τις θέσεις που ανέπτυξαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι μετά την παρουσίαση της «Αγια-Σοφιάς» έγινε ξεκάθαρο πως δεν προτίθενται να σταθούν τροχοπέδη στο χτίσιμό της. «Πιστεύω ότι ο δήμος και η ΑΕΚ μπορούν να πορευτούν μαζί. Είναι ένα έργο παγκόσμιας πρωτοτυπίας, ένα έργο που αποδεικνύει ότι η ΑΕΚ θα γίνει ξανά βασίλισσα» είπε η δήμαρχος Ευτυχία Γαϊτανά, και οι σχεδόν χίλιοι δημότες (και οπαδοί της Ενωσης) που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα ξέσπασαν σε επιφωνήματα.

«Είναι ένα σχέδιο μεγαλόπνοο που θα βάλει τη Νέα Φιλαδέλφεια εκεί που της αξίζει» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Τομπούλογλου, ενώ όταν πήρε τον λόγο ο Δημήτρης Μελισσανίδης επισήμανε: «Ο συντελεστής δόμησης της περιοχής είναι 1,4. Εμείς αυτό που θα δημιουργήσουμε θα είναι κάτω από το 1. Συντελεστής κάλυψης στην περιοχή είναι 60%, εμείς θα είμαστε κάτω από το 45%. Η ΑΕΚ θα είναι ο μόνιμος χορηγός του δήμου για το άλσος. Το μόνο που ζητάμε είναι να φύγουν τα σκουπίδια που είναι εστία μόλυνσης». Ο επιχειρηματίας αποθεώθηκε από τους συγκεντρωμένους οπαδούς, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και κατά την είσοδό του στην αίθουσα!

Οσον αφορά τα χαρακτηριστικά του έργου, από τους συνεργάτες του Μελισσανίδη ειπώθηκε πως θα κατασκευαστεί ένα γήπεδο μεταξύ 32.500 και 34.000 θέσεων, με 38.000 τ.μ. για εμπορικές χρήσεις (μέσα εκεί και τα δύο μουσεία), 19.000 τ.μ. για υπόγειο πάρκινγκ και 5.000 τ.μ. για άλλες υπόγειες χρήσεις. Συνολικά το έργο θα επεκταθεί σε 65.000 τ.μ., την ώρα που τα σχέδια του Γρανίτσα προέβλεπαν επέκταση σε 200.000 τ.μ. Σύμφωνα με τις μελέτες των ανθρώπων της ΑΕΚ, ο δήμος σε βάθος τετραετίας θα καρπωθεί έσοδα άνω των 11.000.000 ευρώ, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν 1.500-2.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι οποίες υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2014 και θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2015.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ